patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aguoninis vyniotinis

aguoninis vyniotinis Mums reikės:
Tešlai:
150 ml šilto pieno
400-450 g miltų
1 kiaušinio
30 g margarino
1 arb. š. sausų mielių
2 v. š. cukraus
2 v. š. vanilinio cukraus
2 v. š. aliejaus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
150 g aguonų
1 kiaušinio
3-4 v. š. cukraus

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Aguoninis vyniotinis
Sausos mielės, 2 v. šaukštai miltų, 1 arb. š. cukraus suberiami į dubenį, užpilama šiltu pienu, išmaišoma ir paliekama 15-20 min.
Margarinas ištrinamas su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Supilamas aliejus, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Gauta masė sumaišoma su paruoštu mieline košele. Suberiami persijoti miltai ir užminkoma minkšta mielinė tešla. Tešla įdedama į aliejumi pateptą dubenį, uždengiama ir paliekama 1-1,5 val. šiltai, kad pakiltų.
Įdarui: aguonos užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 30 min. pastovėti. Išbrinkusios aguonos nukošiamos, sutrinamos blenderiu ar permalamos mėsmale 2-3 kartus, įmušamas kiaušinis, suberiamas cukrus ir išmaišoma.
Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio stačiakampis mielinės tešlos lakštas. Lakšto paviršius patepamas minkštu sviestu, sudedamas aguoninis įdaras, tolygiai paskleidžiamas.aguoninis vyniotinis 3
Suvyniojama į vyniotinį. Aguoninis vyniotinis siūle žemyn dedamas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paliekamas šiltai dar 15-20 min. aguoninis vyniotinis 1

Aptepimui:
1 kiaušinio
1 v. š. sviesto

Aptepama kiaušiniu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min. Iškepęs aguoninis vyniotinis atvėsinamas, supjaustomas riekelėmis ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.
sveicariskas obuoliu pyragas
Šveicariškas obuolių pyragas
Šveicariškas obuolių pyragas. Šveicariško obuolių pyrago receptas su manų kruopų koše, razinomis, obuoliais. Receptas su nuotraukomis.
keksiukai su melynemis
Keksiukai su mėlynėmis
Keksiukai su mėlynėmis. Paprastai ir greitai paruošiami, skanūs keksiukai su šviežiomis mėlynemis.
sluoksniuotas zele pyragas
Sluoksniuotas želė pyragas
Sluoksniuotas sausainių, varškės, persikų, šokolado skonio želė pyragas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.