patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis Mums reikės:
140 g ištirpinto sviesto
100 g miltų
175 g avižinių dribsnių
120 g rudojo cukraus
100 g džiovintų spanguolių
1 kiaušinio
0,5 arb. š. kepimo miltelių
50 g pieniško arba juodojo šokolado

Gaminame. Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Kepimo milteliai sumaišomi su miltais. Suberiami avižiniai dribsniai, rudasis cukrus ir  išmaišoma. Įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, suberiamos džiovintos spanguolės ir gerai išmaišoma.

Kvadratinė kepimo forma (maždaug 22 cm) išklojama kepimo popieriumi ir supilama tešla. Tešla tolygiai paskirstoma, nuolat ją paspaudžiant. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min. Iškepęs, avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis,  paliekamas 10 min. formoje, kad pravėstų.

Išimamas iš formos supjaustomas gabaliukais ir apliejamas ištirpintu šokoladu. Jeigu nemėgstate šokolado ar norite, kad pyragas būtų gaivesnis, galima aplieti citrininiu glaistu (3 valg. š. citrinos sulčių sumaišomi su cukraus pudra. Cukraus pudros beriama tiek, kad gautusi tąsi, lygi masė). Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis – skanus ir labai greitai paruošiamas pyragas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

eklerai su varskes kremu
Eklerai su varškės kremu
Burnoje tirpstantys pyragaičiai - eklerai su varškės kremu. Plikyti pyragaičiai su pertrintos varškės, vanilinio cukraus ir grietinėlės įdaru. Receptas su nuotraukomis.
obuoliu pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais. Skanus ir nesausas pyragas.
varskes keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su šviežiomis slyvomis, mirkytomis rome.
mielinės pynutes su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis. Detalus aprašymas ir aiškios mielinių pynučių gamybos nuotraukos.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena