patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis Mums reikės:
140 g ištirpinto sviesto
100 g miltų
175 g avižinių dribsnių
120 g rudojo cukraus
100 g džiovintų spanguolių
1 kiaušinio
0,5 arb. š. kepimo miltelių
50 g pieniško arba juodojo šokolado

Gaminame. Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Kepimo milteliai sumaišomi su miltais. Suberiami avižiniai dribsniai, rudasis cukrus ir  išmaišoma. Įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, suberiamos džiovintos spanguolės ir gerai išmaišoma.

Kvadratinė kepimo forma (maždaug 22 cm) išklojama kepimo popieriumi ir supilama tešla. Tešla tolygiai paskirstoma, nuolat ją paspaudžiant. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min. Iškepęs, avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis,  paliekamas 10 min. formoje, kad pravėstų.

Išimamas iš formos supjaustomas gabaliukais ir apliejamas ištirpintu šokoladu. Jeigu nemėgstate šokolado ar norite, kad pyragas būtų gaivesnis, galima aplieti citrininiu glaistu (3 valg. š. citrinos sulčių sumaišomi su cukraus pudra. Cukraus pudros beriama tiek, kad gautusi tąsi, lygi masė). Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis – skanus ir labai greitai paruošiamas pyragas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragaiciai su braskemis
Pyragaičiai su braškėmis
Pyragaičiai su braškėmis - puikus pasirinkimas prasidėjus braškių sezonui.
pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
pyrageliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais. Skanu, paprasta, greita.
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas. Kvietinių ir kukurūzų miltų biskvitinis pyragas pagardintas citrininiu glaistu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.