patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bananų duona

bananu duona Mums reikės:
500 g kvietinių miltų
3 bananų
70 g rudojo cukraus
150 g graikinių riešutų
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
skysto medaus

Gaminame. Bananų duona
Bananai nulupami, supjaustomi gabaliukais, sudedami į blenderį ir sutrinami. Į sutrintus bananus įpilama vandens tiek, kad gautusi 300-320 ml masės. Suberiamas cukrus, druska ir išmaišoma. Į persijotus miltus suberiamos mielės ir išmaišoma. Miltuose padaroma duobutė ir pamažu supilama bananų masė. Tešla gerai išminkoma (apie 10 min.) ir padedama 40-50 min. šiltai, kad pakiltų. Kol tešla kyla, pasmulkinami graikiniai riešutai.
Kai tešla padidėja du kartus, suberiami graikiniai riešutai ir suformuojami nedideli bananų duonos kepaliukai. Jų viršus pabarstomas cukrumi arba aptepamas skystu medumi. Bananų duonos kepaliukai sudedami į miltais pabartytą skardą ir 15-20 min. paliekami, kad dar pakiltų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Bananų duona puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele. Kakaviniai keksai iškepti orkaitėje ir apipilti karamele.
vyniotinis bounty
Vyniotinis Bounty
Vyniotinis Bounty. Kokosinis vyniotinis kurio nereikia kepti.
sveikuoliu duona
Sveikuolių duona
Sveikuolių duona. Ruginių, kvietinių miltų, linų sėmenų, saulėgražų, kviečių selėnų, 3-grūdų dribsnių duona.
aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena