patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bananų duona

bananu duona Mums reikės:
500 g kvietinių miltų
3 bananų
70 g rudojo cukraus
150 g graikinių riešutų
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
skysto medaus

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Bananų duona
Bananai nulupami, supjaustomi gabaliukais, sudedami į blenderį ir sutrinami. Į sutrintus bananus įpilama vandens tiek, kad gautusi 300-320 ml masės. Suberiamas cukrus, druska ir išmaišoma. Į persijotus miltus suberiamos mielės ir išmaišoma. Miltuose padaroma duobutė ir pamažu supilama bananų masė. Tešla gerai išminkoma (apie 10 min.) ir padedama 40-50 min. šiltai, kad pakiltų. Kol tešla kyla, pasmulkinami graikiniai riešutai.
Kai tešla padidėja du kartus, suberiami graikiniai riešutai ir suformuojami nedideli bananų duonos kepaliukai. Jų viršus pabarstomas cukrumi arba aptepamas skystu medumi. Bananų duonos kepaliukai sudedami į miltais pabartytą skardą ir 15-20 min. paliekami, kad dar pakiltų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Bananų duona puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

rabarbaru ir braskiu pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
vyniotinis su marcipaniniu idaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
keksiukai su melynemis
Keksiukai su mėlynėmis
Keksiukai su mėlynėmis. Paprastai ir greitai paruošiami, skanūs keksiukai su šviežiomis mėlynemis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.