patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Bandelės su cinamonu

bandeles su cinamonu Mums reikės:
Tešlai:
250 ml šilto pieno
450-500 g miltų
75 g sviesto
4 v. š. cukraus
2 a. š. sausų mielių
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g rudojo cukraus
3 v. š. cinamono
3 v. š. sviesto

Gaminame. Bandelės su cinamonu
Į pašildytą pieną suberiamos mielės, cukrus, išmaišoma ir paliekama keletai minučių. Pamažu suberiami persijoti miltai, įberiamas žiupsnelis druskos ir užminkoma tešla (minkoma apie 10 min.). Baigiant minkyti supilamas ištirpintas sviestas. Tešla turi būti minkšta, puri. Užminkyta tešla uždengiama ir paliekama 1 val.  šiltai, kad pakiltų.

Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas 5-7 mm storio tešlos lakštas. Paviršius patepamas minkšu sviestu ir gausiai pabarstomas cinamonu, sumaišytu su cukrumi. Suvyniojama į vyniotinį, supjaustoma 3-4 cm pločio griežinėliais, sudedama į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paliekama 30 min. šiltai, kad pakiltų.bandeles su cinamonu 1

Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min., kol gražiai pagelsta.

Glazūrai:
150 g cukraus pudros
4 arb. š. pieno
vanilinės esencijos

Cukraus pudra sumaišoma su pienu, vaniline esencija ir gauta masė užpilamos karštos bandelės su cinamonu. Skanaus.

Komentarai

2012-04-19
Regina Baranauskaite Trepeka
bandeles super Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

rabarbaru ir braskiu pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
keksiukai su avietemis
Keksiukai su avietėmis
Keksiukai su avietėmis. Skanūs, ne sausi, labai paprastai ir greitai paruošiami keksiukai.
sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
kursenu vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis. Biskvito vyniotinis su sviesto, varškės, kondensuoto pieno įdaru.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena