patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Citrininis keksas su kriaušėmis

citrininis keksas su kriausemis Mums reikės:
150 g sviesto arba margarino
150 g miltų
150 g cukraus
2 kiaušinių
2 kriaušių
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos
cukraus pudros

Gaminame. Citrininis keksas su kriaušėmis
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, iš pusės citrinos išspaudžiamos sultys. Sviestas ištirpinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi iki putų. Supilamas sviestas ir gerai išplakama. Sudedama citrinos žievelė, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais. Kriaušės nulupamos ir ir supjaustomos plonomis juostelėmis. Viskas išmaišoma ir supilama į kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Iškepęs citrininis keksas su kriaušėmis pravėsinamas ir apibarstomas cukraus pudra. Skanaus.

Komentarai

2015-10-13
Donata
Nuostabus receptukas Šypsena Tik vietoj kriausiu as dejau sluoksni bananu. Keksas gavosi purus, saldus ir tiesiog tirpstantis burnoje  Myliu  Myliu  Myliu Kita karta butinai pameginsiu su razinomis ir citrinu glajumi!
2012-03-25
Justina
Labai skanus... Tik aš neturėjau kriaušių, dėjau konservuotų ananasų. Keksas gaunasi ne sausas, tik gal kiek mažytis. O šiaip labai skanus.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Irisu tinginys
Irisų tinginys
Irisų tinginys. Skanėstas iš smulkintų sausainių, lydytų irisų saldainių ir sviesto.
varskes pyragas su konservuotais persikais
Varškės pyragas su konservuotais persikais
Varškės pyragas su konservuotais persikais
greitas obuoliu pyragas
Greitas obuolių pyragas
Greitas obuolių pyragas su kondensuotu pienu bei citrinos sultimis.
bandeles su cinamonu
Bandelės su cinamonu
Tradicinės mielinės tešlos bandelės su cinamonu pagardintos saldžia glazūra.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena