patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Citrininis pyragas

Citrininis pyragas Mums reikės:
240 g kvietinių miltų
220 g kukurūzų miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
250 g grietinės
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 citrinos
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Citrininiam glaistui:
150 g cukraus pudros
2 - 3 valg. š. citrinos sulčių

Gaminame. Citrininis pyragas
Kvietiniai miltai sumaišomi su kukurūzų miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Nutarkuojama citrinos žievelė, išspaudžiamos citrinos sultys. Į ištirpintą ir pravėsintą sviestą supilami išplakti kiaušiniai, sudedama grietinė, suberiamas vanilinis cukrus, citrinos žievelės ir išmaišoma. Į gautą masę suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Į kepimo formą išteptą sviestu, supilama citrininio pyrago tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min.

Citrininiam glaistui: cukraus pudra sumaišoma su citrinos sultimis (turi gautis tąsi, lygi masė).
Iškepęs citrininis pyragas išimamas iš formos, dar karštas aptepamas citrininiu glaistu ir paliekamas atvėsti. Citrininis pyragas yra greitai pagaminamas, skanus ir aromatingas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bananiniai pyrageliai 4
Bananiniai pyragėliai
Bananiniai pyragėliai. Avižinių dribsnių, bananų pyragėliai su saldžiu glaistu.
pusrytines bandeles su pabarstais
Pusrytinės bandelės su pabarstais
Pusrytinės bandelės su džiūvesėlių, petražolių, česnako miltelių pabarstais.
grietinieciai
Grietiniečiai
Grietiniečiai - labai skanūs, kepti pyragėliai su saldžios varškės ir grietinės įdaru.
varskes pudingas
Varškės pudingas
Varškės pudingas - labai paprastas, greitai paruošiamas ir skanus desertas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.