patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Citrininis pyragas

Citrininis pyragas Mums reikės:
240 g kvietinių miltų
220 g kukurūzų miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
250 g grietinės
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 citrinos
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Citrininiam glaistui:
150 g cukraus pudros
2 - 3 valg. š. citrinos sulčių

Gaminame. Citrininis pyragas
Kvietiniai miltai sumaišomi su kukurūzų miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Nutarkuojama citrinos žievelė, išspaudžiamos citrinos sultys. Į ištirpintą ir pravėsintą sviestą supilami išplakti kiaušiniai, sudedama grietinė, suberiamas vanilinis cukrus, citrinos žievelės ir išmaišoma. Į gautą masę suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Į kepimo formą išteptą sviestu, supilama citrininio pyrago tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min.

Citrininiam glaistui: cukraus pudra sumaišoma su citrinos sultimis (turi gautis tąsi, lygi masė).
Iškepęs citrininis pyragas išimamas iš formos, dar karštas aptepamas citrininiu glaistu ir paliekamas atvėsti. Citrininis pyragas yra greitai pagaminamas, skanus ir aromatingas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragaiciai su braskemis
Pyragaičiai su braškėmis
Pyragaičiai su braškėmis - puikus pasirinkimas prasidėjus braškių sezonui.
pyragas su konservuotais persikais
Pyragas su konservuotais persikais
Pyragas su konservuotais persikais. Skanus pyragas su grietinės ir cukraus pūdros kremu.
rabarbaru pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas. Skanus ir gaivus pyragas su rabarbarais. Skanu su vaniliniais ledais.
rabarbaru ir braskiu pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena