patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Citrininis pyragas

Citrininis pyragas Mums reikės:
240 g kvietinių miltų
220 g kukurūzų miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
250 g grietinės
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 citrinos
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Citrininiam glaistui:
150 g cukraus pudros
2 - 3 valg. š. citrinos sulčių

Gaminame. Citrininis pyragas
Kvietiniai miltai sumaišomi su kukurūzų miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Nutarkuojama citrinos žievelė, išspaudžiamos citrinos sultys. Į ištirpintą ir pravėsintą sviestą supilami išplakti kiaušiniai, sudedama grietinė, suberiamas vanilinis cukrus, citrinos žievelės ir išmaišoma. Į gautą masę suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Į kepimo formą išteptą sviestu, supilama citrininio pyrago tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min.

Citrininiam glaistui: cukraus pudra sumaišoma su citrinos sultimis (turi gautis tąsi, lygi masė).
Iškepęs citrininis pyragas išimamas iš formos, dar karštas aptepamas citrininiu glaistu ir paliekamas atvėsti. Citrininis pyragas yra greitai pagaminamas, skanus ir aromatingas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
greitas obuoliu pyragas
Greitas obuolių pyragas
Greitas obuolių pyragas su kondensuotu pienu bei citrinos sultimis.
pyrageliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais. Skanu, paprasta, greita.
pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.