patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Citrininis pyragas

Citrininis pyragas Mums reikės:
240 g kvietinių miltų
220 g kukurūzų miltų
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
250 g grietinės
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 citrinos
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Citrininiam glaistui:
150 g cukraus pudros
2 - 3 valg. š. citrinos sulčių

Gaminame. Citrininis pyragas
Kvietiniai miltai sumaišomi su kukurūzų miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Nutarkuojama citrinos žievelė, išspaudžiamos citrinos sultys. Į ištirpintą ir pravėsintą sviestą supilami išplakti kiaušiniai, sudedama grietinė, suberiamas vanilinis cukrus, citrinos žievelės ir išmaišoma. Į gautą masę suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Į kepimo formą išteptą sviestu, supilama citrininio pyrago tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min.

Citrininiam glaistui: cukraus pudra sumaišoma su citrinos sultimis (turi gautis tąsi, lygi masė).
Iškepęs citrininis pyragas išimamas iš formos, dar karštas aptepamas citrininiu glaistu ir paliekamas atvėsti. Citrininis pyragas yra greitai pagaminamas, skanus ir aromatingas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
varskes pyragas su abrikosais ir aguonomis
Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis
Skanus varškės pyragas su konservuotais abrikosais, aguonomis ir vaniliniu cukrumi.
sokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele. Kakaviniai keksai iškepti orkaitėje ir apipilti karamele.
pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena