patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Eklerai su varškės kremu

eklerai su varskes kremu Mums reikės:
Eklerų tešlai:
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
1 stiklinės vandens
80-100 g sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
Eklerų kremui:
200 g varškės
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės 35%
vanilinio cukraus
Glajui:
100 g juodo šokolado
saujos riešutų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Eklerai su varškės kremu
Vandenį, sviestą, druską, cukrų užviriname nedideliame inde ir nukeliame nuo ugnies. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę. Indą dedame ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir pamažu supilame išplaktus kiaušinius. Kepimo skardą ištepame riebalais ir pabarstome miltais. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame eklerų tešlos juosteles. Tarp eklerų paliekame 3-5 cm tarpus, nes kepant eklerai padidėja 2-3 kartus. Eklerai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol eklerai gražiai pagelsta. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių. Iškepus eklerai paliekami šiek tiek pravertoje orkaitėje, kad jie palaipsniui atvėstų, priešingu atveju eklerai gali "sukristi".
Eklerų kremui: varškę gerai ištriname su cukrumi. Grietinėlę išplakame, įdedame vanilinio cukraus, sudedame ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakame. Konditerinio švirkšto pagalba užpildome eklerų vidų paruoštu kremu. Ištirpintas šokoladas atvėsinamas ir juo apliejami jau užpildyti varškės įdaru eklerai. Eklerai pabarstomi susmulkintais riešutais. Eklerai su varškės įdaru puikus desertas ir mažiems ir dideliems. Skanaus.

Komentarai

2012-09-08
Tautvydas
Norėjau paklausti, o kiek gaunasi eklerų vienu kepimu iš tokios porcijos? Šypsena
2010-06-15
liusi
nu ziauriai skanus eklerai gavosi, tik as dar i krema trintu bananu idejau Mirktelti Myliu
2010-05-23
auguste
puikus eklerai - geras receptas Šypsena
2010-04-16
megejas
Nera skanesniu pyragaiciu nei sitie eklerai Šypsena
2010-04-16
Cooker
Fantastishkai skanu!!! Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vyniotinis su marcipaniniu idaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
krepseliai su varskes idaru ir braskemis
Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis
Tartalečių krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis apšlaktytomis želatina.
plikyti pyragaiciai su sokoladu
Plikyti pyragaičiai su šokoladu
Plikyti pyragaičiai su šokoladu. Prieš šiuos plikytus pyragaičius su šokoladu neatsispirs joks smalyžius.
rabarbaru ir braskiu pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!