patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Eklerai su varškės kremu

eklerai su varskes kremu Mums reikės:
Eklerų tešlai:
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
1 stiklinės vandens
80-100 g sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
Eklerų kremui:
200 g varškės
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės 35%
vanilinio cukraus
Glajui:
100 g juodo šokolado
saujos riešutų

Gaminame. Eklerai su varškės kremu
Vandenį, sviestą, druską, cukrų užviriname nedideliame inde ir nukeliame nuo ugnies. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę. Indą dedame ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir pamažu supilame išplaktus kiaušinius. Kepimo skardą ištepame riebalais ir pabarstome miltais. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame eklerų tešlos juosteles. Tarp eklerų paliekame 3-5 cm tarpus, nes kepant eklerai padidėja 2-3 kartus. Eklerai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol eklerai gražiai pagelsta. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių. Iškepus eklerai paliekami šiek tiek pravertoje orkaitėje, kad jie palaipsniui atvėstų, priešingu atveju eklerai gali "sukristi".
Eklerų kremui: varškę gerai ištriname su cukrumi. Grietinėlę išplakame, įdedame vanilinio cukraus, sudedame ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakame. Konditerinio švirkšto pagalba užpildome eklerų vidų paruoštu kremu. Ištirpintas šokoladas atvėsinamas ir juo apliejami jau užpildyti varškės įdaru eklerai. Eklerai pabarstomi susmulkintais riešutais. Eklerai su varškės įdaru puikus desertas ir mažiems ir dideliems. Skanaus.

Komentarai

2012-09-08
Tautvydas
Norėjau paklausti, o kiek gaunasi eklerų vienu kepimu iš tokios porcijos? Šypsena
2010-06-15
liusi
nu ziauriai skanus eklerai gavosi, tik as dar i krema trintu bananu idejau Mirktelti Myliu
2010-05-23
auguste
puikus eklerai - geras receptas Šypsena
2010-04-16
megejas
Nera skanesniu pyragaiciu nei sitie eklerai Šypsena
2010-04-16
Cooker
Fantastishkai skanu!!! Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vyniotinis su varskes idaru
Vyniotinis su varškės įdaru
Vyniotinis su varškės įdaru. Prabangaus skonio, kokybiškas vyniotinis.
sveikuoliu duona
Sveikuolių duona
Sveikuolių duona. Ruginių, kvietinių miltų, linų sėmenų, saulėgražų, kviečių selėnų, 3-grūdų dribsnių duona.
pyrageliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais. Skanu, paprasta, greita.
citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.