patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Eklerai su varškės kremu

eklerai su varskes kremu Mums reikės:
Eklerų tešlai:
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
1 stiklinės vandens
80-100 g sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
Eklerų kremui:
200 g varškės
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės 35%
vanilinio cukraus
Glajui:
100 g juodo šokolado
saujos riešutų

Gaminame. Eklerai su varškės kremu
Vandenį, sviestą, druską, cukrų užviriname nedideliame inde ir nukeliame nuo ugnies. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę. Indą dedame ant ugnies ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir pamažu supilame išplaktus kiaušinius. Kepimo skardą ištepame riebalais ir pabarstome miltais. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame eklerų tešlos juosteles. Tarp eklerų paliekame 3-5 cm tarpus, nes kepant eklerai padidėja 2-3 kartus. Eklerai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol eklerai gražiai pagelsta. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių. Iškepus eklerai paliekami šiek tiek pravertoje orkaitėje, kad jie palaipsniui atvėstų, priešingu atveju eklerai gali "sukristi".
Eklerų kremui: varškę gerai ištriname su cukrumi. Grietinėlę išplakame, įdedame vanilinio cukraus, sudedame ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakame. Konditerinio švirkšto pagalba užpildome eklerų vidų paruoštu kremu. Ištirpintas šokoladas atvėsinamas ir juo apliejami jau užpildyti varškės įdaru eklerai. Eklerai pabarstomi susmulkintais riešutais. Eklerai su varškės įdaru puikus desertas ir mažiems ir dideliems. Skanaus.

Komentarai

2012-09-08
Tautvydas
Norėjau paklausti, o kiek gaunasi eklerų vienu kepimu iš tokios porcijos? Šypsena
2010-06-15
liusi
nu ziauriai skanus eklerai gavosi, tik as dar i krema trintu bananu idejau Mirktelti Myliu
2010-05-23
auguste
puikus eklerai - geras receptas Šypsena
2010-04-16
megejas
Nera skanesniu pyragaiciu nei sitie eklerai Šypsena
2010-04-16
Cooker
Fantastishkai skanu!!! Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

manu kruopu pyragas su slyvomis
Manų kruopų pyragas su slyvomis
Manų kruopų pyragas su slyvomis. Labai paprastai ir greitai paruošiamas gardus pyragas.
varskes keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su šviežiomis slyvomis, mirkytomis rome.
vyniotinis su marcipaniniu idaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
sokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele. Kakaviniai keksai iškepti orkaitėje ir apipilti karamele.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena