patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Grietiniečiai

grietinieciai Mums reikės:
Tešlai:
600-700 g miltų
2 kiaušinių
180 g cukraus
150 g sviesto
200 g grietinės
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
400 g varškės
120 g cukraus
50 g grietinės
1 kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. miltų
1 valg. š. manų kruopų
1 valg. š. vanilinio cukraus

Gaminame. Grietiniečiai
Tešlai: kiaušiniai išplakami su cukrumi ir grietine. Sudedamas kambario temperatūros sviestas ir gerai išplakama. Suberiami persijoti miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Užmaišoma minkšta tešla.

Įdarui: į dubenį sudedama varškė, kiti ingredientai ir viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio lakštas. Išspaudžiami 9-10 cm skersmens paplotėliai. Ant vienos paplotėlio pusės uždedama įdaro ir pridengiama kita puse.grietinieciai 1

grietinieciai 2
Kraštai stipriai neužspaudžiami, kad kepant stipriai nesutrūkinėtų.

Aptepimui:
1 kiaušinio trynio

Grietiniečiai aptepami kiaušinio tryniu ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta. Grietiniečiai - sotūs ir skanūs pyragėliai. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladinis pyragas su varskes rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais, aplietas šokoladine glazūra.
aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas trupintų susainių ir sviesto pyragas su kondensuotu pienu.
pyrageliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais. Skanu, paprasta, greita.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena