patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Grietiniečiai

grietinieciai Mums reikės:
Tešlai:
600-700 g miltų
2 kiaušinių
180 g cukraus
150 g sviesto
200 g grietinės
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
400 g varškės
120 g cukraus
50 g grietinės
1 kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. miltų
1 valg. š. manų kruopų
1 valg. š. vanilinio cukraus

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Grietiniečiai
Tešlai: kiaušiniai išplakami su cukrumi ir grietine. Sudedamas kambario temperatūros sviestas ir gerai išplakama. Suberiami persijoti miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Užmaišoma minkšta tešla.

Įdarui: į dubenį sudedama varškė, kiti ingredientai ir viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio lakštas. Išspaudžiami 9-10 cm skersmens paplotėliai. Ant vienos paplotėlio pusės uždedama įdaro ir pridengiama kita puse.grietinieciai 1

grietinieciai 2
Kraštai stipriai neužspaudžiami, kad kepant stipriai nesutrūkinėtų.

Aptepimui:
1 kiaušinio trynio

Grietiniečiai aptepami kiaušinio tryniu ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta. Grietiniečiai - sotūs ir skanūs pyragėliai. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

prancuziskos rugines kvietines bandeles
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės - puikus pusryčių stalo patiekalas.
aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
olandiskas sokoladinis pyragas
Olandiškas šokoladinis pyragas
Olandiškas šokoladinis pyragas. Puskietis, labai skanus, šokolado skonio pyragas.
sokoladinis pyragas su varskes rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais, aplietas šokoladine glazūra.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu