patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Grietiniečiai

grietinieciai Mums reikės:
Tešlai:
600-700 g miltų
2 kiaušinių
180 g cukraus
150 g sviesto
200 g grietinės
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
400 g varškės
120 g cukraus
50 g grietinės
1 kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. miltų
1 valg. š. manų kruopų
1 valg. š. vanilinio cukraus

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Grietiniečiai
Tešlai: kiaušiniai išplakami su cukrumi ir grietine. Sudedamas kambario temperatūros sviestas ir gerai išplakama. Suberiami persijoti miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Užmaišoma minkšta tešla.

Įdarui: į dubenį sudedama varškė, kiti ingredientai ir viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio lakštas. Išspaudžiami 9-10 cm skersmens paplotėliai. Ant vienos paplotėlio pusės uždedama įdaro ir pridengiama kita puse.grietinieciai 1

grietinieciai 2
Kraštai stipriai neužspaudžiami, kad kepant stipriai nesutrūkinėtų.

Aptepimui:
1 kiaušinio trynio

Grietiniečiai aptepami kiaušinio tryniu ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta. Grietiniečiai - sotūs ir skanūs pyragėliai. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

morku pyragas
Morkų pyragas
Morkų pyragas su citrininiu glaistu bei apibarstytas smulkintais migdolais.
vyniotinis su varskes idaru
Vyniotinis su varškės įdaru
Vyniotinis su varškės įdaru. Prabangaus skonio, kokybiškas vyniotinis.
obuoliu pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais. Skanus ir nesausas pyragas.
biskvitinis pyragas su vysniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis. Greitai ir paprastai paruošiamas purus biskvitinis pyragas paskanintas vyšniomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu