patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Grietiniečiai

grietinieciai Mums reikės:
Tešlai:
600-700 g miltų
2 kiaušinių
180 g cukraus
150 g sviesto
200 g grietinės
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
400 g varškės
120 g cukraus
50 g grietinės
1 kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. miltų
1 valg. š. manų kruopų
1 valg. š. vanilinio cukraus

Gaminame. Grietiniečiai
Tešlai: kiaušiniai išplakami su cukrumi ir grietine. Sudedamas kambario temperatūros sviestas ir gerai išplakama. Suberiami persijoti miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Užmaišoma minkšta tešla.

Įdarui: į dubenį sudedama varškė, kiti ingredientai ir viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio lakštas. Išspaudžiami 9-10 cm skersmens paplotėliai. Ant vienos paplotėlio pusės uždedama įdaro ir pridengiama kita puse.grietinieciai 1

grietinieciai 2
Kraštai stipriai neužspaudžiami, kad kepant stipriai nesutrūkinėtų.

Aptepimui:
1 kiaušinio trynio

Grietiniečiai aptepami kiaušinio tryniu ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta. Grietiniečiai - sotūs ir skanūs pyragėliai. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
obuoliu pyragas su vysniomis
Obuolių pyragas su vyšniomis
Obuolių pyragas su vyšniomis. Skanus pyragas su obuoliais ir vyšniomis. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
varskes pudingas
Varškės pudingas
Varškės pudingas - labai paprastas, greitai paruošiamas ir skanus desertas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena