patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Irisų tinginys

Irisu tinginys Mums reikės:
200 g sviesto
200 g kietų irisų
400 g sausainių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Irisų tinginys
Sausainius susmulkiname nedideliais gabaliukais. Irisus su sviestu ištirpiname, suberiame susmulkintus sausainius ir viską gerai išmaišome. Irisų tinginio masę supilame į norimą formą, suspaudžiame, atvėsusį dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Irisų tinginys bus kietesnis jei naudosite kietesnius irisus ir stipriau suspausite, tačiau nepersistenkite - tokį irisų tinginį bus sunku pjaustyti. Tinginys paruoštas. Skanaus.

Komentarai

2016-10-29
Mimi
Su kondensuotu pienu gaunasi klasikinis, bet su irisais irgi labai skanu.  Myliu
2011-10-23
Dalia
Aš darydavau su sviestu ir kondensuotu pienu, išsukus masę ir į ją sudėjus sulaužytus gabaliukais sausainius po to padarydavau dešros formą ir į šaldytuvą. pastovėjus, sekančią dieną galima jau ir valgyti. Su irisias pabandysiu būtinai.
2010-01-12
Lina
Aga, nu tikrai neblogas. Tas irisu tinginys primena vaikystę :-))
2010-01-04
Indrė
Vakar dariausi, ziauriai skanus tinginys :-))

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sluoksniuotas obuoliu pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas su aguonomis ir migdolais. Labai skanu su ledais.
trupininis pyragas
Trupininis pyragas
Trupininis pyragas. Lengvai paruošiamas pyragas su obuoliais ir slyvų ar vyšnių uogiene.
bananiniai pyrageliai 4
Bananiniai pyragėliai
Bananiniai pyragėliai. Avižinių dribsnių, bananų pyragėliai su saldžiu glaistu.
keksiukai su melynemis
Keksiukai su mėlynėmis
Keksiukai su mėlynėmis. Paprastai ir greitai paruošiami, skanūs keksiukai su šviežiomis mėlynemis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)