patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Itališkas riešutų pyragas "Panforte"

italiskas riesutu pyragas panforte Mums reikės:
125 g lazdyno riešutų
125 g migdolų
100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų figų
100 g rudojo cukraus
200 g medaus
60 g miltų
40 g kakavos miltelių
2 arb. š. citrinos žievelių
2 arb. š. cinamono
žiupsnelio malto imbiero
40 g cukraus pudros

Gaminame. Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Lazdyno riešutai paskrudinami sausoje keptuvėje ir patrinami tarp delnų, kad nusivalytų odelė. Migdolai užpilami verdančiu vandeniu ir paliekami kelioms minutėms. Vanduo nupilamas, migdolai perliejami šaltu vandeniu, suberiami ant medvilninio rankšluosčio ir nusausinami (nuvaloma odelė).

Migdolai suberiami į sausą keptuvę ir lengvai paskrudinami. Riešutai ir džiovinti vaisiai pasmulkinami ir suberiami į dubenį. Sudedama susmulkinta citrinos žievėlė, suberiami miltai sumaišyti su kakava, cinamonu, maltu imbieru ir gerai išmaišoma.

Į puodą supilamas medus, cukrus ir maišant pakaitinama ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Užvirinama ir karštas sirupas supilamas ant paruoštų sausų ingredientų. Viskas greitai ir gerai išmaišoma. Gaunama tiršta ir lipni masė. Neaukšta kepimo forma išklojama kepimo popieriumi, ištepama sviestu ir sukrečiama paruošta pyrago masė. Pyrago paviršius išlyginamas, dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje 30-35 min. Iškepęs itališkas riešutų pyragas "Panforte" atvėsinamas formoje, atsargiai išimamas ir apibarstomas cukraus pudra. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

italiskas sokoladinis pyragas su lazdyno riesutais
Itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais
Itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais.
sluoksniuotas zele pyragas
Sluoksniuotas želė pyragas
Sluoksniuotas sausainių, varškės, persikų, šokolado skonio želė pyragas.
keksas su melynemis
Keksas su mėlynėmis
Lengvai paruošiamas tradicinis keksas su šaldytomis mėlynėmis. Receptas su nuotraukomis.
obuoliu pyragas su vysniomis
Obuolių pyragas su vyšniomis
Obuolių pyragas su vyšniomis. Skanus pyragas su obuoliais ir vyšniomis. Receptas su NUOTRAUKOMIS.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.