patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Itališkas riešutų pyragas "Panforte"

italiskas riesutu pyragas panforte Mums reikės:
125 g lazdyno riešutų
125 g migdolų
100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų figų
100 g rudojo cukraus
200 g medaus
60 g miltų
40 g kakavos miltelių
2 arb. š. citrinos žievelių
2 arb. š. cinamono
žiupsnelio malto imbiero
40 g cukraus pudros

Gaminame. Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Lazdyno riešutai paskrudinami sausoje keptuvėje ir patrinami tarp delnų, kad nusivalytų odelė. Migdolai užpilami verdančiu vandeniu ir paliekami kelioms minutėms. Vanduo nupilamas, migdolai perliejami šaltu vandeniu, suberiami ant medvilninio rankšluosčio ir nusausinami (nuvaloma odelė).

Migdolai suberiami į sausą keptuvę ir lengvai paskrudinami. Riešutai ir džiovinti vaisiai pasmulkinami ir suberiami į dubenį. Sudedama susmulkinta citrinos žievėlė, suberiami miltai sumaišyti su kakava, cinamonu, maltu imbieru ir gerai išmaišoma.

Į puodą supilamas medus, cukrus ir maišant pakaitinama ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Užvirinama ir karštas sirupas supilamas ant paruoštų sausų ingredientų. Viskas greitai ir gerai išmaišoma. Gaunama tiršta ir lipni masė. Neaukšta kepimo forma išklojama kepimo popieriumi, ištepama sviestu ir sukrečiama paruošta pyrago masė. Pyrago paviršius išlyginamas, dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 150 laipsnių temperatūroje 30-35 min. Iškepęs itališkas riešutų pyragas "Panforte" atvėsinamas formoje, atsargiai išimamas ir apibarstomas cukraus pudra. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
rabarbaru pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas. Skanus ir gaivus pyragas su rabarbarais. Skanu su vaniliniais ledais.
sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
bananu duona
Bananų duona
Bananų duona. Desertinė duona su bananais ir graikiniais riešutais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena