patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais

italiskas sokoladinis pyragas su lazdyno riesutais Mums reikės:
110 g lazdyno riešutų
110 g sausainių
110 g pieniško šokolado
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
3 valg. šaukštų cukraus
5 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukšto brendžio arba romo
kakavos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais
 Į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi supilami lazdyno riešutai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 5 - 7 min., retkarčiais pamaišant. Kai luobelė pradeda trūkinėti, atsiskiria nuo riešuto,  išimami iš orkaitės ir pravėsinami. Riešutai patrinami tarp delnų ar pirštų, kol gražiai nusilupa.
Sausainiai sutrinami iki smulkių trupinių. Šokoladas ištirpinamas karšto vandens vonelėje. Kiaušinis, kiaušinio trynys ir cukrus gerai išplakami. Sviestas ištirpinamas, truputį pravėsinamas ir nuolat plakant sumaišomas su kiaušinių mase. Pamažu supilamas šokoladas, brendis, suberiami riešutai, sausainių trupiniai ir gerai išmaišoma. Į kepimo formą (20 - 22 cm skersmens) išklotą kepimo popieriumi ar aliuminio folija, supilama paruošta masė.  Pyrago masė šiek tiek paspaudžiant išlyginama ir uždengiama maistine plėvele. Dedama į šaldytuvą 3 - 4 val., kad sustingtų. Patiekiant, itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais pabarstomas kakava. Skanaus.

Komentarai

2011-04-11
Grazina
Nereliai atrodo, reik pabandyti! Šypsena
2011-01-20
Giedre
visai skanus atrodo Šypsena reikes butinai pamegint pasidaryt  Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

citrininis keksas su kriausemis
Citrininis keksas su kriaušėmis
Citrininis keksas su kriaušėmis. Skanus, paprastai bei greitas paruošiamas keksas.
varskes pyragas su abrikosais ir aguonomis
Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis
Skanus varškės pyragas su konservuotais abrikosais, aguonomis ir vaniliniu cukrumi.
bananiniai keksiukai su dziovintomis spanguolemis
Bananiniai keksiukai su džovintomis spanguolėmis
Bananiniai keksiukai su džovintomis spanguolėmis - puikus saldžių bananų ir rūgštesnių spanguolių skonio derinys
italiskas riesutu pyragas panforte
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.