patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keksas su mėlynėmis

keksas su melynemis Mums reikės:
170 g sviesto
300 g miltų
1 stiklinės šaldytų mėlynių
3 valg. šaukštų grietinės
200 g cukraus
4 kiaušinių
1 valg. š. cukraus pudros
1 valg. š. vanilinio cukraus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. krakmolo
žiupsnelio druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Keksas su mėlynėmis
Minkštą kambario temperatūros sviestą ištriname su vaniliniu ir paprastu cukrumi. Įmušame po vieną kiaušinį, pastoviai plakant sudedame grietinę. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Plakant pamažu supilame į sviesto-kiaušinių masę.keksas su melynemis 1
Šaldytas mėlynes supilame į dubenį, suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.keksas su melynemis 2
Pilame mėlynes į tešlą ir gerai išmaišome.keksas su melynemis 3
Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame kekso tešlą. Keksas su mėlynėmis dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Iškepusį keksą paliekame kepimo formoje, kad atvėstų. Atvėsęs keksas su mėlynėmis išimamas iš formos, pabarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2015-12-06
Silvija
Puikiai pavyksta ir greita, ir nebrangu. Pastebejimas, tinka visokios uogos, nebutinai saldytos Mirktelti
2014-07-03
Sim
Labai labai skanus. Kepiau ir kepiau, kol isnaudojau visas saldytas melynes Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pusrytines bandeles su pabarstais
Pusrytinės bandelės su pabarstais
Pusrytinės bandelės su džiūvesėlių, petražolių, česnako miltelių pabarstais.
obuoliu pyragas su vysniomis
Obuolių pyragas su vyšniomis
Obuolių pyragas su vyšniomis. Skanus pyragas su obuoliais ir vyšniomis. Receptas su NUOTRAUKOMIS.
rabarbaru ir braskiu pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
italiskas riesutu pyragas panforte
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.