patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keksas su mėlynėmis

keksas su melynemis Mums reikės:
170 g sviesto
300 g miltų
1 stiklinės šaldytų mėlynių
3 valg. šaukštų grietinės
200 g cukraus
4 kiaušinių
1 valg. š. cukraus pudros
1 valg. š. vanilinio cukraus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. krakmolo
žiupsnelio druskos

Gaminame. Keksas su mėlynėmis
Minkštą kambario temperatūros sviestą ištriname su vaniliniu ir paprastu cukrumi. Įmušame po vieną kiaušinį, pastoviai plakant sudedame grietinę. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Plakant pamažu supilame į sviesto-kiaušinių masę.keksas su melynemis 1
Šaldytas mėlynes supilame į dubenį, suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.keksas su melynemis 2
Pilame mėlynes į tešlą ir gerai išmaišome.keksas su melynemis 3
Kepimo formą ištepame sviestu ir supilame kekso tešlą. Keksas su mėlynėmis dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Iškepusį keksą paliekame kepimo formoje, kad atvėstų. Atvėsęs keksas su mėlynėmis išimamas iš formos, pabarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2015-12-06
Silvija
Puikiai pavyksta ir greita, ir nebrangu. Pastebejimas, tinka visokios uogos, nebutinai saldytos Mirktelti
2014-07-03
Sim
Labai labai skanus. Kepiau ir kepiau, kol isnaudojau visas saldytas melynes Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
trupininis pyragas
Trupininis pyragas
Trupininis pyragas. Lengvai paruošiamas pyragas su obuoliais ir slyvų ar vyšnių uogiene.
krepseliai su varskes idaru ir braskemis
Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis
Tartalečių krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis apšlaktytomis želatina.
sokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele. Kakaviniai keksai iškepti orkaitėje ir apipilti karamele.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena