patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis

krepseliai su varskes idaru ir braskemis Mums reikės:
Krepšelių tešlai:
180 g sviesto
350-400 g miltų
2 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Varškės įdarui:
400 g varškės
150 g cukraus
1 kiaušinio
Krepšelių papuošimui:
250 g braškių
1 pak. braškių želė
indelio konservuotų persikų

Gaminame. Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis
Sviestas supjaustomas gabaliukais ir sumaišomas su miltais. Viskas trinama tarp pirštų, kol susidaro trupiniai. Grietinė išplakama su kepimo milteliais ir supilama į trupinius. Užminkoma minkšta tešla. Tešla suformuojama į rutulį, pridengiama ir 30 min. dedama į šaldytuvą.

Paruošiamas varškės įdaras: varškė ištrinama su cukrumi ir kiaušiniu. Jeigu varškės įdaras labai tirštas, galima įpilti šlakelį konservuotų persikų sirupo.

Iškočiojamas tešlos lakštas, išspaudžiami reikiamo skersmens apskritimai ir išklojamos riebalais išteptos kepimo formelės. Tešla gerai prispaudžiama prie formelių šonų ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Visi krepšeliai užpildomi varškės kremu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.krepseliai su varskes idaru ir braskemis 2 Iškepusius krepšelius paliekama pravėsti. Atvėsę krepšeliai atsargiai išimami iš formelių.

Braškių želė užpilama karštu vandeniu (kaip nurodytą ant pakuotės) ir gerai išmaišoma. Po 1-2 valg. šaukštus atvėsusios želės pilama ant krepšelių viršaus (varškės įdaro), papuošiama braškių, konservuotų persikų skiltelėmis ir vėl apšlakstoma želė. Dedama į šaldytuvą, kad želė sustingtų. Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis jau paruošti. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

obuoliu pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais. Skanus ir nesausas pyragas.
tinginys
Tinginys
Tinginys. Sausainių ir kondensuoto pieno skanėstas. Skanus ir labai lengvai paruošiamas.
mielinės pynutes su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis. Detalus aprašymas ir aiškios mielinių pynučių gamybos nuotraukos.
biskvitinis pyragas su vysniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis. Greitai ir paprastai paruošiamas purus biskvitinis pyragas paskanintas vyšniomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.