patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis

krepseliai su varskes idaru ir braskemis Mums reikės:
Krepšelių tešlai:
180 g sviesto
350-400 g miltų
2 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Varškės įdarui:
400 g varškės
150 g cukraus
1 kiaušinio
Krepšelių papuošimui:
250 g braškių
1 pak. braškių želė
indelio konservuotų persikų

Gaminame. Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis
Sviestas supjaustomas gabaliukais ir sumaišomas su miltais. Viskas trinama tarp pirštų, kol susidaro trupiniai. Grietinė išplakama su kepimo milteliais ir supilama į trupinius. Užminkoma minkšta tešla. Tešla suformuojama į rutulį, pridengiama ir 30 min. dedama į šaldytuvą.

Paruošiamas varškės įdaras: varškė ištrinama su cukrumi ir kiaušiniu. Jeigu varškės įdaras labai tirštas, galima įpilti šlakelį konservuotų persikų sirupo.

Iškočiojamas tešlos lakštas, išspaudžiami reikiamo skersmens apskritimai ir išklojamos riebalais išteptos kepimo formelės. Tešla gerai prispaudžiama prie formelių šonų ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Visi krepšeliai užpildomi varškės kremu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.krepseliai su varskes idaru ir braskemis 2 Iškepusius krepšelius paliekama pravėsti. Atvėsę krepšeliai atsargiai išimami iš formelių.

Braškių želė užpilama karštu vandeniu (kaip nurodytą ant pakuotės) ir gerai išmaišoma. Po 1-2 valg. šaukštus atvėsusios želės pilama ant krepšelių viršaus (varškės įdaro), papuošiama braškių, konservuotų persikų skiltelėmis ir vėl apšlakstoma želė. Dedama į šaldytuvą, kad želė sustingtų. Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis jau paruošti. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragas su vysniu dzemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
sokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele. Kakaviniai keksai iškepti orkaitėje ir apipilti karamele.
pusrytines bandeles su pabarstais
Pusrytinės bandelės su pabarstais
Pusrytinės bandelės su džiūvesėlių, petražolių, česnako miltelių pabarstais.
aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena