patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kuršėnų vyniotinis

kursenu vyniotinis Mums reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
4 valg. š. cukraus
4 valg. š. miltų
Kremui:
180 g sviesto
180 g varškės
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
1-2 valg. š. citrinos sulčių
Apibarstymui:
cukraus pudros

Gaminame. Kuršėnų vyniotinis
Biskvitui:
kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi iki purumo. Suberiami miltai ir gerai išmaišomi.  Atskirame inde išplakami baltymai iki standžių putų. Viskas atsargiai šaukštu išmaišoma iki vientisos masės. Biskvito tešla turi būti puri ir nesukritusi. Tešla supilama ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (33x35) ir tolygiai paskirstoma. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių orkaitėje apie 12-15 min. Iškepęs biskvitas išverčiamas ant cukraus pudra pabarstyto rankšluoščio, suvyniojamas į volelį ir atvėsinamas.
Kremui: minkštas sviestas išsukamas iki purumo. Nuolat maišant pamažu supilamas kondensuotas pienas. Varškė pertrinama per sietelį ir sumaišoma su sviestu ir kondensuotu pienu. Pagal skonį įpilama citrinos sulčių ir gerai išmaišoma.

Atvėsęs biskvitas išvyniojamas, užtepama kremo ir vėl suvyniojama į vyniotinį. Kuršėnų vyniotinis suvyniojamas į foliją ir 2 val. dedamas į šaldytuvą, kad sustingtų.kursenu vyniotinis 1

Kuršėnų vyniotinis apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2016-05-30
Viola
Labai jau skanus atrodo, tai bandysiu siandien pagamint Šypsena
2012-09-01
Laima
Receptukas tiesiog superinis, vyniotinis gavosi puikiai ir mano seimynai labai patiko. Bandykit, nenesivilsit.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

purus pyragas su avietemis
Purus pyragas su avietėmis
Purus biskvitinis-migdolinis pyragas su šviežiomis avietėmis ir cukraus pudra.
citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.
vyniotinis su marcipaniniu idaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
italiskas riesutu pyragas panforte
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.