patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Manų kruopų pyragas su juodaisiais serbentais

manu kruopu pyragas su juodaisiais serbentais Mums reikės:
200 g manų kruopų
160 g miltų
150 g cukraus
200 ml kefyro arba natūralaus jogurto
150 g šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų
50 g sviesto
2 kiaušinių
2 arb. š. kepimo miltelių
cukraus pudros (apibarstymui)

Gaminame. Manų kruopų pyragas su juodaisiais serbentais.
Manų kruopos užpilamos kefyru arba jogurtu ir paliekamos 15-20 min., kad išbrinktų. Kiaušiniai išplakami su cukrumi. Supilamas ištirpintas sviestas, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išmaišoma. Sudedamos išbrinkusios manų kruopos ir atsargiai šaukštu išmaišoma. Suberiami juodieji serbentai ir išmaišoma. Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu smeigtuku, jei smeigtukas neapsivelia tešla - pyragas iškepęs. Iškepęs manų kruopų pyragas su juodaisiais serbentais pravėsinamas ir apibarstomas cukraus pudra. Manų kruopų pyragas su juodaisiais serbentais - purus, švelnaus skonio ir paprastai pagaminamas pyragas. Skanaus.

Komentarai

2015-02-06
MTV
Nuostabus pyragas! Paprastas, purus... Patobulinau ipildama svarainiu sirupo. Fantastika Šypsena. O kam nesigavo, tai tiesiog idekite daugiau jausmo i gamyba Mirktelti
2013-07-10
Skanu
Labai gardus ir nesudėtingas pyragas. Jei pluta kam gaunasi kieta, patarsiu: kai tik pyragas parus, uždenkite folija.
2013-01-18
Sandra
Viskas gavosi, labai skanu! Ačiū už receptą Šypsena
2012-04-18
rasa
Matyt, kazka ne taip darei, as dabar vel einu kepti. Man gavosi labai minkstas, purus, niam!Visiems patiko Šypsena 
2012-04-16
nelabai
Katik kepiau tai nepasakyciau, kad labai skanu. Kazkaip minksto norejosi o gavosi bent pluta kieta ir siaip toks sausas nei tie serbentai nepadejo...
2012-04-14
rasa
Pyragas gavosi labai skanus, tik gal per daug serbentu idejau, tai truko saldumo, bet siaip labai skanus!!! Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sveikuoliu duona
Sveikuolių duona
Sveikuolių duona. Ruginių, kvietinių miltų, linų sėmenų, saulėgražų, kviečių selėnų, 3-grūdų dribsnių duona.
aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
tartalete su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu apšlakstyta saldžia želė.
bananiniai pyrageliai 4
Bananiniai pyragėliai
Bananiniai pyragėliai. Avižinių dribsnių, bananų pyragėliai su saldžiu glaistu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.