patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mėlynių pyragas

melyniu pyragas Mums reikės:
Tešlai:
230 g miltų
120 g sviesto
2-3 valg. šaukštų cukraus
2 kiaušinių trynių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
500 g šviežių arba šaldytų mėlynių
2 valg. šaukštų krakmolo
150  g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mėlynių pyragas
Į persijotus miltus sudedamas gabaliukais pjaustytas sviestas ir pirštų galiukais ištrinamas su miltais. Viduryje padaroma duobutė, sudedamas cukrus, 1 trynys, žiupsnelis druskos ir įpilama 2 šaukštai šalto vandens. Rankomis išminkoma tešla iki vientisos minkštos masės. Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir 30 min. padedama į šaldytuvą. Mėlynės sumaišomos su cukrumi ir paliekamos kambario temperatūroje apie 20 min. Jei naudojamos šaldytos mėlynės, jos turi pilnai atšilti.
Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas plonas, apvalus tešlos lakštas. Kepimo forma patepama  sviestu. Kepimo formos dugnas ir kraštai išklojami tešla. Tešlos likučiai plonai iškočiojami ir supjaustomi siauromis juostelėmis.
Mėlynės ir išsiskyrusios sultys sumaišomos su krakmolu ir supilamos ant tešlos. Ant viršaus išdėliojamos tešlos juostelės, prispaudžiami kraštai ir patepama išplaktu kiaušinio tryniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Iškepęs mėlynių pyragas paliekamas pravėsti kepimo formoje. Mėlynių pyragas išimamas iš kepimo formos, pabarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2015-07-24
Dalia
Labai labai skanu! Nepaisant to, jog mėlynių uogienės nemėgstu, labai patiko Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tartalete su varskes kremu ir karamelizuotais nektarinais
Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais
Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais
sokoladinis pyragas su varskes rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais, aplietas šokoladine glazūra.
sluoksniuotos bandeles su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais. Skanios, greitai ir labai paprastai pagaminamos bandelės su obuoliais.
tartalete su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu apšlakstyta saldžia želė.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!