patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mėlynių pyragas

melyniu pyragas Mums reikės:
Tešlai:
230 g miltų
120 g sviesto
2-3 valg. šaukštų cukraus
2 kiaušinių trynių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
500 g šviežių arba šaldytų mėlynių
2 valg. šaukštų krakmolo
150  g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mėlynių pyragas
Į persijotus miltus sudedamas gabaliukais pjaustytas sviestas ir pirštų galiukais ištrinamas su miltais. Viduryje padaroma duobutė, sudedamas cukrus, 1 trynys, žiupsnelis druskos ir įpilama 2 šaukštai šalto vandens. Rankomis išminkoma tešla iki vientisos minkštos masės. Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir 30 min. padedama į šaldytuvą. Mėlynės sumaišomos su cukrumi ir paliekamos kambario temperatūroje apie 20 min. Jei naudojamos šaldytos mėlynės, jos turi pilnai atšilti.
Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas plonas, apvalus tešlos lakštas. Kepimo forma patepama  sviestu. Kepimo formos dugnas ir kraštai išklojami tešla. Tešlos likučiai plonai iškočiojami ir supjaustomi siauromis juostelėmis.
Mėlynės ir išsiskyrusios sultys sumaišomos su krakmolu ir supilamos ant tešlos. Ant viršaus išdėliojamos tešlos juostelės, prispaudžiami kraštai ir patepama išplaktu kiaušinio tryniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Iškepęs mėlynių pyragas paliekamas pravėsti kepimo formoje. Mėlynių pyragas išimamas iš kepimo formos, pabarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2015-07-24
Dalia
Labai labai skanu! Nepaisant to, jog mėlynių uogienės nemėgstu, labai patiko Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
vyniotinis su sokoladiniu kremu
Vyniotinis su šokoladiniu kremu
Biskvitinis vyniotinis su šokoladiniu kremu, padengtas šokolado glazūra.
greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas trupintų susainių ir sviesto pyragas su kondensuotu pienu.
sluoksniuotas obuoliu pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas su aguonomis ir migdolais. Labai skanu su ledais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.