patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mėlynių pyragas

melyniu pyragas Mums reikės:
Tešlai:
230 g miltų
120 g sviesto
2-3 valg. šaukštų cukraus
2 kiaušinių trynių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
500 g šviežių arba šaldytų mėlynių
2 valg. šaukštų krakmolo
150  g cukraus
Apibarstymui:
2 valg. šaukštų cukraus pudros

Gaminame. Mėlynių pyragas
Į persijotus miltus sudedamas gabaliukais pjaustytas sviestas ir pirštų galiukais ištrinamas su miltais. Viduryje padaroma duobutė, sudedamas cukrus, 1 trynys, žiupsnelis druskos ir įpilama 2 šaukštai šalto vandens. Rankomis išminkoma tešla iki vientisos minkštos masės. Tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir 30 min. padedama į šaldytuvą. Mėlynės sumaišomos su cukrumi ir paliekamos kambario temperatūroje apie 20 min. Jei naudojamos šaldytos mėlynės, jos turi pilnai atšilti.
Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas plonas, apvalus tešlos lakštas. Kepimo forma patepama  sviestu. Kepimo formos dugnas ir kraštai išklojami tešla. Tešlos likučiai plonai iškočiojami ir supjaustomi siauromis juostelėmis.
Mėlynės ir išsiskyrusios sultys sumaišomos su krakmolu ir supilamos ant tešlos. Ant viršaus išdėliojamos tešlos juostelės, prispaudžiami kraštai ir patepama išplaktu kiaušinio tryniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Iškepęs mėlynių pyragas paliekamas pravėsti kepimo formoje. Mėlynių pyragas išimamas iš kepimo formos, pabarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2015-07-24
Dalia
Labai labai skanu! Nepaisant to, jog mėlynių uogienės nemėgstu, labai patiko Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keksiukai su melynemis
Keksiukai su mėlynėmis
Keksiukai su mėlynėmis. Paprastai ir greitai paruošiami, skanūs keksiukai su šviežiomis mėlynemis.
keksiukai su avietemis
Keksiukai su avietėmis
Keksiukai su avietėmis. Skanūs, ne sausi, labai paprastai ir greitai paruošiami keksiukai.
ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai. Skanūs keksiukai su konservuotais ananasais ir obuoliais.
aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena