patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mielinės pynutės su uogomis

mielinės pynutes su uogomis Mums reikės:
Tešlai:

250-280 g miltų
125 ml pieno
1 kiaušinio
65 g cukraus
25 g sviesto
7 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų uogų (mėlynių, aviečių, juodųjų serbentų)
1-2 valg. š. cukraus
20 g vanilinio pudingo miltelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mielinės pynutės su uogomis
Į šiltą pieną suberiamos mielės, 2 valg. š. cukraus, 2 valg. š. miltų, gerai išmaišoma, uždengiama ir padedama šiltai 10-15 min. Sviestas ištirpinamas su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Truputį pravėsinama, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Gauta masė sumaišoma su mieline košele. Pamažu suberiami persijoti miltai ir užminkoma mielinė tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 1-1,5 val. šiltai, kad pakiltų.

Įdarui: uogos sutrinamos su blenderiu ir sumaišomos su cukrumi. Jei naudojamos šaldytos uogos, jos atšildomos. Į dubenį įdedami 3 valg. š. sutrintų uogų ir sumaišoma su vanilinio pudingo milteliais. Likusios sutrintos uogos sudedamos į nedidelį puodą ir pakaitinamos, kol užverda. Sudedamos uogos sumaišytos su pudingo milteliais ir pamaišant pakaitinama 1 min. Pravėsinama.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio kvadratinis mielinės tešlos lakštas. Tešlos lakštas padalijamas į 10-12 stačiakampių. Kiekvienas stačiakampis aptepamas uogų įdaru, paliekant nuo kraštų po 1 cm.mielinės pynutes su uogomis 1

Suvyniojama į vyniotinį,mielinės pynutes su uogomis 2
perpjaunama išilgai (paliekant vieną galą neperpjautą)mielinės pynutes su uogomis 3
ir iš gautų dviejų juostelių supinama pynutė.mielinės pynutes su uogomis 4

Pynučių aptepimui reikės:
1 kiaušinio trynio
2-3 valg. š. pieno

Mielinės pynutės su uogomis sudedamos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepamos kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Mielinės pynutės su uogomis puikiai tinka su kava ar arbata. Skanaus.

Komentarai

2013-08-18
Rasa
Skanios gaunas, tik 1) miltų visad tenka papildomai pridėt, kad tešlą minkyt įmanoma būtų 2) prieš šaunant į orkaitę reikia pakildint.
2013-02-13
rima
taigi visa uogiene isvarva, kam jas pjaustyti? Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tinginys
Tinginys
Tinginys. Sausainių ir kondensuoto pieno skanėstas. Skanus ir labai lengvai paruošiamas.
ananasiniai pyrageliai
Ananasiniai pyragėliai
Ananasiniai pyragėliai. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su konsevuotais ananasais.
kavos pyragaiciai
Kavos pyragaičiai
Kavos pyragaičiai. Biskvitiniai kavos pyragaičiai pertepti kavos skonio grietinėle.
riesutinis pyragas su slyvomis 2
Riešutinis pyragas su slyvomis
Riešutinis pyragas su slyvomis. Labai skanus egzotiško skonio pyragas. Rekomenduojam pabandyti. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu