patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mielinės pynutės su uogomis

mielinės pynutes su uogomis Mums reikės:
Tešlai:

250-280 g miltų
125 ml pieno
1 kiaušinio
65 g cukraus
25 g sviesto
7 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų uogų (mėlynių, aviečių, juodųjų serbentų)
1-2 valg. š. cukraus
20 g vanilinio pudingo miltelių

Gaminame. Mielinės pynutės su uogomis
Į šiltą pieną suberiamos mielės, 2 valg. š. cukraus, 2 valg. š. miltų, gerai išmaišoma, uždengiama ir padedama šiltai 10-15 min. Sviestas ištirpinamas su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Truputį pravėsinama, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Gauta masė sumaišoma su mieline košele. Pamažu suberiami persijoti miltai ir užminkoma mielinė tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 1-1,5 val. šiltai, kad pakiltų.

Įdarui: uogos sutrinamos su blenderiu ir sumaišomos su cukrumi. Jei naudojamos šaldytos uogos, jos atšildomos. Į dubenį įdedami 3 valg. š. sutrintų uogų ir sumaišoma su vanilinio pudingo milteliais. Likusios sutrintos uogos sudedamos į nedidelį puodą ir pakaitinamos, kol užverda. Sudedamos uogos sumaišytos su pudingo milteliais ir pamaišant pakaitinama 1 min. Pravėsinama.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio kvadratinis mielinės tešlos lakštas. Tešlos lakštas padalijamas į 10-12 stačiakampių. Kiekvienas stačiakampis aptepamas uogų įdaru, paliekant nuo kraštų po 1 cm.mielinės pynutes su uogomis 1

Suvyniojama į vyniotinį,mielinės pynutes su uogomis 2
perpjaunama išilgai (paliekant vieną galą neperpjautą)mielinės pynutes su uogomis 3
ir iš gautų dviejų juostelių supinama pynutė.mielinės pynutes su uogomis 4

Pynučių aptepimui reikės:
1 kiaušinio trynio
2-3 valg. š. pieno

Mielinės pynutės su uogomis sudedamos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepamos kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Mielinės pynutės su uogomis puikiai tinka su kava ar arbata. Skanaus.

Komentarai

2013-08-18
Rasa
Skanios gaunas, tik 1) miltų visad tenka papildomai pridėt, kad tešlą minkyt įmanoma būtų 2) prieš šaunant į orkaitę reikia pakildint.
2013-02-13
rima
taigi visa uogiene isvarva, kam jas pjaustyti? Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
vyniotinis bounty
Vyniotinis Bounty
Vyniotinis Bounty. Kokosinis vyniotinis kurio nereikia kepti.
bandeles su cinamonu
Bandelės su cinamonu
Tradicinės mielinės tešlos bandelės su cinamonu pagardintos saldžia glazūra.
greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas trupintų susainių ir sviesto pyragas su kondensuotu pienu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena