patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mielinės pynutės su uogomis

mielinės pynutes su uogomis Mums reikės:
Tešlai:

250-280 g miltų
125 ml pieno
1 kiaušinio
65 g cukraus
25 g sviesto
7 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų uogų (mėlynių, aviečių, juodųjų serbentų)
1-2 valg. š. cukraus
20 g vanilinio pudingo miltelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Mielinės pynutės su uogomis
Į šiltą pieną suberiamos mielės, 2 valg. š. cukraus, 2 valg. š. miltų, gerai išmaišoma, uždengiama ir padedama šiltai 10-15 min. Sviestas ištirpinamas su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Truputį pravėsinama, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Gauta masė sumaišoma su mieline košele. Pamažu suberiami persijoti miltai ir užminkoma mielinė tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 1-1,5 val. šiltai, kad pakiltų.

Įdarui: uogos sutrinamos su blenderiu ir sumaišomos su cukrumi. Jei naudojamos šaldytos uogos, jos atšildomos. Į dubenį įdedami 3 valg. š. sutrintų uogų ir sumaišoma su vanilinio pudingo milteliais. Likusios sutrintos uogos sudedamos į nedidelį puodą ir pakaitinamos, kol užverda. Sudedamos uogos sumaišytos su pudingo milteliais ir pamaišant pakaitinama 1 min. Pravėsinama.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio kvadratinis mielinės tešlos lakštas. Tešlos lakštas padalijamas į 10-12 stačiakampių. Kiekvienas stačiakampis aptepamas uogų įdaru, paliekant nuo kraštų po 1 cm.mielinės pynutes su uogomis 1

Suvyniojama į vyniotinį,mielinės pynutes su uogomis 2
perpjaunama išilgai (paliekant vieną galą neperpjautą)mielinės pynutes su uogomis 3
ir iš gautų dviejų juostelių supinama pynutė.mielinės pynutes su uogomis 4

Pynučių aptepimui reikės:
1 kiaušinio trynio
2-3 valg. š. pieno

Mielinės pynutės su uogomis sudedamos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepamos kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Mielinės pynutės su uogomis puikiai tinka su kava ar arbata. Skanaus.

Komentarai

2013-08-18
Rasa
Skanios gaunas, tik 1) miltų visad tenka papildomai pridėt, kad tešlą minkyt įmanoma būtų 2) prieš šaunant į orkaitę reikia pakildint.
2013-02-13
rima
taigi visa uogiene isvarva, kam jas pjaustyti? Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

krepseliai su varskes idaru
Krepšeliai su varškės įdaru
Krepšeliai su varškės įdaru. Pyragų, pyragaičių receptai.
varskes pyragas su abrikosais ir aguonomis
Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis
Skanus varškės pyragas su konservuotais abrikosais, aguonomis ir vaniliniu cukrumi.
keksiukai su avietemis
Keksiukai su avietėmis
Keksiukai su avietėmis. Skanūs, ne sausi, labai paprastai ir greitai paruošiami keksiukai.
sokoladinis pyragas su varskes rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais, aplietas šokoladine glazūra.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu