patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mielinės pynutės su uogomis

mielinės pynutes su uogomis Mums reikės:
Tešlai:

250-280 g miltų
125 ml pieno
1 kiaušinio
65 g cukraus
25 g sviesto
7 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g šviežių ar šaldytų uogų (mėlynių, aviečių, juodųjų serbentų)
1-2 valg. š. cukraus
20 g vanilinio pudingo miltelių

Gaminame. Mielinės pynutės su uogomis
Į šiltą pieną suberiamos mielės, 2 valg. š. cukraus, 2 valg. š. miltų, gerai išmaišoma, uždengiama ir padedama šiltai 10-15 min. Sviestas ištirpinamas su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Truputį pravėsinama, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Gauta masė sumaišoma su mieline košele. Pamažu suberiami persijoti miltai ir užminkoma mielinė tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 1-1,5 val. šiltai, kad pakiltų.

Įdarui: uogos sutrinamos su blenderiu ir sumaišomos su cukrumi. Jei naudojamos šaldytos uogos, jos atšildomos. Į dubenį įdedami 3 valg. š. sutrintų uogų ir sumaišoma su vanilinio pudingo milteliais. Likusios sutrintos uogos sudedamos į nedidelį puodą ir pakaitinamos, kol užverda. Sudedamos uogos sumaišytos su pudingo milteliais ir pamaišant pakaitinama 1 min. Pravėsinama.

Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio kvadratinis mielinės tešlos lakštas. Tešlos lakštas padalijamas į 10-12 stačiakampių. Kiekvienas stačiakampis aptepamas uogų įdaru, paliekant nuo kraštų po 1 cm.mielinės pynutes su uogomis 1

Suvyniojama į vyniotinį,mielinės pynutes su uogomis 2
perpjaunama išilgai (paliekant vieną galą neperpjautą)mielinės pynutes su uogomis 3
ir iš gautų dviejų juostelių supinama pynutė.mielinės pynutes su uogomis 4

Pynučių aptepimui reikės:
1 kiaušinio trynio
2-3 valg. š. pieno

Mielinės pynutės su uogomis sudedamos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepamos kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Mielinės pynutės su uogomis puikiai tinka su kava ar arbata. Skanaus.

Komentarai

2013-08-18
Rasa
Skanios gaunas, tik 1) miltų visad tenka papildomai pridėt, kad tešlą minkyt įmanoma būtų 2) prieš šaunant į orkaitę reikia pakildint.
2013-02-13
rima
taigi visa uogiene isvarva, kam jas pjaustyti? Juokas

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

olandiskas sokoladinis pyragas
Olandiškas šokoladinis pyragas
Olandiškas šokoladinis pyragas. Puskietis, labai skanus, šokolado skonio pyragas.
eklerai su varskes kremu
Eklerai su varškės kremu
Burnoje tirpstantys pyragaičiai - eklerai su varškės kremu. Plikyti pyragaičiai su pertrintos varškės, vanilinio cukraus ir grietinėlės įdaru. Receptas su nuotraukomis.
pyragas su sausainiais ir varske
Pyragas su sausainiais ir varške
Pyragas su sausainiais ir varške. Labai lengvai paruošiamas sluoksniuotas sausainių ir varškės pyragas.
biskvitinis pyragas su vysniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis. Greitai ir paprastai paruošiamas purus biskvitinis pyragas paskanintas vyšniomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena