patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų pyragas

morku pyragas Mums reikės:
Tešlai:
230 g morkų
125 g sviesto
100 g maltų migdolų
150 g miltų
150 g cukraus
4 kiaušinių
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. citrinos sulčių
Citrininiam glaistui:
3 valg. š. citrinos sulčių
cukraus pudros
Apibarstymui:
50 g smulkintų migdolų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų pyragas
Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkia burokine tarka arba šiaudeliais ir apšlakstomos citrinos sultimis.morku pyragas 1
Minkštas sviestas, cukrus ir vanilinis cukrus ištrinami iki baltos purios masės. Po vieną įmušami kiaušiniai, po kiekvieno gerai išplakant. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į sviesto masę ir atsargiai išmaišomi. Sudedami malti migdolai,morku pyragas 2
morkos ir dar kartą viskas išmaišoma.morku pyragas 3
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilama tešla.morku pyragas 4
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 - 180 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Iškepęs morkų pyragas kelias minutes paliekamas pastovėti orkaitėje.
Paruošiamas citrininis glaistas: citrinos sultys sumaišomos su cukraus pudra. Cukraus pudros beriama tiek, kad gautusi tąsi, lygi masė.
Praaušęs morkų pyragas aptepamas citrininiu glaistu ir apibarstomas smulkintais migdolais.morku pyragas 5
Skanaus.

Komentarai

2014-07-27
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
2014-07-26
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
2014-03-28
Eli
Ziauriai geras pyragas Šypsena dariau draugo seimai, siandien vel draugems darysiu Šypsena  skanumelis Šypsena
2012-05-30
patiekalu-receptai.lt
Tikrai labai skanus morkų pyragas...vienas iš dažniausiai kepamų namie. Valgant net sunku įtarti, kad tai morkų pyragas Šypsena
2012-05-26
Simona
labai skanus pyragas Šypsena
2010-09-26
chief
Teko ragauti, skonis nerealus, nu niekaip tokio nesitikejau Šypsena Citrininis glaistas daro stebūklus. Aukščiausias balas Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bananiniai pyrageliai 4
Bananiniai pyragėliai
Bananiniai pyragėliai. Avižinių dribsnių, bananų pyragėliai su saldžiu glaistu.
sveicariskas obuoliu pyragas
Šveicariškas obuolių pyragas
Šveicariškas obuolių pyragas. Šveicariško obuolių pyrago receptas su manų kruopų koše, razinomis, obuoliais. Receptas su nuotraukomis.
sveikuoliu duona
Sveikuolių duona
Sveikuolių duona. Ruginių, kvietinių miltų, linų sėmenų, saulėgražų, kviečių selėnų, 3-grūdų dribsnių duona.
citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rasa
Greitas, gal ir skanus tortukas, bet bandysiu i varske det maziau cukraus, juk jau zefyrai labai saldūs.
Renata
Net seilė nutįso, kaip skanu Šypsena kepsiu brolio gimtadieniui, tada parašysiu, kaip sekėsi. Šypsena
Ieva
Nuostabus kotletukai!!! Vietoj svogunu itarkavau morku ir saliero stiebu - puikiai gavosi, butinai kartosim!
Vireja
Prie mesos patiekalu, prie visokiu kotletu, sniceliu ir t.t. tinka baltas padazas arba pievagrybiu Šypsena
Vėjūnė
Labai patiko receptas, labai skanu. Mirktelti