patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų pyragas

morku pyragas Mums reikės:
Tešlai:
230 g morkų
125 g sviesto
100 g maltų migdolų
150 g miltų
150 g cukraus
4 kiaušinių
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. citrinos sulčių
Citrininiam glaistui:
3 valg. š. citrinos sulčių
cukraus pudros
Apibarstymui:
50 g smulkintų migdolų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų pyragas
Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkia burokine tarka arba šiaudeliais ir apšlakstomos citrinos sultimis.morku pyragas 1
Minkštas sviestas, cukrus ir vanilinis cukrus ištrinami iki baltos purios masės. Po vieną įmušami kiaušiniai, po kiekvieno gerai išplakant. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į sviesto masę ir atsargiai išmaišomi. Sudedami malti migdolai,morku pyragas 2
morkos ir dar kartą viskas išmaišoma.morku pyragas 3
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilama tešla.morku pyragas 4
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 - 180 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Iškepęs morkų pyragas kelias minutes paliekamas pastovėti orkaitėje.
Paruošiamas citrininis glaistas: citrinos sultys sumaišomos su cukraus pudra. Cukraus pudros beriama tiek, kad gautusi tąsi, lygi masė.
Praaušęs morkų pyragas aptepamas citrininiu glaistu ir apibarstomas smulkintais migdolais.morku pyragas 5
Skanaus.

Komentarai

2014-07-27
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
2014-07-26
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
2014-03-28
Eli
Ziauriai geras pyragas Šypsena dariau draugo seimai, siandien vel draugems darysiu Šypsena  skanumelis Šypsena
2012-05-30
patiekalu-receptai.lt
Tikrai labai skanus morkų pyragas...vienas iš dažniausiai kepamų namie. Valgant net sunku įtarti, kad tai morkų pyragas Šypsena
2012-05-26
Simona
labai skanus pyragas Šypsena
2010-09-26
chief
Teko ragauti, skonis nerealus, nu niekaip tokio nesitikejau Šypsena Citrininis glaistas daro stebūklus. Aukščiausias balas Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai. Skanūs keksiukai su konservuotais ananasais ir obuoliais.
keksas su melynemis
Keksas su mėlynėmis
Lengvai paruošiamas tradicinis keksas su šaldytomis mėlynėmis. Receptas su nuotraukomis.
riesutinis pyragas su slyvomis 2
Riešutinis pyragas su slyvomis
Riešutinis pyragas su slyvomis. Labai skanus egzotiško skonio pyragas. Rekomenduojam pabandyti. Receptas su nuotraukomis.
italiskas sokoladinis pyragas su lazdyno riesutais
Itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais
Itališkas šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.