patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų pyragas

morku pyragas Mums reikės:
Tešlai:
230 g morkų
125 g sviesto
100 g maltų migdolų
150 g miltų
150 g cukraus
4 kiaušinių
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. citrinos sulčių
Citrininiam glaistui:
3 valg. š. citrinos sulčių
cukraus pudros
Apibarstymui:
50 g smulkintų migdolų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų pyragas
Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkia burokine tarka arba šiaudeliais ir apšlakstomos citrinos sultimis.morku pyragas 1
Minkštas sviestas, cukrus ir vanilinis cukrus ištrinami iki baltos purios masės. Po vieną įmušami kiaušiniai, po kiekvieno gerai išplakant. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į sviesto masę ir atsargiai išmaišomi. Sudedami malti migdolai,morku pyragas 2
morkos ir dar kartą viskas išmaišoma.morku pyragas 3
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilama tešla.morku pyragas 4
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 - 180 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Iškepęs morkų pyragas kelias minutes paliekamas pastovėti orkaitėje.
Paruošiamas citrininis glaistas: citrinos sultys sumaišomos su cukraus pudra. Cukraus pudros beriama tiek, kad gautusi tąsi, lygi masė.
Praaušęs morkų pyragas aptepamas citrininiu glaistu ir apibarstomas smulkintais migdolais.morku pyragas 5
Skanaus.

Komentarai

2014-07-27
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
2014-07-26
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
2014-03-28
Eli
Ziauriai geras pyragas Šypsena dariau draugo seimai, siandien vel draugems darysiu Šypsena  skanumelis Šypsena
2012-05-30
patiekalu-receptai.lt
Tikrai labai skanus morkų pyragas...vienas iš dažniausiai kepamų namie. Valgant net sunku įtarti, kad tai morkų pyragas Šypsena
2012-05-26
Simona
labai skanus pyragas Šypsena
2010-09-26
chief
Teko ragauti, skonis nerealus, nu niekaip tokio nesitikejau Šypsena Citrininis glaistas daro stebūklus. Aukščiausias balas Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keksiukai su avietemis
Keksiukai su avietėmis
Keksiukai su avietėmis. Skanūs, ne sausi, labai paprastai ir greitai paruošiami keksiukai.
obuoliu pyragas
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas. Įpatingai paprastai ir lengvai paruošiamas labai skanus obuolių pyragas su įdaru. Receptas su nuotraukomis.
greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas trupintų susainių ir sviesto pyragas su kondensuotu pienu.
kavos pyragaiciai
Kavos pyragaičiai
Kavos pyragaičiai. Biskvitiniai kavos pyragaičiai pertepti kavos skonio grietinėle.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Mėta
Man labai patiko taip skaniai išsikepiau, kad um um  Myliu  Myliu
Aldona
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu? Tarkuojant bulves reikia sutarkuoti i jas ir pora svogunu - tada nejuoduos ir bulviu tarkiai cepelinams bus skanesni bei kvapnesni.
Jurgita
Patiko
Vida
Labai skanus gavosi balandeliai pagal si recepta, aciu! Šypsena
Jurate
Labai skainiai gaunasi paprikos, aciu uz recepta Mirktelti