patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Morkų pyragas

morku pyragas Mums reikės:
Tešlai:
230 g morkų
125 g sviesto
100 g maltų migdolų
150 g miltų
150 g cukraus
4 kiaušinių
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
1 valg. š. citrinos sulčių
Citrininiam glaistui:
3 valg. š. citrinos sulčių
cukraus pudros
Apibarstymui:
50 g smulkintų migdolų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Morkų pyragas
Morkos nuvalomos, sutarkuojamos smulkia burokine tarka arba šiaudeliais ir apšlakstomos citrinos sultimis.morku pyragas 1
Minkštas sviestas, cukrus ir vanilinis cukrus ištrinami iki baltos purios masės. Po vieną įmušami kiaušiniai, po kiekvieno gerai išplakant. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į sviesto masę ir atsargiai išmaišomi. Sudedami malti migdolai,morku pyragas 2
morkos ir dar kartą viskas išmaišoma.morku pyragas 3
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilama tešla.morku pyragas 4
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 - 180 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min. Iškepęs morkų pyragas kelias minutes paliekamas pastovėti orkaitėje.
Paruošiamas citrininis glaistas: citrinos sultys sumaišomos su cukraus pudra. Cukraus pudros beriama tiek, kad gautusi tąsi, lygi masė.
Praaušęs morkų pyragas aptepamas citrininiu glaistu ir apibarstomas smulkintais migdolais.morku pyragas 5
Skanaus.

Komentarai

2014-07-27
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
2014-07-26
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
2014-03-28
Eli
Ziauriai geras pyragas Šypsena dariau draugo seimai, siandien vel draugems darysiu Šypsena  skanumelis Šypsena
2012-05-30
patiekalu-receptai.lt
Tikrai labai skanus morkų pyragas...vienas iš dažniausiai kepamų namie. Valgant net sunku įtarti, kad tai morkų pyragas Šypsena
2012-05-26
Simona
labai skanus pyragas Šypsena
2010-09-26
chief
Teko ragauti, skonis nerealus, nu niekaip tokio nesitikejau Šypsena Citrininis glaistas daro stebūklus. Aukščiausias balas Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

olandiskas sokoladinis pyragas
Olandiškas šokoladinis pyragas
Olandiškas šokoladinis pyragas. Puskietis, labai skanus, šokolado skonio pyragas.
greitas obuoliu pyragas
Greitas obuolių pyragas
Greitas obuolių pyragas su kondensuotu pienu bei citrinos sultimis.
vyniotinis bounty
Vyniotinis Bounty
Vyniotinis Bounty. Kokosinis vyniotinis kurio nereikia kepti.
pyragas su vysniu dzemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu