patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Obuolių pyragas

obuoliu pyragas Mums reikės:
Obuolių pyrago tešlai:
250-300 g miltų
100 g grietinės
150 g sviesto
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Obuolių pyrago įdarui:
200 g grietinės
220 g cukraus
1 kiaušinio
2 valg. šaukštų miltų
4 didelių rūgštesnių obuolių

Gaminame. Obuolių pyragas
Sviestą išlydome ir pravėsiname. Į persijotus miltus suberiame kepimo miltelius, išmaišome, sudedame grietinę, sviestą ir užmaišome tešlą (tešla obuolių pyragui turi būti minkšta).obuoliu pyragas 1
Tešlą pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
Pasiruošiame įdarą obuolių pyragui: grietinę, cukrų, miltus, kiaušinį gerai išplakame (kol cukrus ištirpsta). Obuolius pyragui nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Į sviestu pateptą formą dedame atšaldytą tešlą ir išklojame formos dugną ir kraštus.obuoliu pyragas 2
Obuolių skilteles suberiame ant tešlos ir užpilame paruoštu pyrago įdaru.obuoliu pyragas 3
Obuolių pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. kol graziai apkepa. Ar obuolių pyragas iškepęs galima patikrinti mediniu smeigtuku. Jei įbestas smeigtukas neapsivelia tešla - pyragas iškepęs. Skanesnis obuolių pyragas yra  atvėsęs. Skanaus.

Komentarai

2011-09-13
jone
Laaabai skanus pyragas  Myliu verta kepti ir sekanti syki, aciu uz puiku recepta.
2010-05-22
Patiekalu receptai
paprastutis, bet skanus obuoliu pyragas. Mirktelti
2010-05-10
Nilka
Genialu kas paprasta...liuks obuoliu pyragas, tikras studento dziaugsmas Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sluoksniuotas zele pyragas
Sluoksniuotas želė pyragas
Sluoksniuotas sausainių, varškės, persikų, šokolado skonio želė pyragas.
keksas su melynemis
Keksas su mėlynėmis
Lengvai paruošiamas tradicinis keksas su šaldytomis mėlynėmis. Receptas su nuotraukomis.
bananu duona
Bananų duona
Bananų duona. Desertinė duona su bananais ir graikiniais riešutais.
prancuziskos rugines kvietines bandeles
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės - puikus pusryčių stalo patiekalas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.