patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Olandiškas šokoladinis pyragas

olandiskas sokoladinis pyragas Mums reikės:
200 g juodojo šokolado
200 g sviesto
240 g miltų
150-170 g cukraus
3 kiaušinių
Glazūrai:
150 g juodojo šokolado
25 g sviesto

Gaminame. Olandiškas šokoladinis pyragas
Gabaliukais supjaustytas sviestas ir šokolado gabaliukai ištirpinami karšto vandens vonelėje. Kiaušiniai išplakami su cukrumi iki putų. Pamažu suberiami persijoti miltai, išmaišoma. Supilamas ištirpintas šokoladas su sviestu ir labai gerai išmaišoma. Supilama į sviestu išteptą kepimo formą ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 175 laipsnių temperatūroje 30 min.

Labai svarbu neperkepti, pyragas neturi būti sausas. Šokoladinis pyragas išimamas iš kepimo formos, uždedama pjaustymo lentelė, lengvai paspaudžiama ir paliekama atvėsti.

Glazūrai: sviestas ir šokolado gabaliukai ištirpinami karšto vandens vonelėje, pravėsinama ir užpilama ant šokoladinio pyrago.olandiskas sokoladinis pyragas 1

Olandiškas šokoladinis pyragas dedamas į šaldytuvą, kad šokoladas sukietėtų. Skanaus.

Komentarai

2016-08-10
Arijus
Super receptas. Labai ačiū Mirktelti
2015-04-11
patiekalu-receptai.lt
Forma 22-24 cm diametro. Jeigu gavosi sausokas, greiciausiai pyraga perkepete.
2015-04-11
KJ
Sakykit kokio dydzio turi buti kepimo forma? Man gavosi truputi sausokas, kepiau lygiai 30 min. Gal ka negerai padariau? Kiausinius plakiau iki putu.
2015-02-13
Jurgita
Receptukas tikrai geras, pagaminti lengva ir skanus gaunas. Kepu jau antra karta. Pirma karta puosiau vinuogem, o siandien virsu papuosiu svieziom braskem, kas nebandet pabandykit tikrai patiks Mirktelti
2014-04-22
anonimas
Labai labai geras. Saldu bet i vieta Šypsena  Gali stoveti kuri laika ir vis tiek bus geras. Ir kas man svarbiausia jis yra lengvas ir greit padaromas.
2014-02-14
Viktorija
Va valentino dienos proga kepu si pyraga, manau vyrui patiks, nes yra saldumynu smalizius Myliu  Šypsena
2014-02-03
Lelele
LABAI patiko pyragas! Kepiau vieną kartą ir visi pirštus apsilaižydami valgė.  Šypsena Dabar va , užsimaniau vėl išsikepti, tai bėgu į parduotuvę šokolado! Juokas  Juokas
2014-01-10
Kristina
Išsikepiau šį pyragą. Labai skanus! Ačiū labai geras receptas!
2013-05-11
neringa
As tai irgi dar nekepu, bet ziuriu i paveiksliuka ir grynai noriu iskepti, nes nu super atrodo ir jei sakot, kad namai kvepia, tai tikrai ismeginsiu. Nes  laukiu sveciu ir neturiu smilkalu. Gal patiks.
2013-04-10
as
Super. Nezinau kaip skonis nes kepa, bet manau nenuvils Šypsena
2013-01-05
karolina
as dabar iskepiau skonis ziauria skaniai skanus Juokas
2012-11-19
Vyda
Aš dabar kepu. Visi namai kvepia šokoladu Mirktelti
2012-11-07
karolina
turetu buti skanu jei kas ragavo as tai per svente darysiu Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele. Kakaviniai keksai iškepti orkaitėje ir apipilti karamele.
obuoliu pyragas
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas. Įpatingai paprastai ir lengvai paruošiamas labai skanus obuolių pyragas su įdaru. Receptas su nuotraukomis.
prancuziskos rugines kvietines bandeles
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės - puikus pusryčių stalo patiekalas.
rabarbaru pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas. Skanus ir gaivus pyragas su rabarbarais. Skanu su vaniliniais ledais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.