patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės

prancuziskos rugines kvietines bandeles Mums reikės:
120 g ruginių miltų
250 g kvietinių miltų
280 ml šilto pieno arba vandens
40 g cukraus
2 arb. š. sausų mielių
1 arb. š. druskos
1 kiaušinio
sezamo sėklų

Gaminame. Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės.
Šiltame piene arba vandenyje ištirpinamos mielės, cukrus ir druska. Supilami abiejų rūšių miltai ir užminkoma tešla. Tešlos paviršius lengvai patepamas aliejumi ir paliekama šiltai 1-1,5 val., kad tešla pakiltų. Pakilusi tešla padalijama į 8-10 gabalėlių. Suformuojamos bandelės ir sudedamos į ruginiais miltais pabarstytą kepimo skardą. Paliekama 30 min. pakilti.

Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu ir pabarstomos sezamo sėklomis. Bandelių paviršiuje padaromos kryžminės įpjovos. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės puikiai tinka pusryčių stalui. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tinginys
Tinginys
Tinginys. Sausainių ir kondensuoto pieno skanėstas. Skanus ir labai lengvai paruošiamas.
Irisu tinginys
Irisų tinginys
Irisų tinginys. Skanėstas iš smulkintų sausainių, lydytų irisų saldainių ir sviesto.
varskes pudingas
Varškės pudingas
Varškės pudingas - labai paprastas, greitai paruošiamas ir skanus desertas.
obuoliu pyragas
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas. Įpatingai paprastai ir lengvai paruošiamas labai skanus obuolių pyragas su įdaru. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.