patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės

prancuziskos rugines kvietines bandeles Mums reikės:
120 g ruginių miltų
250 g kvietinių miltų
280 ml šilto pieno arba vandens
40 g cukraus
2 arb. š. sausų mielių
1 arb. š. druskos
1 kiaušinio
sezamo sėklų

Gaminame. Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės.
Šiltame piene arba vandenyje ištirpinamos mielės, cukrus ir druska. Supilami abiejų rūšių miltai ir užminkoma tešla. Tešlos paviršius lengvai patepamas aliejumi ir paliekama šiltai 1-1,5 val., kad tešla pakiltų. Pakilusi tešla padalijama į 8-10 gabalėlių. Suformuojamos bandelės ir sudedamos į ruginiais miltais pabarstytą kepimo skardą. Paliekama 30 min. pakilti.

Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu ir pabarstomos sezamo sėklomis. Bandelių paviršiuje padaromos kryžminės įpjovos. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės puikiai tinka pusryčių stalui. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
Aguoninis vyniotinis
riesutinis pyragas su slyvomis 2
Riešutinis pyragas su slyvomis
Riešutinis pyragas su slyvomis. Labai skanus egzotiško skonio pyragas. Rekomenduojam pabandyti. Receptas su nuotraukomis.
sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
krepseliai su persikais
Krepšeliai su persikais
Krepšeliai su persikais. Skanus ir lengvai paruošiamas desertas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.