patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Purus pyragas su avietėmis

purus pyragas su avietemis Mums reikės:
250 g aviečių
3 kiaušinių
100 g sviesto
150 g cukraus
100 g miltų
100 g migdolinių miltų
30 g cukraus pudros
1 pok. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių

Gaminame. Purus pyragas su avietėmis
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išplakama. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir migdoliniais miltais (migdolinius miltus galima pasigaminti migdolus sumalus su kavamale). Sumaišoma su sviestu ir gerai išmaišoma, kad gautusi vientisa masė. Į kepimo formą, išteptą sviestu, suberiamos avietės, ant jų supilama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 -190 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su avietėmis atvėsinamas kepimo formoje. Pabarstoma cukraus pudra ir supjaustoma gabaliukais. Pyrago gabaliukai iš kepimo formos išimami mentele, kad ant formos dugno neliktų aviečių (neatsiskirtų nuo biskvito). Purus pyragas su avietėmis sudedamas į lėkštutes ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

2012-07-19
Raminta
Visai geras pyragas Šypsena As kai kepiau nedejau migdolu jie nebutini, gerai iskepa ir be ju. Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Irisu tinginys
Irisų tinginys
Irisų tinginys. Skanėstas iš smulkintų sausainių, lydytų irisų saldainių ir sviesto.
sluoksniuotas obuoliu pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Sluoksniuotas obuolių pyragas su aguonomis ir migdolais. Labai skanu su ledais.
sluoksniuotos bandeles su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais. Skanios, greitai ir labai paprastai pagaminamos bandelės su obuoliais.
pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.