patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pusrytinės bandelės su pabarstais

pusrytines bandeles su pabarstais Mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
250 g pieno
20 g šviežių mielių
50 g sviesto ar margarino
1 kiaušinio
1 v. š. cukraus
1 arb. š. druskos
Pabarstams:
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 valg. š. džiovintų petražolių
žiupsnelio džiovinto česnako miltelių
1 valg. š. aliejaus, druskos
šlakelio pieno bandelių aptepimui

Gaminame. Pusrytinės bandelės su pabarstais
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas šiltas pienas ir paliekama šiltai 15-20 min., kad mielės suaktyvėtų. Supilamas su druska išplaktas kiaušinis, suberiami persijoti miltai ir gerai išminkoma. Pamažu supilamas ištirpintas sviestas ar margarinas, išminkoma, pridengiama ir paliekama šiltai, kad pakiltų (tešla turi padvigubėti). Pakilusi tešla dar kartą išminkoma ir padalijama į 16 rutuliukų (bandelių). Bandelės sudedamos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paliekamos 30 min., kad pakiltų.

Pabarstams: į įkaitintą keptuvę įpilamas šaukštas aliejaus, suberiami džiūvėsėliai ir pakepinama iki auksinės spalvos. Džiūvėsėliai sudedami į dubenį, suberiamos petražolės, česnako milteliai, druska ir gerai išmaišoma.

Kiekviena bandelė aptepama pienu ir apibarstoma paruoštais pabarstais. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220-230 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Pusrytinės bandelės su pabarstais labai skanu su sviestu, vištienos kepenėlių paštetu ar kitokiu užtepu. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.
bananiniai pyrageliai 4
Bananiniai pyragėliai
Bananiniai pyragėliai. Avižinių dribsnių, bananų pyragėliai su saldžiu glaistu.
ananasiniai pyrageliai
Ananasiniai pyragėliai
Ananasiniai pyragėliai. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su konsevuotais ananasais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.