patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragaičiai su braškėmis

pyragaiciai su braskemis Mums reikės:
Biskvitui:
75 g miltų
50 g krakmolo
150 g cukraus
3 kiaušinių
Kremui:
600 g šviežių braškių
500 ml jogurto
500 g neriebios varškės
250 ml grietinėlės
50 g cukraus
40 g juodojo šokolado (nebūtinai)
25 g želatinos
5 valg. š. citrinos sulčių  
1 arb. š. kepimo miltelių

Gaminame. Pyragaičiai su braškėmis
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai išplakami iki standžių putų, pamažu supilamas cukrus ir dar plakama 3-4 min. Plakant, po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolas ir viskas gerai išmaišoma.

Kepimo forma (25x35 cm) išklojama kepimo popieriumi, supilama biskvito tešla ir išlyginama. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170-180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Ar biskvitas iškepęs, galima patikrinti mediniu smeigtuku, jei smeigtukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai, gaunami du lakštai.
Kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Grietinėlė išplakama iki standumo ir padedama šaltai. Į dubenį sudedama varškė, supilamas jogurtas, cukrus, citrinos sultys ir viskas gerai išplakama. Nuolat plakant, pamažu supilama želatina. Sudedama išplakta grietinėlė, sutarkuotas šokoladas ir atsargiai išmaišoma.

Vienas biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė) ir ant jo užpilama pusė kiekio paruošto kremo. Ant kremo išdėliojamos švarios braškės, užpilama likusiu kremu ir uždengiama kitu biskvito lakštu.

Želė sluoksniui:
1 pak. braškių skonio želės
400 g šviežių braškių

Braškių skonio želė užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta. Braškės supjaustomos riekelėmis  ir išdėliojamos ant biskvito lakšto. Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė.pyragaiciai su braskemis 1

Dedama į šaldytuvą ir palieka 2-3 val., kad pilnai sustingtų.

Aštriu peiliu supjaustoma pyragaičių dydžio gabaliukais.pyragaiciai su braskemis 2

Pyragaičiai su braškėmis - puikus pasirinkimas prasidėjus braškių sezonui. Skanaus.

Komentarai

2015-05-10
Laura
Gaminau, sauniai pavyko. Žiauriai skanu Myliu  Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragas su vysniu dzemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
riesutinis pyragas su slyvomis 2
Riešutinis pyragas su slyvomis
Riešutinis pyragas su slyvomis. Labai skanus egzotiško skonio pyragas. Rekomenduojam pabandyti. Receptas su nuotraukomis.
sluoksniuotos bandeles su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais. Skanios, greitai ir labai paprastai pagaminamos bandelės su obuoliais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.