patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su sausainiais ir varške

pyragas su sausainiais ir varske Mums reikės:
4 pakelių sausainių
600 g varškės
200 g cukraus
250 g sviesto
2-3 valg. šaukštų aguonų
200 g juodojo šokolado
2 arb. šaukštelio vanilinio cukraus

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Pyragas su sausainiais ir varške
Sviestą, cukrų gerai ištriname. Sudedame varškę, vanilinį cukrų, aguonas ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Išdėliojame sausainių eilę (norimo pyrago dydžio), tepame paruoštą varškės masę, vėl sausainių ir taip sluoksniuojame. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių. Pyragą su sausainiais ir varške truputį paspaudžiame ir dedam į šaldytuvą 6-8 val. Šokoladą ištirpiname, truputį atvėsiname, aptepame pyragą ir dedame į šaldytuvą kol šokoladas sustings. Pyrago viršų galima papuošti mėgstamais smulkintais riešutais. Pyragas su sausainiais ir varške paruoštas. Skanaus.

Komentarai

2015-01-23
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
2013-04-10
daina
Nuostabus torciukas iseina. Ji gaminu ir nameliuko formos. Siaip ir papuosimu jam galima daug prigalvoti, paprasciauses tai pabarstymai su kokoso drozlem Šypsena
2013-03-23
Anonimas
Is seniau zinau sita recepta ir labai puikus. Geriausi sausainiai yra selgos sveriami ir tikrai padarysit pagal si recepta nenusivilsite aisku jeigu nutaikysite sviesto kieki. Skanaus Mirktelti
2013-00-23
Mantas
Vietoj juodo šokolado geriau patiems pasigaminti kokį šokoladinį glajų (tokį kaip ant tortų pilame), nes jis minkštesnis lengviau pjaustysis. Pats gaminausi su juodu šokoladu kaip šis receptas ir siūlo tik deja laikiau aš šaldytuve daug ilgiau (t.y. visą naktį Juokas ) Todėl pjaustant šokoladas lūžinėjo ir buvo nepatogu pjaustyti. Nelaiko nervai
2013-03-17
Enrika
Sviestą ištirpinti ar sutrinti ir palikti? Šypsena
2012-11-10
mygtukas
gavosi labai skanus, ir taip paprasta, tiesa aš dar šiek tiek razinu įdėjau Šypsena
2012-02-26
Kriste
As is mamos ismokau ji gaminti, dar galima i varske deti kakavos bus sokoladinis, nuostabus pyragas taip uzsimaniau reiks kada ji pasigaminti Myliu
2012-01-01
Ramunė
Superinis pyragas. Niam niam Mirktelti
2011-10-29
Dalia
Kepu ji senokai man jis labai skanus tik aš dedu dar marmaladinių saldainių, kai pjaustai labai gražiai atrodo.
2011-10-28
Ernesta
Mūsų šeima šį tortą gamina seniai. Mes nededam aguonų ir šokolado ant viršaus. Sausainius naudokit "Gaidelis", nes "Selga" nėra patys sveikiausi sausainiai. Labai skanu ir paprasta. Sėkmės ir skanaus!
2011-07-05
Irma
Tikras skanumelis Šypsena Ir lengvai greitai pagaminamas.
2011-04-16
Vilius
labai skanu Šypsena  Šypsena  Šypsena
2011-02-02
auste
Puikus receptas. Reiks isbandyt Šypsena
2010-11-10
Naktela
Man labai patiko. Pasakiškai lengva ir skanu!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
melyniu pyragas
Mėlynių pyragas
Mėlynių pyragas. Paprastas ir skanus pyragas su mėlynemis.
slyvu pyragas
Slyvų pyragas
Slyvų pyragas. Paprastas, greitai pagaminamas ir skanus slyvų pyragas.
manu kruopu pyragas su slyvomis
Manų kruopų pyragas su slyvomis
Manų kruopų pyragas su slyvomis. Labai paprastai ir greitai paruošiamas gardus pyragas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.