patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su slyvomis

pyragas su slyvomis Mums reikės:
Tešlai:
320 g miltų
120 g sviesto
100 g cukraus
2 v. š. grietinės
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių tryniai
1,5 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
6-8 slyvų
2 kiaušinių baltymų
3 v. š. cukraus pudros
0,5 arb. š. cinamono

Gaminame. Pyragas su slyvomis
Sviestas ištirpinamas ir pravėsinamas. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, kiaušinių tryniais, ištirpintu sviestu, cukrumi, grietine ir vaniliniu cukrumi. Užminkoma tešla. Trečdalis tešlos suvyniojama į maistinę plėvelę ir 1 val. dedama į šaldymo kamerą. Likusi tešla lengvai pakočiojama ir ja išklojamas kepimo formos dugnas.

Slyvos perpjaunamos per pusę arba į keturias dalis ir išdėliojamos ant tešlos, perpjauta dalimi į viršų. Pabarstoma cinamonu.pyragas su slyvomis 2

Kiaušinių baltymai išplakami su cukraus pudra iki standžių putų ir atsargiai sukrečiami ant slyvų. Iš šaldiklio išimama likusi tešla ir sutarkuojama stambia trintuve ant baltymų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min. pyragas su slyvomis 1

Iškepęs pyragas su slyvomis pabarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

obuoliu pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais
Obuolių pyragas su trupiniais. Skanus ir nesausas pyragas.
citrininis keksas su kriausemis
Citrininis keksas su kriaušėmis
Citrininis keksas su kriaušėmis. Skanus, paprastai bei greitas paruošiamas keksas.
slyvu pyragas
Slyvų pyragas
Slyvų pyragas. Paprastas, greitai pagaminamas ir skanus slyvų pyragas.
obuoliu pyragas
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas. Įpatingai paprastai ir lengvai paruošiamas labai skanus obuolių pyragas su įdaru. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.