patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais

pyrageliai su karamelizuotais obuoliais Mums reikės:
Tešlai:
200 g miltų
200 g varškės
180 g sviesto
2 valg. š. cukraus
Įdarui:
450 g kietų oduolių
4-5 valg. š. cukraus
10 g sviesto
1 valg. š. citrinos sulčių
cinamono pagal skonį
Apibarstymui:
cukraus pudros

Gaminame. Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Tešlai: minkštas sviestas ir varškė ištrinami su cukrumi. Suberiami miltai ir užminkoma tešla. Tešla 30 min. dedama į šaldytuvą.

Įdarui: obuoliai nulupami, išvalomos sėklos, supjaustomi gabaliukais, apšlakstomi citrinos sultimis ir sumaišomi su cinamonu. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus ir maišant, kaitinama ant nedidelės ugnies, kol cukrus karamelizuojasi. Suberiami obuolių gabaliukai, išmaišoma ir ant silpnos ugnies kaitinama apie 5-7 min., kol obuoliai truputį suminkštėja ir karamelizuojasi. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.

Stalas pabarstomas miltais ir iškočiojamas 3-5 mm storio stačiakampis tešlos lakštas. Supjaustoma maždaug 8x8 cm dydžio kvadratėliais. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dedama po šaukštą įdaro.pyrageliai su karamelizuotais obuoliais 1 Imami priešingi pyragėlio kampai ir truputį pakeliant tvirtai užspaudžiami.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudedami pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Iškepę pyragėliai su karamelizuotais obuoliais apibarstomi cukraus pudra. Skanaus.

Komentarai

2015-11-28
Fausta
O galima naudoti pvz. jau pagaminta mielinę tešlą? Pvz. Mantinga? Šypsena
2013-05-04
Gaja
Viskas gavosi, labai skanu!  Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kavos pyragaiciai
Kavos pyragaičiai
Kavos pyragaičiai. Biskvitiniai kavos pyragaičiai pertepti kavos skonio grietinėle.
bananiniai keksiukai su dziovintomis spanguolemis
Bananiniai keksiukai su džovintomis spanguolėmis
Bananiniai keksiukai su džovintomis spanguolėmis - puikus saldžių bananų ir rūgštesnių spanguolių skonio derinys
melyniu pyragas
Mėlynių pyragas
Mėlynių pyragas. Paprastas ir skanus pyragas su mėlynemis.
sluoksniuotos bandeles su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos bandelės su obuoliais. Skanios, greitai ir labai paprastai pagaminamos bandelės su obuoliais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.