patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rabarbarų ir braškių pyragas

rabarbaru ir braskiu pyragas Mums reikės:
Tešlai:
200 g miltų
100 g šalto sviesto
60 ml ledinio vandens
žiupsnelio druskos
Įdarui:
300g rabarbarų
250  g šviežių braškių
150 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
1 citrinos
Aptepimui:
1 kiaušinio
rudojo cukraus (apibarstymui)

Gaminame. Rabarbarų ir braškių pyragas
Persijoti miltai sumaišomi su druska. Sudedamas kubeliais supjaustytas sviestas ir peiliu ar tešlos kapokle kapojama, kol susidaro smulkūs gumuliukai. Mentele maišant tešlos gumuliukus, pamažu pilamas ledinis vanduo. Tešla turi būti vientisa, jei dar yra sausų miltų, apšlakstoma lediniu vandeniu. Tešla suspaudžiama į rutulį, suvyniojama į maistinę plėvelę ir dedama 30-40 min. į šaldytuvą.

Citrina švariai nuplaunama ir nusausinama. Nutarkuojama žievelė, iš pusės citrinos išspaudžiamos sultys. Rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi 2-3 cm gabaliukais. Braškės nuplaunamos ir supjausomos panašaus dydžio gabaliukais. Sudedami į dubenį rabarbarų gabaliukai, braškės, supilamas cukrus, kukurūzų krakmolas, citrinų žievelė, apšlakstoma citrinos sultimis ir atsargiai išmaišoma.

Tešla iškočiojama. Tešlos sluoksniu padengiamas kepimo formos dugnas, paliekant gana aukštus kraštus (tešla apipjaunama palei formos briauną). Sudedamas paruoštas įdaras ir dedama 15 min. į šaldytuvą. Likę tešlos gabaliukai iškočiojami ir supjaustomi 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Juostelėmis papuošiamas pyrago viršus, aptepama kiaušinio plakiniu ir pabarstoma ruduoju cukrumi.

Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Rabarbarų ir braškių pyragas atvėsinamas ir patiekiamas su ledais arba vaniliniu kremu. Skanaus.

Komentarai

2018-05-26
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vyniotinis su sokoladiniu kremu
Vyniotinis su šokoladiniu kremu
Biskvitinis vyniotinis su šokoladiniu kremu, padengtas šokolado glazūra.
eklerai su varskes kremu
Eklerai su varškės kremu
Burnoje tirpstantys pyragaičiai - eklerai su varškės kremu. Plikyti pyragaičiai su pertrintos varškės, vanilinio cukraus ir grietinėlės įdaru. Receptas su nuotraukomis.
krepseliai su persikais
Krepšeliai su persikais
Krepšeliai su persikais. Skanus ir lengvai paruošiamas desertas.
grietinieciai
Grietiniečiai
Grietiniečiai - labai skanūs, kepti pyragėliai su saldžios varškės ir grietinės įdaru.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.