patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rabarbarų ir braškių pyragas

rabarbaru ir braskiu pyragas Mums reikės:
Tešlai:
200 g miltų
100 g šalto sviesto
60 ml ledinio vandens
žiupsnelio druskos
Įdarui:
300g rabarbarų
250  g šviežių braškių
150 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
1 citrinos
Aptepimui:
1 kiaušinio
rudojo cukraus (apibarstymui)

Gaminame. Rabarbarų ir braškių pyragas
Persijoti miltai sumaišomi su druska. Sudedamas kubeliais supjaustytas sviestas ir peiliu ar tešlos kapokle kapojama, kol susidaro smulkūs gumuliukai. Mentele maišant tešlos gumuliukus, pamažu pilamas ledinis vanduo. Tešla turi būti vientisa, jei dar yra sausų miltų, apšlakstoma lediniu vandeniu. Tešla suspaudžiama į rutulį, suvyniojama į maistinę plėvelę ir dedama 30-40 min. į šaldytuvą.

Citrina švariai nuplaunama ir nusausinama. Nutarkuojama žievelė, iš pusės citrinos išspaudžiamos sultys. Rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi 2-3 cm gabaliukais. Braškės nuplaunamos ir supjausomos panašaus dydžio gabaliukais. Sudedami į dubenį rabarbarų gabaliukai, braškės, supilamas cukrus, kukurūzų krakmolas, citrinų žievelė, apšlakstoma citrinos sultimis ir atsargiai išmaišoma.

Tešla iškočiojama. Tešlos sluoksniu padengiamas kepimo formos dugnas, paliekant gana aukštus kraštus (tešla apipjaunama palei formos briauną). Sudedamas paruoštas įdaras ir dedama 15 min. į šaldytuvą. Likę tešlos gabaliukai iškočiojami ir supjaustomi 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Juostelėmis papuošiamas pyrago viršus, aptepama kiaušinio plakiniu ir pabarstoma ruduoju cukrumi.

Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Rabarbarų ir braškių pyragas atvėsinamas ir patiekiamas su ledais arba vaniliniu kremu. Skanaus.

Komentarai

2018-05-26
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragas su vysniu dzemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
Irisu tinginys
Irisų tinginys
Irisų tinginys. Skanėstas iš smulkintų sausainių, lydytų irisų saldainių ir sviesto.
keksiukai su avietemis
Keksiukai su avietėmis
Keksiukai su avietėmis. Skanūs, ne sausi, labai paprastai ir greitai paruošiami keksiukai.
tinginys
Tinginys
Tinginys. Sausainių ir kondensuoto pieno skanėstas. Skanus ir labai lengvai paruošiamas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.