patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rabarbarų ir braškių pyragas

rabarbaru ir braskiu pyragas Mums reikės:
Tešlai:
200 g miltų
100 g šalto sviesto
60 ml ledinio vandens
žiupsnelio druskos
Įdarui:
300g rabarbarų
250  g šviežių braškių
150 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
1 citrinos
Aptepimui:
1 kiaušinio
rudojo cukraus (apibarstymui)

Gaminame. Rabarbarų ir braškių pyragas
Persijoti miltai sumaišomi su druska. Sudedamas kubeliais supjaustytas sviestas ir peiliu ar tešlos kapokle kapojama, kol susidaro smulkūs gumuliukai. Mentele maišant tešlos gumuliukus, pamažu pilamas ledinis vanduo. Tešla turi būti vientisa, jei dar yra sausų miltų, apšlakstoma lediniu vandeniu. Tešla suspaudžiama į rutulį, suvyniojama į maistinę plėvelę ir dedama 30-40 min. į šaldytuvą.

Citrina švariai nuplaunama ir nusausinama. Nutarkuojama žievelė, iš pusės citrinos išspaudžiamos sultys. Rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi 2-3 cm gabaliukais. Braškės nuplaunamos ir supjausomos panašaus dydžio gabaliukais. Sudedami į dubenį rabarbarų gabaliukai, braškės, supilamas cukrus, kukurūzų krakmolas, citrinų žievelė, apšlakstoma citrinos sultimis ir atsargiai išmaišoma.

Tešla iškočiojama. Tešlos sluoksniu padengiamas kepimo formos dugnas, paliekant gana aukštus kraštus (tešla apipjaunama palei formos briauną). Sudedamas paruoštas įdaras ir dedama 15 min. į šaldytuvą. Likę tešlos gabaliukai iškočiojami ir supjaustomi 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Juostelėmis papuošiamas pyrago viršus, aptepama kiaušinio plakiniu ir pabarstoma ruduoju cukrumi.

Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Rabarbarų ir braškių pyragas atvėsinamas ir patiekiamas su ledais arba vaniliniu kremu. Skanaus.

Komentarai

2018-05-26
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sveicariskas obuoliu pyragas
Šveicariškas obuolių pyragas
Šveicariškas obuolių pyragas. Šveicariško obuolių pyrago receptas su manų kruopų koše, razinomis, obuoliais. Receptas su nuotraukomis.
sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
varskes pyragas su abrikosais ir aguonomis
Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis
Skanus varškės pyragas su konservuotais abrikosais, aguonomis ir vaniliniu cukrumi.
varskes pyragas draugyste
Varškės pyragas Draugystė
Varškės pyragas Draugystė. Tradicinis, skanus ir lengvai paruošiamas pyragas su varškės ir uogienės įdaru.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.