patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rabarbarų pyragas

rabarbaru pyragas Mums reikės:
Tešlai:
500 g miltų
200 g margarino
100 g cukraus
1 kiaušinio
1 valg. š. vanilinio cukraus
Įdarui:
800 g rabarbarų
180 g cukraus
saujos šviežių ar šaldytų mėlynių
Apibarstymui:
cukraus pudros

Gaminame. Rabarbarų pyragas
Margarinas sutarkuojamas arba supjaustomas gabaliukais ir sumaišomas su persijotais miltais. Įmušamas kiaušinis, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir suminkoma tešla. Paruošta tešla suvyniojama į maistinę plėvelę ir 30-40 min. dedama į šaldytuvą.
Paruošiamas įdaras: rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi gabaliukais. Į puodą (be vandens) suberiami rabarbarai, cukrus ir visą laiką maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Įdaras atvėsinamas.
Atšaldyta tešla padalijama į dvi dalis (viena dalis turi būti didesnė). Mažesnė tešlos dalis dedama atgal į šaldiklį, o didenė dalis plonai iškočiojama. Vidutinio dydžio kepimo skarda ištepama sviestu, jos dugnas ir šonai išklojami tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Tada ant iškepusios tešlos sudedamas rabarbarų įdaras, užberiamos mėlynės ir viskas gražiai išlyginama. Likusi tešla sutarkuojama stambia trintuve ir užberiama ant viršaus. Kepama 180 laipsnių temperatūroje dar 15 min., kol gražiai pegelsta.rabarbaru pyragas 1
Iškepęs rabarbarų pyragas apibarstomas cukraus pudra. Karštas rabarbarų pyragas labai skanu su vaniliniais ledais. Skanaus.

Komentarai

2011-06-16
vilmute
uztenka kepti ir viena karta, tik reikia ijungti orkaites rezima - apacia ( aisku cia liecia tik elektrines orkaites)  Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

krepseliai su varskes idaru
Krepšeliai su varškės įdaru
Krepšeliai su varškės įdaru. Pyragų, pyragaičių receptai.
pusrytines bandeles su pabarstais
Pusrytinės bandelės su pabarstais
Pusrytinės bandelės su džiūvesėlių, petražolių, česnako miltelių pabarstais.
vyniotinis su sokoladiniu kremu
Vyniotinis su šokoladiniu kremu
Biskvitinis vyniotinis su šokoladiniu kremu, padengtas šokolado glazūra.
pyragas su vysniu dzemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.