patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragų receptai

Pyragų receptai su nuotraukomis. Pyragai, pyragaičiai, plokštainiai. Receptai, gaminimo eigos nuotraukos.

Krepšeliai su varškės įdaru

krepseliai su varskes idaru
Mums reikės:
Krepšelių tešlai:
280-300 g miltų
3 nedidelių kiaušinio
4 valg. š. cukraus
4 valg. š. sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
Varškės įdarui:
500 g varškės
4 kiaušinių
3 valg. š. cukraus
2 valg. š. vanilinio cukraus
1 citrinos
Papuošimui:
šviežių mėlynių, aviečių
cukraus pudros
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Rabarbarų ir braškių pyragas

rabarbaru ir braskiu pyragas
Mums reikės:
Tešlai:
200 g miltų
100 g šalto sviesto
60 ml ledinio vandens
žiupsnelio druskos
Įdarui:
300g rabarbarų
250  g šviežių braškių
150 g cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
1 citrinos
Aptepimui:
1 kiaušinio
rudojo cukraus (apibarstymui)
Receptas, gaminimas

Krepšeliai su persikais

krepseliai su persikais
Mums reikės:
Tešlai:
300 g miltų
200 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
Kremui:
1 kiaušinio trynio
60 g cukraus pudros
100 ml pieno
1 indelio konservuotų persikų
Receptas, gaminimas

Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis

aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis
Mums reikės:
140 g ištirpinto sviesto
100 g miltų
175 g avižinių dribsnių
120 g rudojo cukraus
100 g džiovintų spanguolių
1 kiaušinio
0,5 arb. š. kepimo miltelių
50 g pieniško arba juodojo šokolado
Receptas, gaminimas

Itališkas riešutų pyragas "Panforte"

italiskas riesutu pyragas panforte
Mums reikės:
125 g lazdyno riešutų
125 g migdolų
100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų figų
100 g rudojo cukraus
200 g medaus
60 g miltų
40 g kakavos miltelių
2 arb. š. citrinos žievelių
2 arb. š. cinamono
žiupsnelio malto imbiero
40 g cukraus pudros
Receptas, gaminimas

Pyragas su slyvomis

pyragas su slyvomis
Mums reikės:
Tešlai:
320 g miltų
120 g sviesto
100 g cukraus
2 v. š. grietinės
1 valg. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių tryniai
1,5 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
6-8 slyvų
2 kiaušinių baltymų
3 v. š. cukraus pudros
0,5 arb. š. cinamono
Receptas, gaminimas

Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais

tartalete su varskes kremu ir karamelizuotais nektarinais
Mums reikės:
Tešlai:
375 g miltų
150 g kambario temperatūros sviesto
70 g cukraus
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Varškės kremui:
300 g varškės
1 valg. š. grietinėlės
1 valg. š. cukraus pudros
1 valg. š. vanilinio cukraus
2-3 nektarinų
1 valg. š. konjako
3 valg. š. cukraus
kelių mėtos lapelių
Receptas, gaminimas

Varškės pudingas

varskes pudingas
Mums reikės:
200 g varškės
250 ml pieno
2 kiaušinių trynių
1 valg. š. sviesto
1 valg. š. krakmolo
2-3 valg. š. cukraus
1 valg. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Receptas, gaminimas

Sluoksniuotas želė pyragas

sluoksniuotas zele pyragas
Mums reikės:
Pyrago pagrindui:
150 g sausainių
70 g sviesto
Varškės želė sluoksniui:
400 g varškės
100 g grietinės
200 g cukraus
15 g želatino
Persikiniam sluoksniui:
200 g jogurto
3 šviežių ar kons. persikų
10 g želatino
120 g cukraus
Šokoladiniam sluoksniui:
180 g juodojo šokolado
150 ml pieno
10 g želatino
Receptas, gaminimas

Pyragas su vyšnių džemu ir kokosais (2)

pyragas su vysniu dzemu ir kokosais
Mums reikės:
Tešlai:
60 g kambario temperatūros sviesto
60 g cukraus
130 g miltų
1 kiaušinio trynio
1 arb š. kepimo miltelių
Pertepimui:
200 g vyšnių džemo
1 valg. š. brendžio
Kokosiniam sluoksniui:
2 kiaušinių
50 g cukraus
160 g kokoso drožlių
Apibarstymui:
30 g migdolų plokštelių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyrageliai su varske ir vaisiais
Pyragėliai su varške ir vaisiais
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir vaisiais.
pyrageliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais. Skanu, paprasta, greita.
rabarbaru ir braskiu pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
pusrytines bandeles su pabarstais
Pusrytinės bandelės su pabarstais
Pusrytinės bandelės su džiūvesėlių, petražolių, česnako miltelių pabarstais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.