patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Riešutinis pyragas su slyvomis

riesutinis pyragas su slyvomis 2 Mums reikės:
120 g lazdynų riešutų
120 g migdolų
8-10 šviežių kietesnių slyvų
225 g sviesto
200 g cukraus
180 g miltų
3 kiaušinių
2 valg. šaukštų grietinės
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Gaminame. Riešutinis pyragas su slyvomis
riesutinis pyragas su slyvomis Migdolus ir lazdynų riešutus (keletą pasiliekame pabarstymui) susmulkiname arba sutriname blenderiu. 175 g minkštinto sviesto ištriname su 150 g cukraus. Nuolat maišant po vieną įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame riešutus, 100 g miltų sumaišytų su kepimo milteliais ir viską gerai išplakame. Slyvas supjaustome į 6-8 dalis. Apskritą 22-25 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ištepame sviestu ir supilame tešlą. Į tešlą iki pusės susmeigiame slyvų gabaliukus. Likusį sviestą, cukrų ir miltus maišome rankomis, kol gauname trupinius. Trupinius užberiame ant slyvų ir pabarstome pasmulkintais riešutais. Dedame į įkaitintą orkaitę ir 15 min. kepame 190 laipsnių temperatūroje, po to sumažiname temperatūrą iki 150-160 laipsnių ir kepame dar 30-40 min. Riešutinis pyragas su slyvomis labai skanus, sotus ir maistingas. Skanaus.riesutinis pyragas su slyvomis 1

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

trupininis pyragas
Trupininis pyragas
Trupininis pyragas. Lengvai paruošiamas pyragas su obuoliais ir slyvų ar vyšnių uogiene.
citrininis keksas su kriausemis
Citrininis keksas su kriaušėmis
Citrininis keksas su kriaušėmis. Skanus, paprastai bei greitas paruošiamas keksas.
bandeles su cinamonu
Bandelės su cinamonu
Tradicinės mielinės tešlos bandelės su cinamonu pagardintos saldžia glazūra.
sokoladinis pyragas su varskes rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais
Šokoladinis pyragas su varškės rutuliukais, aplietas šokoladine glazūra.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.