patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Riešutinis pyragas su slyvomis

riesutinis pyragas su slyvomis 2 Mums reikės:
120 g lazdynų riešutų
120 g migdolų
8-10 šviežių kietesnių slyvų
225 g sviesto
200 g cukraus
180 g miltų
3 kiaušinių
2 valg. šaukštų grietinės
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Gaminame. Riešutinis pyragas su slyvomis
riesutinis pyragas su slyvomis Migdolus ir lazdynų riešutus (keletą pasiliekame pabarstymui) susmulkiname arba sutriname blenderiu. 175 g minkštinto sviesto ištriname su 150 g cukraus. Nuolat maišant po vieną įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame riešutus, 100 g miltų sumaišytų su kepimo milteliais ir viską gerai išplakame. Slyvas supjaustome į 6-8 dalis. Apskritą 22-25 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ištepame sviestu ir supilame tešlą. Į tešlą iki pusės susmeigiame slyvų gabaliukus. Likusį sviestą, cukrų ir miltus maišome rankomis, kol gauname trupinius. Trupinius užberiame ant slyvų ir pabarstome pasmulkintais riešutais. Dedame į įkaitintą orkaitę ir 15 min. kepame 190 laipsnių temperatūroje, po to sumažiname temperatūrą iki 150-160 laipsnių ir kepame dar 30-40 min. Riešutinis pyragas su slyvomis labai skanus, sotus ir maistingas. Skanaus.riesutinis pyragas su slyvomis 1

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

aviziniu dribsniu pyragas su dziovintomis spanguolemis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
manu kruopu pyragas su slyvomis
Manų kruopų pyragas su slyvomis
Manų kruopų pyragas su slyvomis. Labai paprastai ir greitai paruošiamas gardus pyragas.
pyrageliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais. Skanu, paprasta, greita.
pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.