patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Riešutinis pyragas su slyvomis

riesutinis pyragas su slyvomis 2 Mums reikės:
120 g lazdynų riešutų
120 g migdolų
8-10 šviežių kietesnių slyvų
225 g sviesto
200 g cukraus
180 g miltų
3 kiaušinių
2 valg. šaukštų grietinės
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Gaminame. Riešutinis pyragas su slyvomis
riesutinis pyragas su slyvomis Migdolus ir lazdynų riešutus (keletą pasiliekame pabarstymui) susmulkiname arba sutriname blenderiu. 175 g minkštinto sviesto ištriname su 150 g cukraus. Nuolat maišant po vieną įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame riešutus, 100 g miltų sumaišytų su kepimo milteliais ir viską gerai išplakame. Slyvas supjaustome į 6-8 dalis. Apskritą 22-25 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ištepame sviestu ir supilame tešlą. Į tešlą iki pusės susmeigiame slyvų gabaliukus. Likusį sviestą, cukrų ir miltus maišome rankomis, kol gauname trupinius. Trupinius užberiame ant slyvų ir pabarstome pasmulkintais riešutais. Dedame į įkaitintą orkaitę ir 15 min. kepame 190 laipsnių temperatūroje, po to sumažiname temperatūrą iki 150-160 laipsnių ir kepame dar 30-40 min. Riešutinis pyragas su slyvomis labai skanus, sotus ir maistingas. Skanaus.riesutinis pyragas su slyvomis 1

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

varskes keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su šviežiomis slyvomis, mirkytomis rome.
italiskas riesutu pyragas panforte
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
Itališkas riešutų pyragas "Panforte"
purus pyragas su avietemis
Purus pyragas su avietėmis
Purus biskvitinis-migdolinis pyragas su šviežiomis avietėmis ir cukraus pudra.
ananasiniai pyrageliai
Ananasiniai pyragėliai
Ananasiniai pyragėliai. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su konsevuotais ananasais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena