patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sluoksniuotas želė pyragas

sluoksniuotas zele pyragas Mums reikės:
Pyrago pagrindui:
150 g sausainių
70 g sviesto
Varškės želė sluoksniui:
400 g varškės
100 g grietinės
200 g cukraus
15 g želatino
Persikiniam sluoksniui:
200 g jogurto
3 šviežių ar kons. persikų
10 g želatino
120 g cukraus
Šokoladiniam sluoksniui:
180 g juodojo šokolado
150 ml pieno
10 g želatino

Gaminame. Sluoksniuotas želė pyragas
Sausainiai sutrinami blenderiu. Supilamas išlydytas sviestas ir gerai išmaišoma. Į kepimo formą nuimamais kraštais sudedama paruošta tešla ir paskleidžiama ant formos dugno, prispaudžiant.

Varškės želė sluoksniui: želatinas užpilamas vandeniu ir paliekamas 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kol ištirpsta. Į varškę supilamas cukrus ir gerai ištrinama. Supilama grietinė ir gerai išplakama. Ištirpęs želatinas plona srovele supilamas į varškės-grietinės masę, nuolat plakant. Paruošta masė supilama ant pyrago pagrindo ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų.

Persikiniam želė sluoksniui: želatinas užpilamas vandeniu ir paliekamas 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kol ištirpsta. Persikai sutrinami su blenderiu. Supilamas cukrus, jogurtas ir gerai išplakama. Plona srovele, nuolat plakant, supilamas ištirpęs želatinas. Ant sustingusio varškės želė sluoksnio atsargiai supilamas persikinis želė sluoksnis. Dedama į šaldytuvą ir paliekama, kol sustingsta.

Šokoladiniam želė sluoksniui: želatinas užpilamas vandeniu ir paliekamas 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kol ištirpsta. Pienas užvirinamas, sudedami juodojo šokolado gabaliukai ir pakaitinama, kol šokoladas išsilydo. Pastoviai maišant, plona srovele supilamas ištirpintas želatinas. Paliekama atvėsti. Ant sustingusio persikinio želė sluoksnio atsargiai užpilamas šokoladinis želė sluoksnis. Dedama į šaldytuvą ir paliekama kelioms valandoms arba nakčiai, kad gerai sustingtų.

Sluoksniuotas želė pyragas išimamas iš formos ir patiekiamas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vyniotinis su marcipaniniu idaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.
tartalete su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu apšlakstyta saldžia želė.
bananiniai keksiukai su dziovintomis spanguolemis
Bananiniai keksiukai su džovintomis spanguolėmis
Bananiniai keksiukai su džovintomis spanguolėmis - puikus saldžių bananų ir rūgštesnių spanguolių skonio derinys

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.