patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šveicariškas obuolių pyragas

sveicariskas obuoliu pyragas Mums reikės:
750 g pieno
2-3 obuolių
3 kiaušinių
1-2 valg. š. miltų
3 valg. š. manų kruopų
2 valg. š. cukraus
5 valg. š. riebios grietinėlės
2 valg. š. razinų
3-4 valg. š. sviesto
0,5 arb. š. cinamono
žiupsnelio druskos

Gaminame. Šveicariškas obuolių pyragas
Obuolius nuvalome ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Razinas nuplikome karštu vandeniu ir nusausiname. Vieną kiaušinį išplakame su miltais, vienu šaukštu cukraus, įpilame tris šaukštus pieno, suberiame obuolių skilteles, razinas ir viską išmaišome. Likusį pieną užviriname, suberiame manų kruopas, įberiame žiupsnelį druskos ir ant silpnos ugnies manų kruopų košę verdame 8-10 min. Išvirusią manų kruopų košę atvėsiname ir sumaišome su paruošta obuolių mase. Gautą tešlą pyragui supilame į sviestu pateptą kepimo formą. Du kiaušinius išplakame su grietinėle, likusiu cukrumi, cinamonu ir užpilame ant Šveicariško obuolių pyrago tešlos. Ant viršaus išdėliojame nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą. Šveicariškas obuolių pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Iškepęs obuolių pyragas paliekamas orkaitėje atvėsti. Pjaustomas ir valgomas atvėsęs. Skanaus.

Komentarai

2010-05-23
m&s
Idomus skonis, ne nepasakysi, kad sis obuoliu pyragas be varskes. Mirktelti
2010-04-17
smalizius

Likau maloniai nustebintas, kad šis Šveicariškas obuolių pyragas toks skanus ir lengvas. Ir šeimynai patiko, ir visai nebrangus. Teks dažniau iškepti  Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

rabarbaru pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas. Skanus ir gaivus pyragas su rabarbarais. Skanu su vaniliniais ledais.
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas. Kvietinių ir kukurūzų miltų biskvitinis pyragas pagardintas citrininiu glaistu.
rabarbaru ir braskiu pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
Rabarbarų ir braškių pyragas
sokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.