patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu

tartalete su vaisiais ir vaniliniu kremu Mums reikės:
Tešlai:
1 ¼ stikl. miltų
2/3 stikl. cukraus
1 kiaušinio trynio
8 valg. š. sviesto
1 valg. š. grietinės
0,5 arb. š. vanilino
žiupsnelio druskos
Kremui:
1 stiklinės grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
5 kiaušinių trynių
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
4 valg. š. sviesto
1,5 arb. š. vanilino

Gaminame. Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu
Kiaušinio trynys gerai išplakamas su grietine ir vanilinu. Sviestas išsukamas su cukrumi, žiupsneliu druskos ir sumaišomas su išplaktu kiaušinio tryniu. Suberiami miltai ir užminkoma tešla. Tešla dedama į šaldytuvą ir paliekama 1-2 val. pastovėti.

Paruošiamas vanilinis kremas: tryniai išsukami su cukrumi, vanilinu ir krakmolu. Supilama grietinėlė ir nuolat maišant ant silpnos ugnies kaitinama, kol masė sutirštėja. Pravėsinama, įdedama sviesto ir gerai išmaišoma. Paruoštas vanilinis kremas gerai ataušinamas.

Kepimo forma ištepama riebalais. Tešla tolygiai paskirstoma ant kepimo formos dugno ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 25-30 min., kol gražiai pagelsta. Atvėsinama ir atsargiai išimama iš kepimo formos. Sudedamas atšaldytas vanilinis kremas ir tolygiai paskirstomas.

Vaisiniam viršui reikės:
100 g aviečių
100 g mėlynių
3-4 kivi
50 g želė cukraus (DanSukker)
100 ml vandens

Ant viršaus išdėliojami kivi griežinėliai, avietės suberiamos mėlynės.
Kad tartaletės viršus būtų tvirtesnis ir blizgus, paruošiama želė iš želės cukraus ir vandens.
Vanduo užvirinamas, suberiamas želė cukrus, išmaišoma ir paverdama 1 min. Atvėsinta skysta žele apšlakstomi vaisiai ir uogos. Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu dedama kelioms minutėms į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

prancuziskos rugines kvietines bandeles
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės - puikus pusryčių stalo patiekalas.
sveikuoliu duona
Sveikuolių duona
Sveikuolių duona. Ruginių, kvietinių miltų, linų sėmenų, saulėgražų, kviečių selėnų, 3-grūdų dribsnių duona.
ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai. Skanūs keksiukai su konservuotais ananasais ir obuoliais.
keksiukai su melynemis
Keksiukai su mėlynėmis
Keksiukai su mėlynėmis. Paprastai ir greitai paruošiami, skanūs keksiukai su šviežiomis mėlynemis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena