patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu

tartalete su vaisiais ir vaniliniu kremu Mums reikės:
Tešlai:
1 ¼ stikl. miltų
2/3 stikl. cukraus
1 kiaušinio trynio
8 valg. š. sviesto
1 valg. š. grietinės
0,5 arb. š. vanilino
žiupsnelio druskos
Kremui:
1 stiklinės grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
5 kiaušinių trynių
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
4 valg. š. sviesto
1,5 arb. š. vanilino

Gaminame. Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu
Kiaušinio trynys gerai išplakamas su grietine ir vanilinu. Sviestas išsukamas su cukrumi, žiupsneliu druskos ir sumaišomas su išplaktu kiaušinio tryniu. Suberiami miltai ir užminkoma tešla. Tešla dedama į šaldytuvą ir paliekama 1-2 val. pastovėti.

Paruošiamas vanilinis kremas: tryniai išsukami su cukrumi, vanilinu ir krakmolu. Supilama grietinėlė ir nuolat maišant ant silpnos ugnies kaitinama, kol masė sutirštėja. Pravėsinama, įdedama sviesto ir gerai išmaišoma. Paruoštas vanilinis kremas gerai ataušinamas.

Kepimo forma ištepama riebalais. Tešla tolygiai paskirstoma ant kepimo formos dugno ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 25-30 min., kol gražiai pagelsta. Atvėsinama ir atsargiai išimama iš kepimo formos. Sudedamas atšaldytas vanilinis kremas ir tolygiai paskirstomas.

Vaisiniam viršui reikės:
100 g aviečių
100 g mėlynių
3-4 kivi
50 g želė cukraus (DanSukker)
100 ml vandens

Ant viršaus išdėliojami kivi griežinėliai, avietės suberiamos mėlynės.
Kad tartaletės viršus būtų tvirtesnis ir blizgus, paruošiama želė iš želės cukraus ir vandens.
Vanduo užvirinamas, suberiamas želė cukrus, išmaišoma ir paverdama 1 min. Atvėsinta skysta žele apšlakstomi vaisiai ir uogos. Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu dedama kelioms minutėms į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.
sokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele
Šokoladiniai keksai su karamele. Kakaviniai keksai iškepti orkaitėje ir apipilti karamele.
plikyti pyragaiciai su sokoladu
Plikyti pyragaičiai su šokoladu
Plikyti pyragaičiai su šokoladu. Prieš šiuos plikytus pyragaičius su šokoladu neatsispirs joks smalyžius.
varskes pyragas su konservuotais persikais
Varškės pyragas su konservuotais persikais
Varškės pyragas su konservuotais persikais

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.