patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais

tartalete su varskes kremu ir karamelizuotais nektarinais Mums reikės:
Tešlai:
375 g miltų
150 g kambario temperatūros sviesto
70 g cukraus
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Varškės kremui:
300 g varškės
1 valg. š. grietinėlės
1 valg. š. cukraus pudros
1 valg. š. vanilinio cukraus
2-3 nektarinų
1 valg. š. konjako
3 valg. š. cukraus
kelių mėtos lapelių

Gaminame. Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais
Sviestas išsukamas su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmušamas kiaušinis ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai ir užminkoma tešla. Tešlos rutulys suvyniojamas į maistinę plėvelę ir padedamas į šaldytuvą 40 min. Kepimo forma patepama riebalais. Tešla tolygiai paskirstoma ant kepimo formos dugno ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Ant viršaus uždedamas sviestinis popierius, ant jo užberiama žirnių arba pupelių, kad kepant tešla neišsipūstų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta. Iškepusi tartaletė atvėsinama.

Varškės kremui: varškė, vanilinis cukrus, cukraus pudra gerai ištrinama su blenderiu. Varškės kremas tolygiai paskirstomas ant tartaletės. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 30 min.

Nektarinai švariai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi gabaliukais (skiltelėmis) ir sudedami į puodą storu dugnu. Apšlakstoma konjaku, apibarstoma cukrumi, išmaišoma ir pakaitinama, kol cukrus ištirpsta ir nektarinai karamelizuojasi. Atvėsinti karamelizuoti nektarinai išdėliojami ant varškės kremo. Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais papuošiama keliais mėtos lapeliais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

bananiniai pyrageliai 4
Bananiniai pyragėliai
Bananiniai pyragėliai. Avižinių dribsnių, bananų pyragėliai su saldžiu glaistu.
varskes pyragas su konservuotais persikais
Varškės pyragas su konservuotais persikais
Varškės pyragas su konservuotais persikais
tartalete su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu
Tartaletė su vaisiais ir vaniliniu kremu apšlakstyta saldžia želė.
varskes keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su slyvomis
Varškės keksiukai su šviežiomis slyvomis, mirkytomis rome.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.