patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trupininis pyragas

trupininis pyragas Mums reikės:
200 g sviesto
1 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
400 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 obuolių
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
6 valg. šaukštų džemo arba tirštos uogienės

Gaminame. Trupininis pyragas
Atšalusį sviestą stambiai sutarkuojame, suberiame miltus ir pamaišome. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų, kepimo miltelius ir išminkome vientisą masę. Trečdalį tešlos atskiriame trupiniams. Į ją įberiame 2 valg. šaukštus miltų, išminkome ir pusvalandžiui dedame į šaldymo kamerą. Likusią tešlą taip pat dedame į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome atšaldytą tešlą.trupininis pyragas 1
Ant tešlos išdėliojame obuolių skilteles.trupininis pyragas 2
Ant obuolių sudedame džemą arba uogienę.trupininis pyragas 3
Imame atšalusią tešlos dalį skirtą trupiniams ir tarkuojame stambia trintuve ant džemo ar uogienės.trupininis pyragas 4
Trupininis pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.

Komentarai

2016-01-15
Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
2011-04-23
Inga
Labai skanus pyragas. Aciu uz puiku recepta! Gaminkit nedvejodamos Šypsena
2010-05-23
janyte
Labai patiko trupininis pyragas. Aciu uz gera recepta. Myliu
2010-05-15
Ingrida
tie kepti trupiniai virsuje tikras stebuklas Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

biskvitinis pyragas su vysniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis
Biskvitinis pyragas su vyšniomis. Greitai ir paprastai paruošiamas purus biskvitinis pyragas paskanintas vyšniomis.
ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai
Ananasiniai keksiukai. Skanūs keksiukai su konservuotais ananasais ir obuoliais.
citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.
sveikuoliu duona
Sveikuolių duona
Sveikuolių duona. Ruginių, kvietinių miltų, linų sėmenų, saulėgražų, kviečių selėnų, 3-grūdų dribsnių duona.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.