patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trupininis pyragas

trupininis pyragas Mums reikės:
200 g sviesto
1 stiklinės cukraus
1 kiaušinio
400 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 obuolių
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
6 valg. šaukštų džemo arba tirštos uogienės

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Trupininis pyragas
Atšalusį sviestą stambiai sutarkuojame, suberiame miltus ir pamaišome. Įmušame kiaušinį, suberiame cukrų, kepimo miltelius ir išminkome vientisą masę. Trečdalį tešlos atskiriame trupiniams. Į ją įberiame 2 valg. šaukštus miltų, išminkome ir pusvalandžiui dedame į šaldymo kamerą. Likusią tešlą taip pat dedame į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome atšaldytą tešlą.trupininis pyragas 1
Ant tešlos išdėliojame obuolių skilteles.trupininis pyragas 2
Ant obuolių sudedame džemą arba uogienę.trupininis pyragas 3
Imame atšalusią tešlos dalį skirtą trupiniams ir tarkuojame stambia trintuve ant džemo ar uogienės.trupininis pyragas 4
Trupininis pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.

Komentarai

2016-01-15
Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
2011-04-23
Inga
Labai skanus pyragas. Aciu uz puiku recepta! Gaminkit nedvejodamos Šypsena
2010-05-23
janyte
Labai patiko trupininis pyragas. Aciu uz gera recepta. Myliu
2010-05-15
Ingrida
tie kepti trupiniai virsuje tikras stebuklas Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tartalete su varskes kremu ir karamelizuotais nektarinais
Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais
Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais
vyniotinis su varskes idaru
Vyniotinis su varškės įdaru
Vyniotinis su varškės įdaru. Prabangaus skonio, kokybiškas vyniotinis.
varskes pyragas su abrikosais ir aguonomis
Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis
Skanus varškės pyragas su konservuotais abrikosais, aguonomis ir vaniliniu cukrumi.
melyniu pyragas
Mėlynių pyragas
Mėlynių pyragas. Paprastas ir skanus pyragas su mėlynemis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!