patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės pyragas Draugystė

varskes pyragas draugyste Mums reikės:
Tešlai:
180 g sviesto
150 g margarino
600 - 650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
100 g tirštos uogienės, džemo
500 g varškės
80 g cukraus
2 valg. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės pyragas Draugystė
Minkštas sviestas ir margarinas gerai ištrinami su cukrumi. Įmušami kiaušiniai., sudedama grietinė ir vėl gerai išmaišoma. Palaipsniui suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas gerai išmaišoma, išminkoma minkšta tešla. Paruošta tešla padalijama į dvi dalis. Iš vienos tešlos dalies iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio, 23x35 cm dydžio lakštas. Į kepimo formą išteptą sviestu, įklojamas tešlos lakštas ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 7-8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai).varskes pyragas draugyste 1
Neišimant iš kepimo formos, lakštas pilnai atvėsinamas.
Paruošiamas įdaras: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Į varškę suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, sudedami du kiaušinių tryniai ir trinama, kol varškės masė tampa vientisa, nelieka varškės grūdelių (labai greita ir patogu naudojant blenderį). Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į varškės masę.
Atvėsęs tešlos lakštas aptepamas uogiene ar džemu.varskes pyragas draugyste 2
Toliau supilamas ir tolygiai paskirstomas varškės įdaras.varskes pyragas draugyste 3
Iš likusios tešlos iškočiojamas lakštas ir juo uždengiamas varškės pyragas. Aptepama kiaušinio tryniu, šakute nupiešiamos "grotelės" ir dedama į orkaitę. Kepama 130-150 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.varskes pyragas draugyste 4
Varškės pyragas Draugystė - tradicinis, labai skanus ir sotus pyragas. Skanaus.

Komentarai

2015-01-15
Migle
Labai labai skanus gavosi Myliu
2014-12-08
Eglė
Labai labai skanus pyragas! Patiko visai seimai! Šypsena
2014-12-08
Asta
Tesla gaunasi liuks ir neplysta, jei tiksliai islaikyt visu produktu proporcijas, kaip nurodyta. Jau kepa orkaiteje, lygiai toks, is vaikystes megstamiausias Šypsena
2014-09-21
ekpor
Kazkada esu dares tai nelabai buvo gavesis, o pagal sita recepta gavosi idealus, net nesitiki kad pavyko ir ziauriai skanus. Aciu uz gera recepta Šypsena
2014-08-09
Zaza
Sveiki, as tesla kociojau biski ant miltu ant stalo, po to kocela apsukau tesla ir perkeliau ant kepimo popieriaus, tada iskociojau kiek reikia ir popieriaus pagalba idejau i skarda. Tikiuosi pravers patarimas Šypsena
2014-05-30
Vida
Labai, labaiiiii skanus, pavykęs pyragas. Liuks receptas! Sekantį kartą vietoj obuolių dėsiu slyvas ir manau jog tiks. Likome patenkinti Šypsena
2014-05-05
Akvile
Labai skaniai gavosi nes dariau su slyvu uogiene, tikras skanuminas niam niam  Myliu
2014-03-06
Ala
Super receptukas tikrai primena vaikyste Šypsena
2014-01-17
Simona
Tortas gavosi is pirmo karto, viska kociojau ant kepimo popieriaus, pertepiau abrikosu uogiene ir kepiau 180 laipsniu temperaturoje. Nerealiai skaniai! Myliu
2013-10-19
Aiste
Tikrai skanus. As dariau su abrikosu uogiene, labai skaniai gavosi Mirktelti rekomenduoju
2013-08-29
Sandra
As tai tesla kocioju ant kepimo popieriaus ir su juo tiesiai i skarda, o kita dali taip pat ant popieriaus ir uzverciu ant teslos. Skanus, bet labai saldus, nors cukraus dejau 50g. maziau.
2013-08-15
patiekalu-receptai.lt
Daiva, atsargiai apvyniojate tešlą aplink kočėlą ir pernešę iki kepimo formos atsargiai įklojate (išvyniojate). Mirktelti
2013-08-14
Daiva
Va, ka tik ikisau i ortkaite pyraga, gaminta pagal Draugystes recepta. Kepu pirma karta. Darbo tikrai nemazai su juo. Jau radau komentara viean apie tesla. Man tesla irgi labai plyso, nejo vientiso laksto idet nei dugnui, nei virsutiniam sluoksniui. Gal kas pasidalins patirtimi? Kodel nesigavo? Produktus dejau matuodama pagal receptura.
2013-07-20
Ruta
Labai skanus. Gaminau su philadelfijos suriu ir paprasta varske. Miltus keiciau i spelt, nes sie produktai buvo mano virtuveje. Gavosi puikus rezultas. 10/10 Šypsena
2013-07-09
Zivile
Na ne daznai kepu pyragus, kuriu receptus randu internete. Nu bet sitas pyragelis niam niam niam!!! Labai skanus!!! Rekomenduoju !!!  Šypsena
2013-06-02
Rosita
Sveiki, dekui uz si receptuka, bet norejau paklausti man tesla gavosi trapi, kad iskociojus ji plyso ir nejo ideti i skarda, viska dariau pagal recepta gal ko nedadariau gal galit patarti kaip daryti tesla kad ji neplystu dekui  Liūdesys, seip tikrai skanus
2013-05-20
Cipora
Niekada nekepiau Draugystes pyrago. Kepsiu. Aciu. Šypsena
2013-03-20
Lina
Labai skanus gaunasi  Šypsena  Kepiau jau ne viena karta.Tik as ji jau kai visa ikisu i orkaite kept kepu 180-200 temperaturoje.
2012-10-18
Daiva
Ar tikrai kepti tokioje zemoje temperaturoje? Kepiau valanda ir vis tiek puszalis buvo, tik kai pakeliau iki 180 laipsniu iskepe. Siaip labai skanus, puikus receptas.
2012-10-14
Aldona
Super pyragas. Aciu uz receptuka.
2012-09-28
Jolita
Skaniausias koky tik esu valgius!!!
2012-09-27
Grazina
Vaje koks man gavosi saldus!!! Pertepiau labai saldzia braskiu uogiene ko nereikejo daryti!!! Na, kita karta au zinosiu, kad geriau su rugstesne. O taip viskas super Šypsena
2012-09-01
Ineta
Labai gerai gavosi. Liuks receptukas, niam kaip skanu Šypsena
2012-08-31
Gražina
Labai megstam ši pyraga, kepu jau metus laiko ir šeima kitokio pyrago net nenori, ačiu už ši recepta Šypsena
2012-06-08
Inga
Nu superinis pyragiukas! Geriau uz bet koki trupinini (kuris man nesigauna skanus)! Juokas kai visiskai atvesta, grynai kaip pirktinis (tik skanesnis ir naturalesnis) ! Šypsena kepkit, nepasigailesit!11 balu is 10! Mirktelti
2012-04-25
Kristina
Super pyragelis! Labai skanus ir paprasta iskepti Mirktelti
2012-04-18
Petras
Sveiki! Dekoju uz si recepta!!! - paprasta, greitai paruosiama! Pyragas NUOSTABUS -  sulauke ovaciju ne tik is mano seimos ir draugu, kurie yra lepinami ivairias mano darytais gardumynais, bet ir is zmonos bendradarbiu - uzsienieciu! Aikciojo is nuostabos - pirma kart gyvenime ragavo toki produkta! Gavau net pasiulyma iskept uz pinigus vienai is ju Juokas !!! Aciu dar karta! Sekmes !!! Šypsena
2012-04-07
Jadvyga
Labai skanus pyragas, aciu uz receptuka.
2012-03-11
patiekalu-receptai.lt
Žinoma galima dalinti kiekius pusiau naudojant mažesnę formą, bet ar verta Mirktelti
2012-03-11
Liucija
Dievinu si pyraga, visada jo pirkdavau parduotuveje, dabar nusprendziau pati issikepti. Turiu viena klausimeli, kokio apytiksliai dydzio pyragas iseina pagal si recepta? Nes man atrodo gana nemazas. Ar imanoma pusiau padalinti visus produktus ir gausis viskas gerai? Šypsena
2012-03-05
sandra
Labai skanus pyragas. Myliu Kepiau ne viena karta. Mano seima labai megsta. Eisiu kepti vel. Aciu uz receptuka. Mirktelti 
2012-02-12
evelina
Pyragas, tikra pasaka....Toks skanus Šypsena I ta pyraga reikia ideti pastangu, kad gautusi skanus, bet del sio pyrago verta pasistengti, man tik 13 metu, ir man patinka kepti saldesius savo seimynai Šypsena Tad siulau visiem pabandyti issikepti si pyraga Myliu
2011-12-31
vaida
pabandysiu si pyraga siandien iskepti, o rezultatus pranesiu kaip man sekesi Šypsena
2011-12-07
Ingrida
Laabai skanus sis pyragasŠypsena, gyvenu UK ir visai neseniai jo valgiau musu miesto Lietuviskoje kavinejeŠypsena, dabar norisi pasigaminti ir paciai!
2011-12-01
Laima
Nuostabus pyrago kvapas kepant - skonis - tiesiog tirpsta burnoje - liuks receptas Myliu
2011-11-02
Renata
Labai skanus pyragas gavosi. Super receptas  Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

prancuziskos rugines kvietines bandeles
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės - puikus pusryčių stalo patiekalas.
vyniotinis su marcipaniniu idaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
vyniotinis su sokoladiniu kremu
Vyniotinis su šokoladiniu kremu
Biskvitinis vyniotinis su šokoladiniu kremu, padengtas šokolado glazūra.
pyragas su sausainiais ir varske
Pyragas su sausainiais ir varške
Pyragas su sausainiais ir varške. Labai lengvai paruošiamas sluoksniuotas sausainių ir varškės pyragas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena