patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės pyragas Draugystė

varskes pyragas draugyste Mums reikės:
Tešlai:
180 g sviesto
150 g margarino
600 - 650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
100 g tirštos uogienės, džemo
500 g varškės
80 g cukraus
2 valg. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės pyragas Draugystė
Minkštas sviestas ir margarinas gerai ištrinami su cukrumi. Įmušami kiaušiniai., sudedama grietinė ir vėl gerai išmaišoma. Palaipsniui suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas gerai išmaišoma, išminkoma minkšta tešla. Paruošta tešla padalijama į dvi dalis. Iš vienos tešlos dalies iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio, 23x35 cm dydžio lakštas. Į kepimo formą išteptą sviestu, įklojamas tešlos lakštas ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 7-8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai).varskes pyragas draugyste 1
Neišimant iš kepimo formos, lakštas pilnai atvėsinamas.
Paruošiamas įdaras: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Į varškę suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, sudedami du kiaušinių tryniai ir trinama, kol varškės masė tampa vientisa, nelieka varškės grūdelių (labai greita ir patogu naudojant blenderį). Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į varškės masę.
Atvėsęs tešlos lakštas aptepamas uogiene ar džemu.varskes pyragas draugyste 2
Toliau supilamas ir tolygiai paskirstomas varškės įdaras.varskes pyragas draugyste 3
Iš likusios tešlos iškočiojamas lakštas ir juo uždengiamas varškės pyragas. Aptepama kiaušinio tryniu, šakute nupiešiamos "grotelės" ir dedama į orkaitę. Kepama 130-150 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.varskes pyragas draugyste 4
Varškės pyragas Draugystė - tradicinis, labai skanus ir sotus pyragas. Skanaus.

Komentarai

2014-05-30
Vida
Labai, labaiiiii skanus, pavykęs pyragas. Liuks receptas! Sekantį kartą vietoj obuolių dėsiu slyvas ir manau jog tiks. Likome patenkinti Šypsena
2014-05-05
Akvile
Labai skaniai gavosi nes dariau su slyvu uogiene, tikras skanuminas niam niam  Myliu
2014-03-06
Ala
Super receptukas tikrai primena vaikyste Šypsena
2014-01-17
Simona
Tortas gavosi is pirmo karto, viska kociojau ant kepimo popieriaus, pertepiau abrikosu uogiene ir kepiau 180 laipsniu temperaturoje. Nerealiai skaniai! Myliu
2013-10-19
Aiste
Tikrai skanus. As dariau su abrikosu uogiene, labai skaniai gavosi Mirktelti rekomenduoju
2013-08-29
Sandra
As tai tesla kocioju ant kepimo popieriaus ir su juo tiesiai i skarda, o kita dali taip pat ant popieriaus ir uzverciu ant teslos. Skanus, bet labai saldus, nors cukraus dejau 50g. maziau.
2013-08-15
patiekalu-receptai.lt
Daiva, atsargiai apvyniojate tešlą aplink kočėlą ir pernešę iki kepimo formos atsargiai įklojate (išvyniojate). Mirktelti
2013-08-14
Daiva
Va, ka tik ikisau i ortkaite pyraga, gaminta pagal Draugystes recepta. Kepu pirma karta. Darbo tikrai nemazai su juo. Jau radau komentara viean apie tesla. Man tesla irgi labai plyso, nejo vientiso laksto idet nei dugnui, nei virsutiniam sluoksniui. Gal kas pasidalins patirtimi? Kodel nesigavo? Produktus dejau matuodama pagal receptura.
2013-07-20
Ruta
Labai skanus. Gaminau su philadelfijos suriu ir paprasta varske. Miltus keiciau i spelt, nes sie produktai buvo mano virtuveje. Gavosi puikus rezultas. 10/10 Šypsena
2013-07-09
Zivile
Na ne daznai kepu pyragus, kuriu receptus randu internete. Nu bet sitas pyragelis niam niam niam!!! Labai skanus!!! Rekomenduoju !!!  Šypsena
2013-06-02
Rosita
Sveiki, dekui uz si receptuka, bet norejau paklausti man tesla gavosi trapi, kad iskociojus ji plyso ir nejo ideti i skarda, viska dariau pagal recepta gal ko nedadariau gal galit patarti kaip daryti tesla kad ji neplystu dekui  Liūdesys, seip tikrai skanus
2013-05-20
Cipora
Niekada nekepiau Draugystes pyrago. Kepsiu. Aciu. Šypsena
2013-03-20
Lina
Labai skanus gaunasi  Šypsena  Kepiau jau ne viena karta.Tik as ji jau kai visa ikisu i orkaite kept kepu 180-200 temperaturoje.
2012-10-18
Daiva
Ar tikrai kepti tokioje zemoje temperaturoje? Kepiau valanda ir vis tiek puszalis buvo, tik kai pakeliau iki 180 laipsniu iskepe. Siaip labai skanus, puikus receptas.
2012-10-14
Aldona
Super pyragas. Aciu uz receptuka.
2012-09-28
Jolita
Skaniausias koky tik esu valgius!!!
2012-09-27
Grazina
Vaje koks man gavosi saldus!!! Pertepiau labai saldzia braskiu uogiene ko nereikejo daryti!!! Na, kita karta au zinosiu, kad geriau su rugstesne. O taip viskas super Šypsena
2012-09-01
Ineta
Labai gerai gavosi. Liuks receptukas, niam kaip skanu Šypsena
2012-08-31
Gražina
Labai megstam ši pyraga, kepu jau metus laiko ir šeima kitokio pyrago net nenori, ačiu už ši recepta Šypsena
2012-06-08
Inga
Nu superinis pyragiukas! Geriau uz bet koki trupinini (kuris man nesigauna skanus)! Juokas kai visiskai atvesta, grynai kaip pirktinis (tik skanesnis ir naturalesnis) ! Šypsena kepkit, nepasigailesit!11 balu is 10! Mirktelti
2012-04-25
Kristina
Super pyragelis! Labai skanus ir paprasta iskepti Mirktelti
2012-04-18
Petras
Sveiki! Dekoju uz si recepta!!! - paprasta, greitai paruosiama! Pyragas NUOSTABUS -  sulauke ovaciju ne tik is mano seimos ir draugu, kurie yra lepinami ivairias mano darytais gardumynais, bet ir is zmonos bendradarbiu - uzsienieciu! Aikciojo is nuostabos - pirma kart gyvenime ragavo toki produkta! Gavau net pasiulyma iskept uz pinigus vienai is ju Juokas !!! Aciu dar karta! Sekmes !!! Šypsena
2012-04-07
Jadvyga
Labai skanus pyragas, aciu uz receptuka.
2012-03-11
patiekalu-receptai.lt
Žinoma galima dalinti kiekius pusiau naudojant mažesnę formą, bet ar verta Mirktelti
2012-03-11
Liucija
Dievinu si pyraga, visada jo pirkdavau parduotuveje, dabar nusprendziau pati issikepti. Turiu viena klausimeli, kokio apytiksliai dydzio pyragas iseina pagal si recepta? Nes man atrodo gana nemazas. Ar imanoma pusiau padalinti visus produktus ir gausis viskas gerai? Šypsena
2012-03-05
sandra
Labai skanus pyragas. Myliu Kepiau ne viena karta. Mano seima labai megsta. Eisiu kepti vel. Aciu uz receptuka. Mirktelti 
2012-02-12
evelina
Pyragas, tikra pasaka....Toks skanus Šypsena I ta pyraga reikia ideti pastangu, kad gautusi skanus, bet del sio pyrago verta pasistengti, man tik 13 metu, ir man patinka kepti saldesius savo seimynai Šypsena Tad siulau visiem pabandyti issikepti si pyraga Myliu
2011-12-31
vaida
pabandysiu si pyraga siandien iskepti, o rezultatus pranesiu kaip man sekesi Šypsena
2011-12-07
Ingrida
Laabai skanus sis pyragasŠypsena, gyvenu UK ir visai neseniai jo valgiau musu miesto Lietuviskoje kavinejeŠypsena, dabar norisi pasigaminti ir paciai!
2011-12-01
Laima
Nuostabus pyrago kvapas kepant - skonis - tiesiog tirpsta burnoje - liuks receptas Myliu
2011-11-02
Renata
Labai skanus pyragas gavosi. Super receptas  Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keksiukai su melynemis
Keksiukai su mėlynėmis
Keksiukai su mėlynėmis. Paprastai ir greitai paruošiami, skanūs keksiukai su šviežiomis mėlynemis.
pusrytines bandeles su pabarstais
Pusrytinės bandelės su pabarstais
Pusrytinės bandelės su džiūvesėlių, petražolių, česnako miltelių pabarstais.
kavos pyragaiciai
Kavos pyragaičiai
Kavos pyragaičiai. Biskvitiniai kavos pyragaičiai pertepti kavos skonio grietinėle.
pyragas su konservuotais persikais
Pyragas su konservuotais persikais
Pyragas su konservuotais persikais. Skanus pyragas su grietinės ir cukraus pūdros kremu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
Martyna
Man patiko pyragas. Neriebus, skanus, lengvai panaudojamos kieme užderėtos slyvos.