patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės pyragas Draugystė

varskes pyragas draugyste Mums reikės:
Tešlai:
180 g sviesto
150 g margarino
600 - 650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
100 g tirštos uogienės, džemo
500 g varškės
80 g cukraus
2 valg. š. vanilinio cukraus
3 kiaušinių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Varškės pyragas Draugystė
Minkštas sviestas ir margarinas gerai ištrinami su cukrumi. Įmušami kiaušiniai., sudedama grietinė ir vėl gerai išmaišoma. Palaipsniui suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas gerai išmaišoma, išminkoma minkšta tešla. Paruošta tešla padalijama į dvi dalis. Iš vienos tešlos dalies iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio, 23x35 cm dydžio lakštas. Į kepimo formą išteptą sviestu, įklojamas tešlos lakštas ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 7-8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai).varskes pyragas draugyste 1
Neišimant iš kepimo formos, lakštas pilnai atvėsinamas.
Paruošiamas įdaras: kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Į varškę suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, sudedami du kiaušinių tryniai ir trinama, kol varškės masė tampa vientisa, nelieka varškės grūdelių (labai greita ir patogu naudojant blenderį). Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į varškės masę.
Atvėsęs tešlos lakštas aptepamas uogiene ar džemu.varskes pyragas draugyste 2
Toliau supilamas ir tolygiai paskirstomas varškės įdaras.varskes pyragas draugyste 3
Iš likusios tešlos iškočiojamas lakštas ir juo uždengiamas varškės pyragas. Aptepama kiaušinio tryniu, šakute nupiešiamos "grotelės" ir dedama į orkaitę. Kepama 130-150 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.varskes pyragas draugyste 4
Varškės pyragas Draugystė - tradicinis, labai skanus ir sotus pyragas. Skanaus.

Komentarai

2015-08-15
Laima
Super pyragas gavosi Šypsena
2015-05-29
Janina
Nuostabus pyragas gavosi nors pirma karta ji tik kepiau Šypsena aciu uz recepta Myliu
2015-03-16
kristute
Pirmą kartą kepiau ir likau labai patenkinta rezultatu. Išėjo fantastiškas! Žinau kad jį kepsiu dar ne vieną kartą. Ačiū už paprastą ir tikrai gerą receptą.  Myliu
2015-01-15
Migle
Labai labai skanus gavosi Myliu
2014-12-08
Eglė
Labai labai skanus pyragas! Patiko visai seimai! Šypsena
2014-12-08
Asta
Tesla gaunasi liuks ir neplysta, jei tiksliai islaikyt visu produktu proporcijas, kaip nurodyta. Jau kepa orkaiteje, lygiai toks, is vaikystes megstamiausias Šypsena
2014-09-21
ekpor
Kazkada esu dares tai nelabai buvo gavesis, o pagal sita recepta gavosi idealus, net nesitiki kad pavyko ir ziauriai skanus. Aciu uz gera recepta Šypsena
2014-08-09
Zaza
Sveiki, as tesla kociojau biski ant miltu ant stalo, po to kocela apsukau tesla ir perkeliau ant kepimo popieriaus, tada iskociojau kiek reikia ir popieriaus pagalba idejau i skarda. Tikiuosi pravers patarimas Šypsena
2014-05-30
Vida
Labai, labaiiiii skanus, pavykęs pyragas. Liuks receptas! Sekantį kartą vietoj obuolių dėsiu slyvas ir manau jog tiks. Likome patenkinti Šypsena
2014-05-05
Akvile
Labai skaniai gavosi nes dariau su slyvu uogiene, tikras skanuminas niam niam  Myliu
2014-03-06
Ala
Super receptukas tikrai primena vaikyste Šypsena
2014-01-17
Simona
Tortas gavosi is pirmo karto, viska kociojau ant kepimo popieriaus, pertepiau abrikosu uogiene ir kepiau 180 laipsniu temperaturoje. Nerealiai skaniai! Myliu
2013-10-19
Aiste
Tikrai skanus. As dariau su abrikosu uogiene, labai skaniai gavosi Mirktelti rekomenduoju
2013-08-29
Sandra
As tai tesla kocioju ant kepimo popieriaus ir su juo tiesiai i skarda, o kita dali taip pat ant popieriaus ir uzverciu ant teslos. Skanus, bet labai saldus, nors cukraus dejau 50g. maziau.
2013-08-15
patiekalu-receptai.lt
Daiva, atsargiai apvyniojate tešlą aplink kočėlą ir pernešę iki kepimo formos atsargiai įklojate (išvyniojate). Mirktelti
2013-08-14
Daiva
Va, ka tik ikisau i ortkaite pyraga, gaminta pagal Draugystes recepta. Kepu pirma karta. Darbo tikrai nemazai su juo. Jau radau komentara viean apie tesla. Man tesla irgi labai plyso, nejo vientiso laksto idet nei dugnui, nei virsutiniam sluoksniui. Gal kas pasidalins patirtimi? Kodel nesigavo? Produktus dejau matuodama pagal receptura.
2013-07-20
Ruta
Labai skanus. Gaminau su philadelfijos suriu ir paprasta varske. Miltus keiciau i spelt, nes sie produktai buvo mano virtuveje. Gavosi puikus rezultas. 10/10 Šypsena
2013-07-09
Zivile
Na ne daznai kepu pyragus, kuriu receptus randu internete. Nu bet sitas pyragelis niam niam niam!!! Labai skanus!!! Rekomenduoju !!!  Šypsena
2013-06-02
Rosita
Sveiki, dekui uz si receptuka, bet norejau paklausti man tesla gavosi trapi, kad iskociojus ji plyso ir nejo ideti i skarda, viska dariau pagal recepta gal ko nedadariau gal galit patarti kaip daryti tesla kad ji neplystu dekui  Liūdesys, seip tikrai skanus
2013-05-20
Cipora
Niekada nekepiau Draugystes pyrago. Kepsiu. Aciu. Šypsena
2013-03-20
Lina
Labai skanus gaunasi  Šypsena  Kepiau jau ne viena karta.Tik as ji jau kai visa ikisu i orkaite kept kepu 180-200 temperaturoje.
2012-10-18
Daiva
Ar tikrai kepti tokioje zemoje temperaturoje? Kepiau valanda ir vis tiek puszalis buvo, tik kai pakeliau iki 180 laipsniu iskepe. Siaip labai skanus, puikus receptas.
2012-10-14
Aldona
Super pyragas. Aciu uz receptuka.
2012-09-28
Jolita
Skaniausias koky tik esu valgius!!!
2012-09-27
Grazina
Vaje koks man gavosi saldus!!! Pertepiau labai saldzia braskiu uogiene ko nereikejo daryti!!! Na, kita karta au zinosiu, kad geriau su rugstesne. O taip viskas super Šypsena
2012-09-01
Ineta
Labai gerai gavosi. Liuks receptukas, niam kaip skanu Šypsena
2012-08-31
Gražina
Labai megstam ši pyraga, kepu jau metus laiko ir šeima kitokio pyrago net nenori, ačiu už ši recepta Šypsena
2012-06-08
Inga
Nu superinis pyragiukas! Geriau uz bet koki trupinini (kuris man nesigauna skanus)! Juokas kai visiskai atvesta, grynai kaip pirktinis (tik skanesnis ir naturalesnis) ! Šypsena kepkit, nepasigailesit!11 balu is 10! Mirktelti
2012-04-25
Kristina
Super pyragelis! Labai skanus ir paprasta iskepti Mirktelti
2012-04-18
Petras
Sveiki! Dekoju uz si recepta!!! - paprasta, greitai paruosiama! Pyragas NUOSTABUS -  sulauke ovaciju ne tik is mano seimos ir draugu, kurie yra lepinami ivairias mano darytais gardumynais, bet ir is zmonos bendradarbiu - uzsienieciu! Aikciojo is nuostabos - pirma kart gyvenime ragavo toki produkta! Gavau net pasiulyma iskept uz pinigus vienai is ju Juokas !!! Aciu dar karta! Sekmes !!! Šypsena
2012-04-07
Jadvyga
Labai skanus pyragas, aciu uz receptuka.
2012-03-11
patiekalu-receptai.lt
Žinoma galima dalinti kiekius pusiau naudojant mažesnę formą, bet ar verta Mirktelti
2012-03-11
Liucija
Dievinu si pyraga, visada jo pirkdavau parduotuveje, dabar nusprendziau pati issikepti. Turiu viena klausimeli, kokio apytiksliai dydzio pyragas iseina pagal si recepta? Nes man atrodo gana nemazas. Ar imanoma pusiau padalinti visus produktus ir gausis viskas gerai? Šypsena
2012-03-05
sandra
Labai skanus pyragas. Myliu Kepiau ne viena karta. Mano seima labai megsta. Eisiu kepti vel. Aciu uz receptuka. Mirktelti 
2012-02-12
evelina
Pyragas, tikra pasaka....Toks skanus Šypsena I ta pyraga reikia ideti pastangu, kad gautusi skanus, bet del sio pyrago verta pasistengti, man tik 13 metu, ir man patinka kepti saldesius savo seimynai Šypsena Tad siulau visiem pabandyti issikepti si pyraga Myliu
2011-12-31
vaida
pabandysiu si pyraga siandien iskepti, o rezultatus pranesiu kaip man sekesi Šypsena
2011-12-07
Ingrida
Laabai skanus sis pyragasŠypsena, gyvenu UK ir visai neseniai jo valgiau musu miesto Lietuviskoje kavinejeŠypsena, dabar norisi pasigaminti ir paciai!
2011-12-01
Laima
Nuostabus pyrago kvapas kepant - skonis - tiesiog tirpsta burnoje - liuks receptas Myliu
2011-11-02
Renata
Labai skanus pyragas gavosi. Super receptas  Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Irisu tinginys
Irisų tinginys
Irisų tinginys. Skanėstas iš smulkintų sausainių, lydytų irisų saldainių ir sviesto.
ananasiniai pyrageliai
Ananasiniai pyragėliai
Ananasiniai pyragėliai. Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su konsevuotais ananasais.
rabarbaru pyragas
Rabarbarų pyragas
Rabarbarų pyragas. Skanus ir gaivus pyragas su rabarbarais. Skanu su vaniliniais ledais.
prancuziskos rugines kvietines bandeles
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės
Prancūziškos ruginės-kvietinės bandelės - puikus pusryčių stalo patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.