patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis

varskes pyragas su abrikosais ir aguonomis Mums reikės:
Tešlai:
320 – 350 g miltų
200 g sviesto
100 g cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
500 g varškės
4 kiaušinių
200 g cukraus
1 indelio konservuotų abrikosų
2 valg. š. vanilinio cukraus
3 valg. š. aguonų

Gaminame. Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais. Atšaldytas sviestas sutarkuojamas, sumaišomas su miltais ir cukrumi. Viskas  trinama pirštais, kol susidaro trupiniai. Trupiniai padalijami į dvi dalis.
Paruošiamas įdaras: kiaušiniai išplakami su cukrumi. Sudedama varškė, vanilinis cukrus ir viskas gerai išplakama. Suberiami kubeliais pjaustyti abrikosai, aguonos ir išmaišoma.
Apvali kepimo forma (22 - 24 cm skersmens) ištepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais. Ant formos dugno ir kraštų suberiama viena dalis tešlos trupinių, jie lengvai prispaudžiami. Supilamas pyrago įdaras, ant viršaus užbarstomi likusieji tešlos trupiniai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 45 - 55 min. Varškės pyragas su abrikosais ir aguonomis - švelnus ir sotus pyragas. Skanaus.

Komentarai

2017-03-11
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
2011-12-11
Kroft
nu ka pyragas iskepe, kvepia skaniai beliko tik palaukt kol praves ir ragaut, bet atrodo skanu Šypsena Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keksas su melynemis
Keksas su mėlynėmis
Lengvai paruošiamas tradicinis keksas su šaldytomis mėlynėmis. Receptas su nuotraukomis.
morku pyragas
Morkų pyragas
Morkų pyragas su citrininiu glaistu bei apibarstytas smulkintais migdolais.
varskes pudingas
Varškės pudingas
Varškės pudingas - labai paprastas, greitai paruošiamas ir skanus desertas.
citrininis pyragas su ricotta
Citrininis pyragas su ricotta
Citrininis biskvitinis pyragas su ricotta sūriu, pagardintas cukraus pudra.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena