patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vyniotinis su marcipaniniu įdaru

vyniotinis su marcipaniniu idaru Mums reikės:
Vyniotinio tešlai:
75 g sviesto
50 g cukraus
250 ml pieno
500 g miltų
1 kiaušinio
5 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
Marcipaniniam įdarui:
300 g migdolų
200 g cukraus
40 ml šviesaus romo

Gaminame. Vyniotinis su marcipaniniu įdaru
Marcipaniniam įdarui. Migdolai užpilami verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje kelias minutes, kad odelė lengviau nusiimtų. Vanduo nupilamas ir nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į sausą keptuvę ir paskrudinami. Migdolai suberiami į blenderį ir susmulkinami iki miltų. Į puodą įpilama pusė stiklinės vandens, supilamas cukrus ir maišant pakaitinama, kol užverda. Nuolat maišant ant silpnos ugnies paverdama 2-3 min. Į sirupą supilami susmulkinti migdolai, supilamas romas ir dar kartą viskas ištrinama blenderiu.

 

Vyniotinio tešlai. Sviestas, cukrus ir kiaušinis ištrinami iki vientisos masės. Supilamas pienas ir gerai išplakama. Persijoti miltai sumaišomi su sausomis mielėmis, įberiamas žiupsnelis druskos. Užminkoma minkšta tešla ir paliekama 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio stačiakampis mielinės tešlos lakštas. Ant lakšto tolygiai paskleidžiamas marcipaninis įdaras ir suvyniojamas vyniotinis.vyniotinis su marcipaniniu idaru 1 Vyniotinis siūle žemyn dedamas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 1 val. (jei vyniotinio viršus stipriai paruduoja, pridengiama folija). Iškepęs vyniotinis su marcipaniniu įdaru atvėsinamas, supjaustomas riekelėmis ir patiekiamas. Vyniotinis su marcipaniniu įdaru puikiai tinka prie arbatos. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

obuoliu pyragas
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas. Įpatingai paprastai ir lengvai paruošiamas labai skanus obuolių pyragas su įdaru. Receptas su nuotraukomis.
krepseliai su varskes idaru
Krepšeliai su varškės įdaru
Krepšeliai su varškės įdaru. Pyragų, pyragaičių receptai.
keksiukai su avietemis
Keksiukai su avietėmis
Keksiukai su avietėmis. Skanūs, ne sausi, labai paprastai ir greitai paruošiami keksiukai.
greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas pyragas su kondensuotu pienu
Greitas trupintų susainių ir sviesto pyragas su kondensuotu pienu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.