patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vyniotinis su šokoladiniu kremu

vyniotinis su sokoladiniu kremu Mums reikės:
Biskvitui:
2 kiaušinių
2 kiaušinių baltymų
20 g sviesto
70 g miltų
50 g cukraus pudros
Šokoladiniam kremui:
50 g juodojo šokolado
2 kiaušinių trynių
200 ml pieno
20 g cukraus pudros
20 g cukraus
20 g miltų
Šokoladinei glazūrai:
50 g juodojo šokolado
50 g sviesto

Gaminame. Vyniotinis su šokoladiniu kremu

Sviestas ištirpinamas ir atvėsinamas. Vienas kiaušinis ir vienas trynys ištrinami su cukraus pudra iki baltos masės. Suberiami persijoti miltai ir išmaišoma. Trys kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir pamaišant sudedami į trynių masę. Supilamas sviestas ir viskas atsargiai išmaišoma.

Kepimo forma (30x40 cm) išklojama kepimo popieriumi, supilama ir tolygiai paskleidžiama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 12 – 15 min. Iškepęs biskvitas suvyniojamas kartu su kepimo popieriumi ir atvėsinamas.

Tuo tarpu pagaminamas šokoladinis kremas. Į pieną suberiamas cukrus ir pastoviai maišant pakaitinama iki užvirimo. Nuimama nuo ugnies ir paliekama 1-2 min. pastovėti. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukraus pudra, miltais ir plona srovele, pastoviai maišant, supilami į pieną. Dedama ant silpnos ugnies ir nuolat maišant pakaitinama, kol masė pradeda tirštėti (konsistencija panaši į skystos grietinės). Nuimama nuo ugnies, suberiami šokolado gabaliukai, išmaišoma ir atvėsinama.

Atsargiai išvyniojamas biskvitas, jo paviršius ištepamas šokoladiniu kremu ir vėl suvyniojamas. Vyniotinis susukamas į plėvelę ar aliuminio foliją ir padedamas 1 – 2 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.

Šokoladinei glazūrai sviestas ir  šokoladas ištirpinami. Viskas gerai išmaišoma ir pravėsinama. Vyniotinis aptepamas šokoladine glazūra. Vyniotinis su šokoladiniu kremu papuošiamas pagal norus ir fantaziją. Skanaus.

Komentarai

2014-01-10
14m
Na, vyniotinis nesigavo toks, koks pavaizduota paveiksliuke, nors is pradziu viskas lyg ir isejo, taciau kai reikejo sokoladiniu kremu aptepti daug kremo isbego, pagalvojau gal butu buve protingiau aptepus ideti i saldytuva, kad apstingtu ir tada suvynioti. Gavosi manau siek tiek maziau. Dabar laukiu kol uzstings, tad apie skoni negaliu pasakyti  Šypsena
2012-04-28
Kara
Nelabai gavosi.. arba biskvito reikia dvigubą porciją daryti, arba nežinau.. nes prilimpa prie kepimo popieriaus ir atkrapštyti neina.. 2 kart kepiau.. nesigavo nei kart.. viskas prilimpa, suplyšta ir nesigauna.. nors kremas skanus..

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

mielinės pynutes su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis
Mielinės pynutės su uogomis. Detalus aprašymas ir aiškios mielinių pynučių gamybos nuotraukos.
pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
Pyragas su slyvomis
krepseliai su varskes idaru ir braskemis
Krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis
Tartalečių krepšeliai su varškės įdaru ir braškėmis apšlaktytomis želatina.
pyragas su konservuotais persikais
Pyragas su konservuotais persikais
Pyragas su konservuotais persikais. Skanus pyragas su grietinės ir cukraus pūdros kremu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.