Naminis natūralus jogurtas

naminis jogurtas su bananais
Mums reikės:
1 l pieno
1 g. pakelis sausų jogurto bakterijų (raugo)
uogienės ar kitų pagardų pagal skonį
Gaminame. Naminis natūralus jogurtas

1 l pieno pakaitinamas iki 93 - 95 C temperatūros ir išlaikomas toje temperatūroje apie 5 min. arba užvirinamas be išlaikymo. Pienas atvėsinamas iki 45 C temperatūros (kad greičiau atvėstų, galima indo išorinį paviršių vėsinti šaltu vandeniu). Kai pienas atvėsta iki reikiamos temperatūros, suberiamas 1 pakelis jogurto raugo, kelias minutes intensyviai maišoma, kad raugas vienodai pasiskirstytų.naminis jogurtas su mandarinais

Rauginama 43-44 C temperatūroje apie 6-8 val. Geriausias rezultatas gaunamas jogurtą rauginant specialiame jogurto termostate, susukus į rankšluostį ar supylus į termosą ir padėjus prie radiatoriaus ar kitos šiltos vietos. Po 6-8 val., jei buvo laikomasi  išvardintų instrukcijų, gaunamas jogurtas.

Pienui surūgus, konsistencija tampa tiršta, kabinama šaukštu, rūgštaus skonio. Jei jogurtas nesurūgo - dar 30 min. ar 1 val. paliekamas šiltoje vietoje ir vėl tikrinamas. Po rauginimo naminis jogurtas atšaldomas šaldytuve.naminis jogurtas su uogiene Ragaujamas atšaldytas ir jei pageidaujama pagardintas norima uogiene, vaisiais ar kt..

Naminį natūralų jogurtą galima valgyti vieną arba naudoti salotoms ar padažams vietoj grietinės. Skanaus.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Danutei Marušauskienei

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas