patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šalti padažai

Naminis natūralus jogurtas

naminis jogurtas su bananais
Mums reikės:
1 l pieno
1 g. pakelis sausų jogurto bakterijų (raugo)
uogienės ar kitų pagardų pagal skonį
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Tzatziki (Graikiškas padažas)

tzatziki
Mums reikės:
300 ml natūralaus tiršto jogurto
1 ilgo agurko
2-3 skiltelių česnako
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
žalumynų (krapų,petražolių,mėtų lapelių)
Receptas, gaminimas

Gvakamolės (guacamole) padažas

gvakamoles guacamole padazas
Mums reikės:
2 sunokusių avokadų
2-3 skiltelių česnako
2 -3 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
žiupsnelio šviežių kalendrų lapų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Baziliko padažas

baziliko padazas
Mums reikės:
220 g majonezo
2 arb. šaukštelių balto vyno acto
0,5 arb. šaukštelio cukraus
0,5 arb. šaukštelio druskos
15 g baziliko
Receptas, gaminimas

Pesto padažas

pesto padazas
Mums reikės:
50 g parmezano sūrio
3 valg. šaukštų kedro riešutų
2-3 skiltelių česnako
100 ml alyvuogių aliejaus
50 g šviežio baziliko
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Naminis pomidorų padažas

naminis pomidoru padazas
Mums reikės:
1 kg "mėsingų" pomidorų
30 ml acto 9 %
70 g cukraus
10 g druskos
maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tzatziki
Tzatziki (Graikiškas padažas)
Tzatziki (Graikiškas padažas). Šaltas jogurto padažas su agurkais, česnakais, prieskoniais bei žalumynais.
naminis pomidoru padazas
Naminis pomidorų padažas
Naminis pomidorų padažas. Pasigaminkime gero, skanaus ir sveiko pomidorų padažo.
pesto padazas
Pesto padažas
Pesto padažas. Smulkinto česnako, baziliko, kedro riešutų, alyvuogių aliejaus ir parmezano sūrio padažas.
baziliko padazas
Baziliko padažas
Baziliko padažas. Padažas iš baziliko, majonezo, vyno acto ir druskos bei cukraus.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena