patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šalti padažai

Naminis natūralus jogurtas

naminis jogurtas su bananais
Mums reikės:
1 l pieno
1 g. pakelis sausų jogurto bakterijų (raugo)
uogienės ar kitų pagardų pagal skonį
Receptas, gaminimas

Tzatziki (Graikiškas padažas)

tzatziki
Mums reikės:
300 ml natūralaus tiršto jogurto
1 ilgo agurko
2-3 skiltelių česnako
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
žalumynų (krapų,petražolių,mėtų lapelių)
Receptas, gaminimas

Gvakamolės (guacamole) padažas

gvakamoles guacamole padazas
Mums reikės:
2 sunokusių avokadų
2-3 skiltelių česnako
2 -3 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
žiupsnelio šviežių kalendrų lapų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Baziliko padažas

baziliko padazas
Mums reikės:
220 g majonezo
2 arb. šaukštelių balto vyno acto
0,5 arb. šaukštelio cukraus
0,5 arb. šaukštelio druskos
15 g baziliko
Receptas, gaminimas

Pesto padažas

pesto padazas
Mums reikės:
50 g parmezano sūrio
3 valg. šaukštų kedro riešutų
2-3 skiltelių česnako
100 ml alyvuogių aliejaus
50 g šviežio baziliko
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Naminis pomidorų padažas

naminis pomidoru padazas
Mums reikės:
1 kg "mėsingų" pomidorų
30 ml acto 9 %
70 g cukraus
10 g druskos
maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

naminis pomidoru padazas
Naminis pomidorų padažas
Naminis pomidorų padažas. Pasigaminkime gero, skanaus ir sveiko pomidorų padažo.
tzatziki
Tzatziki (Graikiškas padažas)
Tzatziki (Graikiškas padažas). Šaltas jogurto padažas su agurkais, česnakais, prieskoniais bei žalumynais.
gvakamoles guacamole padazas
Gvakamolės (guacamole) padažas
Gvakamolės (guacamole) padažas. Avokadų padažas su česnakais ir citrinos sulitmis, pagardintas kalendrų lapeliais, druska, pipirais.
pesto padazas
Pesto padažas
Pesto padažas. Smulkinto česnako, baziliko, kedro riešutų, alyvuogių aliejaus ir parmezano sūrio padažas.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.