patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Avokadas įdarytas krevetėmis

avodas idarytas krevetemis Mums reikės:
2 avokadų
400 g krevečių
6 pomidorų
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų  vyno  acto
2 arb. šaukštelių Dižono garstyčių
1-2 arb. šaukštelių cukraus
gūželės salotų
druskos
pipirų
alyvuogių papuošimui

Gaminame. Avokadas įdarytas krevetėmis
Krevetės paverdame 3 min. pasūdytame vandenyje, nuvarviname ir perpjauname per pusę.
Avokadą perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir gražiai išskobiame vidų. Avokado minkštimą supjaustome nedideliais kubeliais. Pomidorus supjaustome gabaliukais, salotas suplėšome rankomis. Viską atsargiai sumaišome.
Alyvuogių aliejų, vyno actą,  garstyčias, cukrų, druką, pipirus sumaišome, gerai išplakame ir užpilame ant salotų. Masę dedame į avokadų puseles, papuošiame alyvuogėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos vyniotinis su grybais ir paprika
Vištienos vyniotinis su grybais ir paprika
Virtas ir apkeptas vištienos vyniotinis su grybais, paprika, fermentiniu sūriu ir kiaušiniais.
spinatu ir braskiu uzkandele
Špinatų ir braškių užkandėlė
Šviežių špinatų ir braškių užkandėlė su graikiškais riešutais, balzaminio acto, cukraus ir aliejaus padažu.
cukiniju uzkandele
Cukinijų užkandėlė
Apkepintų cukinijų užkandėlė su tarkuotu fermentiniu sūriu ir morkomis paskanintomis majonezu ir česnaku.
kumpio ir cukiniju uzkandele
Kumpio ir cukinijų užkandėlė
Plonai pjaustyto kumpio ir apkepintų cukinijų užkandėlė su raudonojo vyno acto, medaus, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, čiobrelių padažu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.