patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Baklažanų užkandėlė su graikiškais riešutais

baklazanu uzkandele su graikiskais riesutais Mums reikės:
3 baklažanų
1 stiklinės išlukštentų graikiškų riešutų
3 skiltelių česnako
majonezo
aliejaus
petražolių, krapų
druskos

Gaminame. Baklažanų užkandėlė su graikiškais riešutais
Baklažanus supjaustome išilgai 0,5 cm storio juostelėmis, sudedame į pasūdytą vandenį ir paliekame pusvalandžiui. Baklažanų juosteles nusausiname ir apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.
Graikiškus riešutus susmulkiname arba sutriname blenderiu. Krapus, petražoles susmulkiname, sumaišome su riešutais, įberiame druskos, įdedame truputį majonezo (masė turi būti tiršta). Masę tepame ant baklažanų juostelių ir susukame suktinukus arba perliankiame pusiau. Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lavaso uzkandele su varske ir zalumynais
Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais
Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais
avodas idarytas krevetemis
Avokadas įdarytas krevetėmis
Avokadas įdarytas krevetėmis bei pomidorais. Subtilaus skonio, lengvas ir išvaizdus užkandis.
kumpio ir cukiniju uzkandele
Kumpio ir cukinijų užkandėlė
Plonai pjaustyto kumpio ir apkepintų cukinijų užkandėlė su raudonojo vyno acto, medaus, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, čiobrelių padažu.
pupeliu ir grybu pastetas
Pupelių ir grybų paštetas
Pupelių ir grybų paštetas. Vegetariškas paštetas su grybais, pupelėmis, svogūnais, česnakais bei prieskoniais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.