Kepenėlių pašteto vyniotinis

kepeneliu pasteto viniotinis
Mums reikės:
500 g kepenėlių
200 g sviesto
100 g svogūnų
60 g grietinėlės
2-3 valg. šaukštų aliejaus
2 lauro lapelių
druskos, pipirų
petražolių
Gaminame. Kepenėlių pašteto vyniotinis
Kepenėles nuplauname, nupjaustome plėves ir supjaustome gabaliukais. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname, sudedame kepenėles  ir apkepiname. Pabarstome druska, pipirais, įpilame truputį vandens, įdedame lauro lapelius ir patroškiname. Svogūnus supjaustome  ir pakepiname aliejuje, kol pasidaro auksinės spalvos. Atvėsusias kepenėles ir svogūnus permalame mėsmale. Į kepenėlių masę supilame grietinėlę, gerai išmaišome ir dar kartą permalame mėsmale. Įdedame 100 g minkšto sviesto ir viską išplakame mikseriu. Gautą masę išklojame ant maistinės plėvelės 0,5 – 1 cm storio sluoksniu ir dedame į šaldytuvą 30 - 40 min. Į likusį sviestą įberiame truputį druskos, pipirų ir sumaišome su smulkintomis petražolėmis. Ant kepenėlių sluoksnio užtepame sviesto sluoksnį, atsargiai suvyniojame vyniotinį ir dedame į šaldytuvą, kad sukietėtų. Kepenėlių pašteto vyniotinis supjaustomas riekelėmis ir patiekiamas kaip šaltas užkandis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas