Kiaulienos šaltiena

kiaulienos saltiena
Mums reikės:
1 kg kiaulės kojos
300 g liesos kiaulienos
1,5-2 l vandens
1 svogūno
1 morkos arba gabalėlio saliero
2 vnt. lauro lapų
druskos, juodųjų pipirų grūdelių
petražolių
Gaminame. Kiaulienos šaltiena
Mėsą švariai nuplauname, sudedame į šaltą vandenį, kai užverda nugraibome putas, sudedame prieskonines daržoves, druską, pipirus ir verdame ant silpnos ugnies 3-4 val. Išvirusią mėsą išimame iš sultinio, supjaustome gabaliukais, sultinį perkošiame. Ant dubenio dugno dedame virtos morkos griežinėlius, petražoles, sudedame mėsą ir užpilame sultiniu. Pravėsusi šaltiena dedama į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Sustingusi šaltiena išverčiama į lėkštę ir papuošiama petražolės šakele. Kiaulienos šaltiena paruošta. Prie šaltienos tinka krienai, majonezas. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas