patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos

Gaminame. Marinuotas liežuvis su daržovėmis
Į puodą sudedamos nuvalytos daržovės, prieskoniai, veršienos ar jautienos liežuvis, įpilama vandens ir verdama daržovių sultinyje 1,5-2 val., kol suminkštėja. Veršienos liežuvis verda trumpiau apie 1,5 val., jautienos liežuvis verda 2-2,5 val. Išviręs liežuvis panardinamas į šaltą vandenį ir nulupamas.

Marinatui:
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
1 nedidelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
200 ml alyvuogių aliejaus
200 ml balto vyno acto 6 proc.
1-2 valg. š. kaparėlių
1 arb. š. neaštrių garstyčių
druskos, cukraus
petražolių.

Paprikos išvalomos ir supjaustomos mažais kubeliais. Svogūnas, česnakas nuvalomi ir susmulkinami.Į dubenį supilamas vyno actas, įberiama druskos, cukraus (pagal skonį), maišant pamažu supilamas alyvuogių aliejus, įdedama garstyčių ir gerai išmaišoma. Sudedamos supjaustytos daržovės, kaparėliai ir išmaišoma.

Liežuvis supjaustomas riekelėmis, užpilamas marinatu su daržovėmis ir kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Patiekiant, marinuotas liežuvis su daržovėmis, pabarstomas smulkintomis petražolėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kumpio suktinukai su idaru
Kumpio suktinukai su įdaru
Kumpio suktinukai su kiaušinių, lydytų sūrelių, česnako, majonezo, prieskonių įdaru.
vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte
Vištienos ir daržovių užpiltinė kiaušinio lukšte. Šaltas užkandis, kuris puikiai papuošia šv. Velyku ar vaišių stalą
pupeliu ir grybu pastetas
Pupelių ir grybų paštetas
Pupelių ir grybų paštetas. Vegetariškas paštetas su grybais, pupelėmis, svogūnais, česnakais bei prieskoniais.
kiaulienos saltiena
Kiaulienos šaltiena
Tradicinė, lietuviška virta šaltiena su kiauliena, svogūnais, morkomis, petražolėmis. Pagardinta druska, pipirais, lauro lapais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.