patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos

Gaminame. Marinuotas liežuvis su daržovėmis
Į puodą sudedamos nuvalytos daržovės, prieskoniai, veršienos ar jautienos liežuvis, įpilama vandens ir verdama daržovių sultinyje 1,5-2 val., kol suminkštėja. Veršienos liežuvis verda trumpiau apie 1,5 val., jautienos liežuvis verda 2-2,5 val. Išviręs liežuvis panardinamas į šaltą vandenį ir nulupamas.

Marinatui:
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
1 nedidelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
200 ml alyvuogių aliejaus
200 ml balto vyno acto 6 proc.
1-2 valg. š. kaparėlių
1 arb. š. neaštrių garstyčių
druskos, cukraus
petražolių.

Paprikos išvalomos ir supjaustomos mažais kubeliais. Svogūnas, česnakas nuvalomi ir susmulkinami.Į dubenį supilamas vyno actas, įberiama druskos, cukraus (pagal skonį), maišant pamažu supilamas alyvuogių aliejus, įdedama garstyčių ir gerai išmaišoma. Sudedamos supjaustytos daržovės, kaparėliai ir išmaišoma.

Liežuvis supjaustomas riekelėmis, užpilamas marinatu su daržovėmis ir kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Patiekiant, marinuotas liežuvis su daržovėmis, pabarstomas smulkintomis petražolėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

meliono ir kumpio uzkandele
Meliono ir kumpio užkandėlė
Meliono ir kumpio užkandėlė. Meliono skiltelės apvyniotos kumpio juostelėmis ir pagardintos druska, pipirais, žalumynais.
kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė
Lengva ir skani kepenėlių, burokėlių, avokado, salotų lapų užkandėlė.
kepeneliu pasteto viniotinis
Kepenėlių pašteto vyniotinis
Kepenėlių pašteto vyniotinis su sviestu ir žalumynais.
virtas liezuvis
Virtas liežuvis
Virtas jautienos liežuvis. Pamarinuotas jautienos liežuvis virtas daržovių ir prieskonių buljone. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena