patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos

Gaminame. Marinuotas liežuvis su daržovėmis
Į puodą sudedamos nuvalytos daržovės, prieskoniai, veršienos ar jautienos liežuvis, įpilama vandens ir verdama daržovių sultinyje 1,5-2 val., kol suminkštėja. Veršienos liežuvis verda trumpiau apie 1,5 val., jautienos liežuvis verda 2-2,5 val. Išviręs liežuvis panardinamas į šaltą vandenį ir nulupamas.

Marinatui:
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
1 nedidelio svogūno
2-3 skiltelių česnako
200 ml alyvuogių aliejaus
200 ml balto vyno acto 6 proc.
1-2 valg. š. kaparėlių
1 arb. š. neaštrių garstyčių
druskos, cukraus
petražolių.

Paprikos išvalomos ir supjaustomos mažais kubeliais. Svogūnas, česnakas nuvalomi ir susmulkinami.Į dubenį supilamas vyno actas, įberiama druskos, cukraus (pagal skonį), maišant pamažu supilamas alyvuogių aliejus, įdedama garstyčių ir gerai išmaišoma. Sudedamos supjaustytos daržovės, kaparėliai ir išmaišoma.

Liežuvis supjaustomas riekelėmis, užpilamas marinatu su daržovėmis ir kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Patiekiant, marinuotas liežuvis su daržovėmis, pabarstomas smulkintomis petražolėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kumpio suktinukai su idaru
Kumpio suktinukai su įdaru
Kumpio suktinukai su kiaušinių, lydytų sūrelių, česnako, majonezo, prieskonių įdaru.
lavaso uzkandele su varske ir zalumynais
Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais
Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais
baklazanu uzkandele su graikiskais riesutais
Baklažanų užkandėlė su graikiškais riešutais
Baklažanų užkandėlė su graikiškais riešutais. Keptos baklažanų juostelės įdarytos krapų, petražolių, graikiškų riešutų bei majonezo įdaru.
keptos duonos uzkandele
Keptos duonos užkandėlė
Keptos duonos, fermentinio sūrio, kiaušinių, česnako ir majonezo užkandėlė.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena