patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Netikras zuikis

netikras zuikis Mums reikės:
1 kg kiaulienos faršo
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų džiuvėsėlių
2 valg. šaukštų manų kruopų
2 valg. šaukštų grietinės
saujos džiovintų slyvų (be kauliukų)
saujos džiovintų abrikosų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Netikras zuikis su džiovintais vaisiais
Į faršą, skirtą zuikiui, įmušame kiaušinius, suberiame džiūvėsėlius, manų kruopas, įdedame grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min.netikras zuikis 1
Iš paruošto faršo suformuojame netikrą zuikį, išilgai zuikio padarome griovelį, į kurį išdėliojame nusausintus džiovintus vaisius.netikras zuikis 2
Viską gražiai užspaudžiame faršu ir suformuojame norimos formos netikrą kiaulienos faršo zuikį. Galima netikro zuikio viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu, tada kiaulienos faršo netikras zuikis gražiau apkepa. Dedame į kepimo skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis. Skanaus.

Komentarai

2016-11-04
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
2015-01-06
Giedre
Kepu tik pagal šį receptą. Puikus ir labai skanus Šypsena rekomenduoju. Myliu
2014-02-03
coliuke
Dariau viską, kaip nurodyta recepte, gavosi puikiai, buvo labai skanu, manau, kepsiu dar ne kartą. Džiovinti vaisiai būtent ir priduoda skonį ir drėgmę, aš irgi dar razinų įdėjau, manau, kuo įvairesnių tų džiovintų vaisių, tuo skaniau  Šypsena
2014-01-01
patiekalu-receptai.lt
Naudokite kokybišką mėsos faršą, gerus ingredientus, gerai išminkykite ir "netikras zuikis" bus skanus. Džiovintų vaisių kiekis įtakoja skonį ir šiek tiek kepimo laiką.
2013-12-31
kepiau
kepiau- be vaisiu- gal visa esme vaisiuose? dejau kupinus saukstus 2 manu, 2 dziuveseliu, 2 didelius plaktus kiausinius 2 grietines- 200C beveik 45min... labai jauciasi kad yra daug priemaisu (manai dziuvesiai) riebaliukai visi istekejo, gavosi sausi- gal vaisiai dregme padaro?nezinau- vyras sake - nedaryk daugiau...
2013-07-16
Jaunėlė
Nepaprastai skanu, gavosi puikiai tik aš dar įdėjau džiovintų spanguolių ir razinų. Ačiū už receptą.  Mirktelti
2013-06-13
As
Labai labai skanus zuikis, kepu tankiai, labai aciu uz recepta...
2012-12-02
meilute
labai skanus zuikis: D
2011-01-31
patiekalu-receptai.lt
Manų kruopos suriša netikrą zuikį, bet jūs savo nuožiūra galite jų ir nenaudoti Mirktelti
2011-01-30
mika
Nu tikrai su vaisiais viduje graziai atrodo. Bet jei dedas dziuvesiai, kam dar manu?
2010-04-07
Sandra
mmm, zymiai skaniau netikras zuikis keptas namie nei pirktiniai chemijos prifarsiruoti mesos gaminiai.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

meliono ir kumpio uzkandele
Meliono ir kumpio užkandėlė
Meliono ir kumpio užkandėlė. Meliono skiltelės apvyniotos kumpio juostelėmis ir pagardintos druska, pipirais, žalumynais.
kumpio ir cukiniju uzkandele
Kumpio ir cukinijų užkandėlė
Plonai pjaustyto kumpio ir apkepintų cukinijų užkandėlė su raudonojo vyno acto, medaus, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, čiobrelių padažu.
vistienos kepeneliu pastetas
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas su kiaulienos šonine, sviestu, daržovėmis. Pagardintas čiobreliais.
kiaulienos saltiena
Kiaulienos šaltiena
Tradicinė, lietuviška virta šaltiena su kiauliena, svogūnais, morkomis, petražolėmis. Pagardinta druska, pipirais, lauro lapais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.