patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Netikras zuikis

netikras zuikis Mums reikės:
1 kg kiaulienos faršo
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų džiuvėsėlių
2 valg. šaukštų manų kruopų
2 valg. šaukštų grietinės
saujos džiovintų slyvų (be kauliukų)
saujos džiovintų abrikosų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Netikras zuikis su džiovintais vaisiais
Į faršą, skirtą zuikiui, įmušame kiaušinius, suberiame džiūvėsėlius, manų kruopas, įdedame grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min.netikras zuikis 1
Iš paruošto faršo suformuojame netikrą zuikį, išilgai zuikio padarome griovelį, į kurį išdėliojame nusausintus džiovintus vaisius.netikras zuikis 2
Viską gražiai užspaudžiame faršu ir suformuojame norimos formos netikrą kiaulienos faršo zuikį. Galima netikro zuikio viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu, tada kiaulienos faršo netikras zuikis gražiau apkepa. Dedame į kepimo skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis. Skanaus.

Komentarai

2016-11-04
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
2015-01-06
Giedre
Kepu tik pagal šį receptą. Puikus ir labai skanus Šypsena rekomenduoju. Myliu
2014-02-03
coliuke
Dariau viską, kaip nurodyta recepte, gavosi puikiai, buvo labai skanu, manau, kepsiu dar ne kartą. Džiovinti vaisiai būtent ir priduoda skonį ir drėgmę, aš irgi dar razinų įdėjau, manau, kuo įvairesnių tų džiovintų vaisių, tuo skaniau  Šypsena
2014-01-01
patiekalu-receptai.lt
Naudokite kokybišką mėsos faršą, gerus ingredientus, gerai išminkykite ir "netikras zuikis" bus skanus. Džiovintų vaisių kiekis įtakoja skonį ir šiek tiek kepimo laiką.
2013-12-31
kepiau
kepiau- be vaisiu- gal visa esme vaisiuose? dejau kupinus saukstus 2 manu, 2 dziuveseliu, 2 didelius plaktus kiausinius 2 grietines- 200C beveik 45min... labai jauciasi kad yra daug priemaisu (manai dziuvesiai) riebaliukai visi istekejo, gavosi sausi- gal vaisiai dregme padaro?nezinau- vyras sake - nedaryk daugiau...
2013-07-16
Jaunėlė
Nepaprastai skanu, gavosi puikiai tik aš dar įdėjau džiovintų spanguolių ir razinų. Ačiū už receptą.  Mirktelti
2013-06-13
As
Labai labai skanus zuikis, kepu tankiai, labai aciu uz recepta...
2012-12-02
meilute
labai skanus zuikis: D
2011-01-31
patiekalu-receptai.lt
Manų kruopos suriša netikrą zuikį, bet jūs savo nuožiūra galite jų ir nenaudoti Mirktelti
2011-01-30
mika
Nu tikrai su vaisiais viduje graziai atrodo. Bet jei dedas dziuvesiai, kam dar manu?
2010-04-07
Sandra
mmm, zymiai skaniau netikras zuikis keptas namie nei pirktiniai chemijos prifarsiruoti mesos gaminiai.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

virtos kiauliu ausys
Virtos kiaulių ausys
Virtos kiaulių ausys - puikus užkandis prie alaus.
astrus vistienos sparneliai
Aštrūs vištienos sparneliai
Kepti, aštrūs vištienos sparneliai su žolelėmis ir čili pipirais. Puikus užkandis prie alaus.
vistienos vyniotinis su grybais ir paprika
Vištienos vyniotinis su grybais ir paprika
Virtas ir apkeptas vištienos vyniotinis su grybais, paprika, fermentiniu sūriu ir kiaušiniais.
vistienos kepeneliu pastetas
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas su kiaulienos šonine, sviestu, daržovėmis. Pagardintas čiobreliais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena