patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Netikras zuikis

netikras zuikis Mums reikės:
1 kg kiaulienos faršo
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų džiuvėsėlių
2 valg. šaukštų manų kruopų
2 valg. šaukštų grietinės
saujos džiovintų slyvų (be kauliukų)
saujos džiovintų abrikosų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Netikras zuikis su džiovintais vaisiais
Į faršą, skirtą zuikiui, įmušame kiaušinius, suberiame džiūvėsėlius, manų kruopas, įdedame grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome. Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min.netikras zuikis 1
Iš paruošto faršo suformuojame netikrą zuikį, išilgai zuikio padarome griovelį, į kurį išdėliojame nusausintus džiovintus vaisius.netikras zuikis 2
Viską gražiai užspaudžiame faršu ir suformuojame norimos formos netikrą kiaulienos faršo zuikį. Galima netikro zuikio viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu, tada kiaulienos faršo netikras zuikis gražiau apkepa. Dedame į kepimo skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis. Skanaus.

Komentarai

2015-01-06
Giedre
Kepu tik pagal šį receptą. Puikus ir labai skanus Šypsena rekomenduoju. Myliu
2014-02-03
coliuke
Dariau viską, kaip nurodyta recepte, gavosi puikiai, buvo labai skanu, manau, kepsiu dar ne kartą. Džiovinti vaisiai būtent ir priduoda skonį ir drėgmę, aš irgi dar razinų įdėjau, manau, kuo įvairesnių tų džiovintų vaisių, tuo skaniau  Šypsena
2014-01-01
patiekalu-receptai.lt
Naudokite kokybišką mėsos faršą, gerus ingredientus, gerai išminkykite ir "netikras zuikis" bus skanus. Džiovintų vaisių kiekis įtakoja skonį ir šiek tiek kepimo laiką.
2013-12-31
kepiau
kepiau- be vaisiu- gal visa esme vaisiuose? dejau kupinus saukstus 2 manu, 2 dziuveseliu, 2 didelius plaktus kiausinius 2 grietines- 200C beveik 45min... labai jauciasi kad yra daug priemaisu (manai dziuvesiai) riebaliukai visi istekejo, gavosi sausi- gal vaisiai dregme padaro?nezinau- vyras sake - nedaryk daugiau...
2013-07-16
Jaunėlė
Nepaprastai skanu, gavosi puikiai tik aš dar įdėjau džiovintų spanguolių ir razinų. Ačiū už receptą.  Mirktelti
2013-06-13
As
Labai labai skanus zuikis, kepu tankiai, labai aciu uz recepta...
2012-12-02
meilute
labai skanus zuikis: D
2011-01-31
patiekalu-receptai.lt
Manų kruopos suriša netikrą zuikį, bet jūs savo nuožiūra galite jų ir nenaudoti Mirktelti
2011-01-30
mika
Nu tikrai su vaisiais viduje graziai atrodo. Bet jei dedas dziuvesiai, kam dar manu?
2010-04-07
Sandra
mmm, zymiai skaniau netikras zuikis keptas namie nei pirktiniai chemijos prifarsiruoti mesos gaminiai.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

avodas idarytas krevetemis
Avokadas įdarytas krevetėmis
Avokadas įdarytas krevetėmis bei pomidorais. Subtilaus skonio, lengvas ir išvaizdus užkandis.
kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė
Lengva ir skani kepenėlių, burokėlių, avokado, salotų lapų užkandėlė.
marinuotas liezuvis su darzovemis
Marinuotas liežuvis su daržovėmis
Virtas ir marinuotas veršienos arba jautienos liežuvis su daržovėmis
keptos duonos uzkandele
Keptos duonos užkandėlė
Keptos duonos, fermentinio sūrio, kiaušinių, česnako ir majonezo užkandėlė.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Dalia
Labai labai skanu! Nepaisant to, jog mėlynių uogienės nemėgstu, labai patiko Šypsena
Laima
Aš vietoje grietinėlės standiklio dėjau šitam kremo kiekiui 10g. želatinos. Gavosi puikiai. Šypsena
Asta
Labai patiko, labai skanu. Pagal si recepta gaminu jau kelinta syki, visai seimynai skanu.
Rasa
Greitas, gal ir skanus tortukas, bet bandysiu i varske det maziau cukraus, juk jau zefyrai labai saldūs.
Renata
Net seilė nutįso, kaip skanu Šypsena kepsiu brolio gimtadieniui, tada parašysiu, kaip sekėsi. Šypsena