patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šaltų užkandžių receptai

Šalti užkandžiai, šaltų užkandžių patiekalai, patiekalų receptai su nuotraukomis.

Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte

vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Mums reikės:
10 kiaušinių
300 g vištienos filė
250-300 ml vištienos sultinio
2-3 valg. š. želatinos
2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
1 morkos
1 svogūno
druskos
žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis
Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos
Receptas, gaminimas

Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais

lavaso uzkandele su varske ir zalumynais
Mums reikės:
Lavašo
400 g varškės
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
kelių svogūno laiškų
pundelio petražolių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos

kiausiniu ir svogunu laisku salotos
Mums reikės:
4 kietai virtų kiaušinių;
3 - 4 valgomų šaukštų grietinės arba majonezo;
pundelio svogūnų laiškų;
žiupsnelio druskos.
Receptas, gaminimas

Pupelių ir grybų paštetas

pupeliu ir grybu pastetas
Mums reikės:
200 g virtų raudonųjų pupelių
200 g virtų grybų
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos kepenėlių paštetas (2)

vistienos kepeneliu pastetas
Mums reikės:
500 g vištienos kepenėlių
200 g kiaulienos šoninės
100 g sviesto
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus
Receptas, gaminimas

Mėsos vyniotinis su kiaušiniais

mesos vyniotinis su kiausiniais
Mums reikės:
250 g kiaulienos faršo
250 g jautienos faršo
5 kiaušinių
1 rauginto agurko
1 morkos
1 arb. šaukštelių šafrano
1 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
1 trynio (aptepimui)
pundelio šviežių krapų
pundelio šviežios kalendros
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Pomidorų ir sūrio užkandėlė

pomidoru ir surio uzkandele
Mums reikės:
500 g pomidorų (miltingų)
100 g kieto fermentinio sūrio
2-3 skiltelių česnako
majonezo
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių pašteto vyniotinis

kepeneliu pasteto viniotinis
Mums reikės:
500 g kepenėlių
200 g sviesto
100 g svogūnų
60 g grietinėlės
2-3 valg. šaukštų aliejaus
2 lauro lapelių
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė

kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Mums reikės:
2 virtų burokėlių
400 g vištienos kepenėlių
1 avokado
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
salotų lapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

marinuotas liezuvis su darzovemis
Marinuotas liežuvis su daržovėmis
Virtas ir marinuotas veršienos arba jautienos liežuvis su daržovėmis
avodas idarytas krevetemis
Avokadas įdarytas krevetėmis
Avokadas įdarytas krevetėmis bei pomidorais. Subtilaus skonio, lengvas ir išvaizdus užkandis.
kumpio suktinukai su idaru
Kumpio suktinukai su įdaru
Kumpio suktinukai su kiaušinių, lydytų sūrelių, česnako, majonezo, prieskonių įdaru.
kiaulienos saltiena
Kiaulienos šaltiena
Tradicinė, lietuviška virta šaltiena su kiauliena, svogūnais, morkomis, petražolėmis. Pagardinta druska, pipirais, lauro lapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.