patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šaltų užkandžių receptai

Šalti užkandžiai, šaltų užkandžių patiekalai, patiekalų receptai su nuotraukomis.

Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais

lavaso uzkandele su varske ir zalumynais
Mums reikės:
Lavašo
400 g varškės
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
kelių svogūno laiškų
pundelio petražolių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte (1)

vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Mums reikės:
10 kiaušinių
300 g vištienos filė
250-300 ml vištienos sultinio
2-3 valg. š. želatinos
2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
1 morkos
1 svogūno
druskos
žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)
Receptas, gaminimas

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis
Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos
Receptas, gaminimas

Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos

kiausiniu ir svogunu laisku salotos
Mums reikės:
4 kietai virtų kiaušinių;
3 - 4 valgomų šaukštų grietinės arba majonezo;
pundelio svogūnų laiškų;
žiupsnelio druskos.
Receptas, gaminimas

Pupelių ir grybų paštetas

pupeliu ir grybu pastetas
Mums reikės:
200 g virtų raudonųjų pupelių
200 g virtų grybų
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos kepenėlių paštetas (2)

vistienos kepeneliu pastetas
Mums reikės:
500 g vištienos kepenėlių
200 g kiaulienos šoninės
100 g sviesto
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus
Receptas, gaminimas

Mėsos vyniotinis su kiaušiniais

mesos vyniotinis su kiausiniais
Mums reikės:
250 g kiaulienos faršo
250 g jautienos faršo
5 kiaušinių
1 rauginto agurko
1 morkos
1 arb. šaukštelių šafrano
1 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
1 trynio (aptepimui)
pundelio šviežių krapų
pundelio šviežios kalendros
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Pomidorų ir sūrio užkandėlė

pomidoru ir surio uzkandele
Mums reikės:
500 g pomidorų (miltingų)
100 g kieto fermentinio sūrio
2-3 skiltelių česnako
majonezo
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių pašteto vyniotinis

kepeneliu pasteto viniotinis
Mums reikės:
500 g kepenėlių
200 g sviesto
100 g svogūnų
60 g grietinėlės
2-3 valg. šaukštų aliejaus
2 lauro lapelių
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė

kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Mums reikės:
2 virtų burokėlių
400 g vištienos kepenėlių
1 avokado
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
salotų lapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

netikras zuikis
Netikras zuikis
Netikras zuikis iš kiaulienos faršo su džiovintais abrikosais ir slyvomis.
virtos kiauliu ausys
Virtos kiaulių ausys
Virtos kiaulių ausys - puikus užkandis prie alaus.
pomidoru ir surio uzkandele
Pomidorų ir sūrio užkandėlė
Pjaustytų griežinėliais pomidorų ir tarkuoto fermentinio sūrio su česnaku užkandėlė.
spinatu ir braskiu uzkandele
Špinatų ir braškių užkandėlė
Šviežių špinatų ir braškių užkandėlė su graikiškais riešutais, balzaminio acto, cukraus ir aliejaus padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Karolina
Tikrai labai skanu ir iskepiau visai šeimai Juokas
anonimas
Kad vedarai netrukinetu ir neisbegtu bei butu grazios apvalios plonos formos, juos reikia prikimstus ideti i verdancio vandens puoda po viena ir su mentele graziai sulyginti kol jie igaus grazia tolygia apvalia mase, isimti ir isdelioti i skarda, bekepant tankiai susmaigstyti su dantu krapstukais ir palikti kol apkeps viena puse, ta pati padaryti ant apverstos puses, rezultatas super gaunasi.
Laura
Labai paprastai padaromi, taciau labai nepaprasti ciburekai  Šypsena ypac jei dar idedi meiles prieskonio  Myliu Juokas tikrai visai seimai patiko Šypsena
Natasa
ziauriai skanus. Gaminau 100 kartu... Nerealus Juokas
Muledija
Sudomino pasiūlymas įdėti virtą bulvę. Išbandysiu.