patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šaltų užkandžių receptai

Šalti užkandžiai, šaltų užkandžių patiekalai, patiekalų receptai su nuotraukomis.

Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte

vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Mums reikės:
10 kiaušinių
300 g vištienos filė
250-300 ml vištienos sultinio
2-3 valg. š. želatinos
2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
1 morkos
1 svogūno
druskos
žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis
Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos
Receptas, gaminimas

Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais

lavaso uzkandele su varske ir zalumynais
Mums reikės:
Lavašo
400 g varškės
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
kelių svogūno laiškų
pundelio petražolių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos

kiausiniu ir svogunu laisku salotos
Mums reikės:
4 kietai virtų kiaušinių;
3 - 4 valgomų šaukštų grietinės arba majonezo;
pundelio svogūnų laiškų;
žiupsnelio druskos.
Receptas, gaminimas

Pupelių ir grybų paštetas

pupeliu ir grybu pastetas
Mums reikės:
200 g virtų raudonųjų pupelių
200 g virtų grybų
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos kepenėlių paštetas (2)

vistienos kepeneliu pastetas
Mums reikės:
500 g vištienos kepenėlių
200 g kiaulienos šoninės
100 g sviesto
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus
Receptas, gaminimas

Mėsos vyniotinis su kiaušiniais

mesos vyniotinis su kiausiniais
Mums reikės:
250 g kiaulienos faršo
250 g jautienos faršo
5 kiaušinių
1 rauginto agurko
1 morkos
1 arb. šaukštelių šafrano
1 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
1 trynio (aptepimui)
pundelio šviežių krapų
pundelio šviežios kalendros
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Pomidorų ir sūrio užkandėlė

pomidoru ir surio uzkandele
Mums reikės:
500 g pomidorų (miltingų)
100 g kieto fermentinio sūrio
2-3 skiltelių česnako
majonezo
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių pašteto vyniotinis

kepeneliu pasteto viniotinis
Mums reikės:
500 g kepenėlių
200 g sviesto
100 g svogūnų
60 g grietinėlės
2-3 valg. šaukštų aliejaus
2 lauro lapelių
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė

kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Mums reikės:
2 virtų burokėlių
400 g vištienos kepenėlių
1 avokado
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
salotų lapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiausiniu ir svogunu laisku salotos
Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos
Kiaušinių ir svogūnų laiškų pavasariu dvelkiančios salotos.
pomidoru ir surio uzkandele
Pomidorų ir sūrio užkandėlė
Pjaustytų griežinėliais pomidorų ir tarkuoto fermentinio sūrio su česnaku užkandėlė.
cukiniju uzkandele
Cukinijų užkandėlė
Apkepintų cukinijų užkandėlė su tarkuotu fermentiniu sūriu ir morkomis paskanintomis majonezu ir česnaku.
kiaulienos saltiena
Kiaulienos šaltiena
Tradicinė, lietuviška virta šaltiena su kiauliena, svogūnais, morkomis, petražolėmis. Pagardinta druska, pipirais, lauro lapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vita
Ačiū už receptą. O ar mėsytė nebūna kieta jeigu iškart dedami rauginti agurkai?
Gitana
Labai skanus tortas. Viskas puikiai pavyko.
patiekalu-receptai.lt
Mėsa iškepa tik nereikia stengtis įdaro įdėti per daug, reikėtų šiek tiek suploti, kad gautusi plokščia, plonesnė forma. Sėkmės.
Lolita
O idaras iskepa? Nebuna zalias? Nes pati tesla aliejuje gan greit tampa traski.
Giedre
Super, visa seimyna patenkinta liko Myliu