patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šaltų užkandžių receptai

Šalti užkandžiai, šaltų užkandžių patiekalai, patiekalų receptai su nuotraukomis.

Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte

vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Mums reikės:
10 kiaušinių
300 g vištienos filė
250-300 ml vištienos sultinio
2-3 valg. š. želatinos
2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
1 morkos
1 svogūno
druskos
žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis
Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos
Receptas, gaminimas

Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais

lavaso uzkandele su varske ir zalumynais
Mums reikės:
Lavašo
400 g varškės
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
kelių svogūno laiškų
pundelio petražolių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos

kiausiniu ir svogunu laisku salotos
Mums reikės:
4 kietai virtų kiaušinių;
3 - 4 valgomų šaukštų grietinės arba majonezo;
pundelio svogūnų laiškų;
žiupsnelio druskos.
Receptas, gaminimas

Pupelių ir grybų paštetas

pupeliu ir grybu pastetas
Mums reikės:
200 g virtų raudonųjų pupelių
200 g virtų grybų
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos kepenėlių paštetas (2)

vistienos kepeneliu pastetas
Mums reikės:
500 g vištienos kepenėlių
200 g kiaulienos šoninės
100 g sviesto
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus
Receptas, gaminimas

Mėsos vyniotinis su kiaušiniais

mesos vyniotinis su kiausiniais
Mums reikės:
250 g kiaulienos faršo
250 g jautienos faršo
5 kiaušinių
1 rauginto agurko
1 morkos
1 arb. šaukštelių šafrano
1 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
1 trynio (aptepimui)
pundelio šviežių krapų
pundelio šviežios kalendros
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Pomidorų ir sūrio užkandėlė

pomidoru ir surio uzkandele
Mums reikės:
500 g pomidorų (miltingų)
100 g kieto fermentinio sūrio
2-3 skiltelių česnako
majonezo
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių pašteto vyniotinis

kepeneliu pasteto viniotinis
Mums reikės:
500 g kepenėlių
200 g sviesto
100 g svogūnų
60 g grietinėlės
2-3 valg. šaukštų aliejaus
2 lauro lapelių
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė

kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Mums reikės:
2 virtų burokėlių
400 g vištienos kepenėlių
1 avokado
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
salotų lapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos vyniotinis su grybais ir paprika
Vištienos vyniotinis su grybais ir paprika
Virtas ir apkeptas vištienos vyniotinis su grybais, paprika, fermentiniu sūriu ir kiaušiniais.
keptos duonos uzkandele
Keptos duonos užkandėlė
Keptos duonos, fermentinio sūrio, kiaušinių, česnako ir majonezo užkandėlė.
spinatu ir braskiu uzkandele
Špinatų ir braškių užkandėlė
Šviežių špinatų ir braškių užkandėlė su graikiškais riešutais, balzaminio acto, cukraus ir aliejaus padažu.
meliono ir kumpio uzkandele
Meliono ir kumpio užkandėlė
Meliono ir kumpio užkandėlė. Meliono skiltelės apvyniotos kumpio juostelėmis ir pagardintos druska, pipirais, žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena