patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šaltų užkandžių receptai

Šalti užkandžiai, šaltų užkandžių patiekalai, patiekalų receptai su nuotraukomis.

Lavašo užkandėlė su varške ir žalumynais

lavaso uzkandele su varske ir zalumynais
Mums reikės:
Lavašo
400 g varškės
1 kiaušinio
1 skiltelės česnako
kelių svogūno laiškų
pundelio petražolių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte (1)

vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Mums reikės:
10 kiaušinių
300 g vištienos filė
250-300 ml vištienos sultinio
2-3 valg. š. želatinos
2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
1 morkos
1 svogūno
druskos
žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)
Receptas, gaminimas

Marinuotas liežuvis su daržovėmis

marinuotas liezuvis su darzovemis
Mums reikės:
1 veršienos arba jautienos liežuvio
1 morkos
1 svogūno
1 poro
1 saliero stiebo
2 lauro lapų
kvepiančiųjų, juodųjų pipirų grūdelių
druskos
Receptas, gaminimas

Kiaušinių ir svogūnų laiškų salotos

kiausiniu ir svogunu laisku salotos
Mums reikės:
4 kietai virtų kiaušinių;
3 - 4 valgomų šaukštų grietinės arba majonezo;
pundelio svogūnų laiškų;
žiupsnelio druskos.
Receptas, gaminimas

Pupelių ir grybų paštetas

pupeliu ir grybu pastetas
Mums reikės:
200 g virtų raudonųjų pupelių
200 g virtų grybų
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vištienos kepenėlių paštetas (2)

vistienos kepeneliu pastetas
Mums reikės:
500 g vištienos kepenėlių
200 g kiaulienos šoninės
100 g sviesto
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
aliejaus
Receptas, gaminimas

Mėsos vyniotinis su kiaušiniais

mesos vyniotinis su kiausiniais
Mums reikės:
250 g kiaulienos faršo
250 g jautienos faršo
5 kiaušinių
1 rauginto agurko
1 morkos
1 arb. šaukštelių šafrano
1 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
1 trynio (aptepimui)
pundelio šviežių krapų
pundelio šviežios kalendros
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Pomidorų ir sūrio užkandėlė

pomidoru ir surio uzkandele
Mums reikės:
500 g pomidorų (miltingų)
100 g kieto fermentinio sūrio
2-3 skiltelių česnako
majonezo
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių pašteto vyniotinis

kepeneliu pasteto viniotinis
Mums reikės:
500 g kepenėlių
200 g sviesto
100 g svogūnų
60 g grietinėlės
2-3 valg. šaukštų aliejaus
2 lauro lapelių
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė

kepeneliu ir burokeliu uzkandele
Mums reikės:
2 virtų burokėlių
400 g vištienos kepenėlių
1 avokado
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
salotų lapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

krepseliai su vistiena ir pievagrybiais
Krepšeliai su vištiena ir pievagrybiais
Krepšeliai su vištiena ir pievagrybiais. Smėlinės tešlos krepšeliai įdaryti vištiena, pievagrybiais, kiaušiniais bei marinuotais agurkais.
kiaulienos saltiena
Kiaulienos šaltiena
Tradicinė, lietuviška virta šaltiena su kiauliena, svogūnais, morkomis, petražolėmis. Pagardinta druska, pipirais, lauro lapais.
mesos vyniotinis su kiausiniais
Mėsos vyniotinis su kiaušiniais
Mėsos vyniotinis su kiaušiniais - skanus ir maistingas šaltas užkandis.
vistienos kepeneliu pastetas
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas su kiaulienos šonine, sviestu, daržovėmis. Pagardintas čiobreliais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
anonimas
Labai labai geras. Saldu bet i vieta Šypsena  Gali stoveti kuri laika ir vis tiek bus geras. Ir kas man svarbiausia jis yra lengvas ir greit padaromas.
Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena