patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Špinatų ir braškių užkandėlė

spinatu ir braskiu uzkandele Mums reikės:
200 g šviežių špinatų
250 g braškių
2 valg. šaukštų balzaminio acto
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelio cukraus
saujos graikiškų riešutų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Špinatų ir braškių užkandėlė
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, suberiame į skardą riešutus ir pakepiname 5-8 min. Atvėsiname.  Balzaminį actą sumaišome su cukrumi, druska, pipirais ir plona srovele plakant pilame į alyvuogių aliejų. Didesnias braškes supjaustome į keturias dalis, mažesnes - per pusę, sumaišome su špinatų lapais. Suberiame pakepintus graikiškus riešutus, užpilame paruoštu acto - aliejaus mišiniu ir špinatų ir braškių užkandėlę atsargiai pamaišome. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos uzpiltine kiausinio lukste
Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte
Vištienos ir daržovių užpiltinė kiaušinio lukšte. Šaltas užkandis, kuris puikiai papuošia šv. Velyku ar vaišių stalą
kiaulienos saltiena
Kiaulienos šaltiena
Tradicinė, lietuviška virta šaltiena su kiauliena, svogūnais, morkomis, petražolėmis. Pagardinta druska, pipirais, lauro lapais.
farsiruoti kiausiniai
Farširuoti kiaušiniai
Farširuoti kiaušiniai. Kietai virti kiaušiniai farširuoti kumpiu ir žalumynais.
keptos duonos uzkandele
Keptos duonos užkandėlė
Keptos duonos, fermentinio sūrio, kiaušinių, česnako ir majonezo užkandėlė.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.